BOON - Sport - DVTK

2017.05.27. 09:22

DVTK vs. DVSC - Nem ők azok, bennmaradt, és megtippelhetetlen…

Miskolc - Pajkos Jánost, a DVTK és a DVSC egykori edzőjét kicsalja Mező­kövesdre volt csapatainak csatája.

Miskolc - Pajkos Jánost, a DVTK és a DVSC egykori edzőjét kicsalja Mező­kövesdre volt csapatainak csatája.

Sokan várják nagy érdeklődéssel a szombat este 7 órakor kezdődő Diósgyőri VTK – Debreceni VSC NB I-es labdarúgó-mérkőzést, amelyet a Mezőkövesdi Városi Stadionban rendeznek meg, közéjük tartozik Pajkos János is, aki azon hat edző közé tartozik – Szentes Lázár, Temesvári Miklós, Puskás Lajos, Teleki Gyula és Móré János mellett –, akik mind a két együttest irányították az élvonalban. A Debrecenben élő Pajkos Jánost elsőként arról kérdeztük, hogy véleménye szerint miért jutott oda a Diósgyőr és a Debrecen, hogy ilyen éles meccset kelljen játszania az utolsó fordulóban.


[poll id="1418"]


Eredményesebbé vált

– Ha a DVTK-t vesszük, nekik olyan őszük volt, ami nagyon nem sikerült, temették a csapatot, aztán januárban mindenki fogadkozott, hogy innentől más lesz, igazoltak új labdarúgókat, de csak nem indult be a csapat. Aztán jött az edzőváltás és ez megváltoztatott mindent, sokkal fegyelmezettebb lett az együttes, agresszív, letámadó lett a stílusa, és ami a legfontosabb, eredményesebbé vált. Nagy utat tettek meg idáig, olyan mélységből jöttek a vonal fölé, amiben már csak kevesen hittek, és bár előző fordulókban elkerülhettek volna a veszélyes zónából, ez nem sikerült. Így aztán élet-halál meccs vár a Diósgyőrre, de nem ők azok, akik ki fognak esni – jelentette ki Pajkos János, aki a riválisról szólva így fogalmazott: – A Debrecen nagy átalakuláson ment keresztül az évad előtt, külföldi vonalat akartak, úgy vélték, megtalálták ehhez az edzőt, aki a magyar labdarúgásban teljesen idegen volt. Szerintem azt sem tudta, hogy kik futballoznak Magyarországon, talán Puskás és az Aranycsapat még megvolt neki, de nem sokkal több. A közeget pedig ismerni kell ahhoz, hogy valaki eredményesen tudjon dolgozni. Egy év tanulóidő nem fér bele, a Debrecennel szemben a múltja, a 7 bajnoki arany, a kupa­győzelmek, a nemzetközi szereplés miatt magas az elvárás, a közeg nehezen nyeli be, hogy ennyire alulteljesített, nem sikerült összekovácsolni olyan gárdát, ami emlékeztet a karakteres Debrecenre. Jó, győzött, nyert meccseket, de olyan erényeket nem csillogtatott, ami a jövőre nézvést pozitív lenne. Azt gondolom, hogy ezzel a váltással bennmaradt a Debrecen, ugyanis az új szakvezető, Herczeg András megfelelően ismeri a csapatot, a játékosokat, és megtalálja majd azt a taktikát, amivel elérik, hogy ne kapjanak ki a Diósgyőrtől.


[poll id="1419"]


Megtippelhetetlen

Arra a kérdésünkre, hogy az általa eddig elmondottakból az következik, hogy az MTK lesz a Gyirmót mellett a másik kieső, így reagált Pajkos János:

– Az, hogy az MTK esik-e ki, megtippelhetetlen. Ha szakmailag nézzük, akkor nekik kellene búcsúzniuk, de ugye van sok minden más is a futballban, szerencsefaktor és egyéb tényezők… Kérdés, hogy paksi oldalról mekkora lesz a motiváció, eléri-e az átlagos szintet. Nem feltételezem a Paksról azt, hogy odaadná a pontokat, de ha egy kicsit is alulmotiváltak lesznek, akkor az a DVSC-re és a DVTK-ra nézve rossz. A futballban nem bunda, ha ösztönöznek valakit arra, hogy jó eredményt érjen el, kérdés, él-e ezzel egyik vagy másik kiesésben érintett csapat, illetve ezekhez a klubokhoz kötődő személy vagy személyek. Az más kérdés, hogy etikus-e ezt adni, illetve elfogadni, hogy utóbbira a sportemberek miként reagálnak. Most még a Diósgyőrnek és a Debrecennek is a saját kezében van a sorsa, és tulajdonképpen az MTK-nak is, hiszen ha győz, az egyik csapatot megelőzi és bennmarad. Őszintén szólva én is nagyon kíváncsian várom, hogy mi fog történni.

