BOON - Sport - DVTK

2017.07.29. 10:41

Haladás vs. DVTK - Most fáradtság nélkül Sopronban

Miskolc - A Diósgyőr Sopronban játszik szombaton a szombathelyi csapat vendégeként. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Miskolc - A Diósgyőr Sopronban játszik szombaton a szombathelyi csapat vendégeként. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

A labdarúgó NB I 3. fordulójában szombaton 18.00-tól Sopronban, a Swietelsky Haladás együttesének vendége lesz a Diósgyőri VTK gárdája. A meccset azért itt játsszák, mert a szombathelyi csapat új stadionja még épül, és ezen átmeneti időszakra ideiglenes otthont kellett találniuk. A két együttes a Haladás pályaválasztása mellett negyedszer játszik itt, az eddigi három bajnokin egyaránt három pontra váltotta előnyét a vendéglátó, a 2015/16-os évadban 2-1-re, az előző idényben pedig 3-1-re, majd 2-0-ra nyert. Ez utóbbi találkozónak már Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója is részese volt, akinek NB I-es meccs szakvezetőjeként ez volt az első veresége.

A győzelem reményében

– Most egyben vagyunk, jó formában vagyunk, és a győzelem reményében kelünk útra. Hogy mi sül ki ebből, azt majd meglátjuk. A Szombathely egy jó csapat, pályaválasztóként erősek, de úgy gondolom, hogy meg tudjuk oldani ezt a feladatot is – mondta Bódog Tamás. – Elemeztük a Haladást, azt nagyjából ismerjük, hogy kik alkotják a csapatukat, figyeltük a mérkőzéseiket. Képben vagyunk, és bízom benne, hogy az a meccs, ami tavasszal volt, az nem fog még egyszer előfordulni. Akkor úgy érkeztünk hozzájuk, hogy egymás után sok mérkőzést játszottunk, és valahogy az egész csapatunk tompa volt, a Szombathely teljesen megérdemelten tudott minket legyőzni. Most azon leszünk, hogy ez fordítva legyen.

[poll id="1448"]

És, hogy miben lehet ez más meccs, mint az említett áprilisi bajnoki volt?

– Ugyanazzal az ellenféllel játszunk, változatlanul Mészöly Géza az edzőjük, a játékstílusuk nem sokban változott. Akkor fáradt volt a csapatunk, bízom benne, hogy a mostani mérkőzés ebből a szempontból teljesen más lesz, és azért gondolom, hogy eredményesek tudunk lenni, mert úgy véljük, hogy ismerjük a Szombathelynek a játékát. De! Az ördög nem alszik, meglátjuk, hogy a Haladás mivel fog minket meglepni, mivel próbálkozik majd ellenük, de mindentől függetlenül hasonló jellegű mérkőzés várhat ránk.

Reálisnak nevezte

A szakmai igazgató szót ejtett a múlt heti, Honvéd elleni idegenbeli bajnokiról is, reálisnak nevezve az elért döntetlent, de azt is megjegyezte, hogy van hiányérzete, azzal együtt is, hogy 2-1-es állásnál a házigazda is eldönthette volna a meccset. A hosszabbításban esett egyenlítő gólról azt mondta, hogy a szerencse számlájára írható. Ugrainak az egygólos diósgyőri vezetésénél kimaradt ziccere is szóba került, erről Bódog Tamás azt mondta, lehet, hogy a támadó abban a szituációban nem látta a társakat, és ha berúgja az ilyen helyzetet, akkor jó, ha nem, akkor ez azért témát szolgáltat az öltözőben.

Nono Villarral kapcsolatban is volt egy felvetés a csütörtöki sajtótájékoztatón, az, hogy miért mindig ő végzi el a pontrúgásokat, erre azt felelte Bódog Tamás, hogy van más is, de ő most nem kapott lehetőséget.

[poll id="1471"]

És, hogy milyen céllal vág neki a pénteken kezdődő, szombat este kicsúcsosodó „túrának” a Diósgyőr?

– Nem kikapni megyünk hozzájuk – jelentette ki Bódog Tamás. – A csapatnak hangsúlyoztam azt, hogy a tavalyi évből kiindulva, amikor utaztunk hat órát, és kikaptunk, a hazaút az katasztrófa volt, nem csak nekünk, a szurkolóknak is, most azon kell lennünk, hogy a hosszú út kicsit jobb hangulatban teljen.



Játékos szavak

Óvári Zsolt, a DVTK középpályása: – Nehéz mérkőzésre számítok. Nagyon készül a csapat, szeretnénk megtörni a Haladás elleni, idegenbeli nyeretlenségi szériát, remélem sikerülni fog.

Elfogytak a vendégjegyek

A DVTK a jövő hét végén is idegenben játszik, a Balmazújváros vendégeként. Az újonc csapat kis stadionjában összesen 306 vendégszurkoló lehet jelen, és az ide érvényes jegyek rövid idő alatt gazdára találtak tegnap, így a diósgyőri szektor tele lesz a jövő héten szombaton.


[related-post post_id="3564990"]

[related-post post_id="3565492"]

[related-post post_id="3564189"]

[related-post post_id="3563132"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!