BOON - Sport - DVTK

2017.04.04. 22:27

„Lehet ebből a meccsből erőt meríteni”

Mezőkövesd, Miskolc - „Innentől csak arra kell fókuszálni, hogy összegyűjtsük azokat a pontokat, ami bennmaradáshoz segítheti a csapatot” - nyilatkozta Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Ferencvárosi TC elleni 0-0-ás hazai Magyar Kupa-döntetlent követően.

Mezőkövesd, Miskolc - „Innentől csak arra kell fókuszálni, hogy összegyűjtsük azokat a pontokat, ami bennmaradáshoz segítheti a csapatot” - nyilatkozta Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Ferencvárosi TC elleni 0-0-ás hazai Magyar Kupa-döntetlent követően.

Bódog Tamás: – Erre a mérkőzésre ráfogjuk, hogy marha jó, hogy 0-0 lett, mert így tudunk csak a bajnokságra koncentrálni, innentől csak arra kell fókuszálni, hogy összegyűjtsük azokat a pontokat, ami bennmaradáshoz segítheti a csapatot. De lehet ebből a meccsből erőt meríteni. Az öltözőben azt kérdeztem a játékosoktól, hogy mikor nem kaptak gólt utoljára, de nem emlékeztek erre. Amit kiraktak a pályára, az jó teljesítmény volt, megpróbáltak mindent, küzdöttek, de nem volt meg az az átütőerő a kapu előtt, amire szükség lett volna. Reális a döntetlen, sok sikert kívánok a Fradinak, nyerjék meg a kupát. A bajnokság marad nekünk csak, és azért megyünk Pestre szombaton, hogy az FTC otthonából elhozzuk három pontot.

Thomas Doll: – Mi Németországban azt mondanánk, igazi kupameccset, harcias mérkőzést játszottunk. Azt gondolom, hogy a DVTK az első félidőben nagyon jól hajtotta végre a feladatát. Jelenleg nálunk az a probléma, hogy nem jól indítjuk előre a labdát. Természetesen az nem tesz jót a játékunknak, ha van 2-3 érintés és utána elveszítjük a labdát, és ez nem tetszett. Sajnos, komoly gondjaink vannak a meccsek első félidejével. De a fiúk nagyon koncentráltak voltak, sokat akartak teljesíteni, de még sem sikerült, ezt láttuk a Diósgyőr ellen az első félidőben, és a Honvéd ellen is. Valamit ki kell találni, lehet egy rakétát kell elengedni a levegőbe az öltözőben. Azt gondolom, hogy ilyen meccsek során, amikor olyan lehetőség van, mint ami Moutarinak volt az első játékrészben, akkor keresztbe kellett volna adni a labdát Lovrencsicsnek, és bemehetett volna, az jót tett volna nekünk, nyugalmasabb lett volna a mérkőzés. A védekezést egész jól hajtottuk végre, nem emlékszem, hogy a Diósgyőrnek lett volna hatalmas lehetősége. A második félidőben valamivel jobb Ferencvárost láttam, jobban kombináltunk, gyorsabban váltottuk az oldalakra, frissebb volt a játék. Büszke vagyok a játékosokra, a csapatra, három naponta játszottunk, és ennek ellenére összességében megérdemelten jutottunk tovább.



A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Diósgyőri VTK csapata Mezőkövesden fogadta az FTC együttesét kedden 19.45-től. Az első mérkőzés 2-1-es fővárosi sikert hozott. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!