Arra a kérdésre, hogy figyelemmel kíséri-e majd az eseményeket, Pajkos János ezt válaszolta:

– Bár túl sűrűn mostanában nem járok ki NB I-es meccsekre, Debrecenben ott voltam a Diósgyőr elleni mérkőzésen, mert ez a két csapat közel áll hozzám. Egyébként pedig a televíziós közvetítéseket nézem. Most viszont elmegyek Mezőkövesdre, hogy élőben lássam a drámainak ígérkező mérkőzést.


Ki mikor búcsúzott?

A három kiesés ellen harcoló csapat közül a Diósgyőri VTK legutóbb 2010-ben – a centenáriumi évében – búcsúzott el az élvonaltól egy évre, ugyanis 2011-ben a másodosztály bajnokaként tért vissza. A Debreceni VSC 2001-ben ugyan kieső helyen végzett, de mivel az NB II-ből a BKV Előre SC csapata nem élt NB I-es indulási jogával, így élvonalbeliek maradtak a hajdúságiak, akik legutóbb 1991-ben voltak kiesők. Akkortól két évet töltöttek el az NB II-ben, ám visszatérésük óta, 24 éve folyamatos az NB I-es tagságuk. Az MTK Budapest 2011-ben volt kieső legutóbb, és az NB II-ből ők is egy év után tértek vissza az élvonalba.

Kijelölték a játékvezetőt

A DVTK - DVSC mérkőzés játékvezetője Erdős József lesz. Asszisztensei az oldalvonal mellett Albert István és Becséri Gergely, míg az alapvonalon Szőts Gergely és Zierkelbach Péter lesznek. A tartalék játékvezetői feladatokat Kóbor Péter látja el.



A labdarúgó NB I állása

1. Budapest Honvéd 32 19 5 8 54-30 62

2. Videoton FC 32 18 8 6 65-27 62

3. Vasas 32 15 6 11 49-39 51

4. Ferencváros 32 13 10 9 52-44 49

5. Paksi FC 32 11 11 10 40-36 44

6. Swietelsky Haladás 32 12 7 13 41-44 43

7. Újpest FC 32 10 12 10 47-49 42

8. Mezőkövesd Zsóry FC 32 10 9 13 38-53 39

9. Debreceni VSC 32 10 8 14 39-45 38

10. Diósgyőri VTK 32 10 7 15 38-55 37

11. MTK Budapest 32 8 12 12 25-35 36

12. Gyirmót FC 32 4 9 19 19-50 21

A 33., utolsó forduló programja

Május 27. szombat

  • 19.00: Ferencváros – Újpest FC, vezeti: Farkas Ádám
  • 19.00: Vasas – Mezőkövesd Zsóry FC (a Szusza Ferenc Stadionban), vezeti: Berke Balázs
  • 19.00: Paksi FC – MTK Budapest, vezeti: Iványi Zoltán
  • 19.00: Diósgyőri VTK – Debreceni VSC (Mezőkövesden), vezeti: Erdős József (helyszíni tudósítás: dvtk.boon.hu)
  • 19.00: Budapest Honvéd – Videoton FC, vezeti: Bognár Tamás
  • 19.00: Swietelsky Haladás – Gyirmót FC (Sopronban), vezeti: Szilasi Szabolcs

  • DVTK vs. DVSC - A tétovázás nem fér bele

    Bár a kiesésről szó sem esett, Bódog Tamás maradna a DVTK-nál az NB II-ben is.

     

    DVTK vs. DVSC - A Debrecennél nem az ikszre játszanak

    Bár a Lokinak egy pont is elég, Herczeg András szerint hiba lenne nem győzelemre törni a DVTK ellen.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!