BOON - Sport - DVTK

2016.11.28. 10:31

DVTK vs. Paks - A három második: kiesőről a kilencedik helyre léptek

Miskolc - DVTK: a második egymást követő, a második kétgólos győzelem, a második kapott gól nélküli.

Miskolc - DVTK: a második egymást követő, a második kétgólos győzelem, a második kapott gól nélküli.

A labdarúgó NB I 17. fordulójában, szombaton délután a Diósgyőri VTK együttese a Paksi FC gárdáját fogadta a Mezőkövesdi Városi Stadionban, a Diósgyőri stadion újjáépítése miatt. A piros-fehérek múlt heti „hazai” meccsüket Debrecenben játszották, az otthon nélküli időszak második „hazaiját” sikerült a megyében tartani (elsőre azért nem, mert Kövesden a hazai gárda játszott bajnokit egy hete). És mivel Mezőkövesd közelebb van Miskolchoz, ez a nézőszámon is meglátszott, 700 drukkerrel többen voltak kíváncsiak a tömegvonzás terén meglehetősen gyengének számító Paks elleni meccsre (a Tolna megyei csapat elleni bajnokik az elmúlt években többnyire a legalacsonyabb nézettséget hozták Diósgyőrben).

Az „emelkedett” érdeklődés a rövidebb utazást igénylő új, „hazai” helyszín mellett valószínűleg a múlt heti győzelemnek is szólt, hogy a kettő közül melyik mennyire játszott szerepet a fő tulajdonos mostanában ritkának számító azon döntésében, hogy élőben nézze meg a mérkőzést, azt nem tudni, de Leisztinger Tamás is ott volt a lelátón (ebben az évadban ez másodszor fordult elő, az Újpest elleni csata volt az első).

Győztesen ne változtass

A DVTK szakvezetője, Horváth Ferenc, akinek az állását a múlt hét végén, a Debrecenben a 92. percben született Ugrai-féle 3 pontot érő gól mentette meg, „a győztes csapaton ne változtass!” elvet követve egy az egyben ugyanazt a 11-et küldte pályára, mint egy hete a Haladás ellen. Ami azt jelentette, hogy most sem kellett tekintettel lennie a csapat összeállítását illetően a Magyar Labdarúgó Szövetség hazai játékosok szerepeltetésre vonatkozó ajánlásának betartására, vagyis az ezért kasszírozható több millió forintról most is lemondott a klubvezetés.

A meccs előtt a piros-fehér drukkerek egyike, másika nehezen találta meg a helyét az új stadionban, ahol ezen a napon először szólt a hangszórókból a Diósgyőr-induló. Az 5000 fős létesítmény egyharmados „töltéssel” is jól szólt, jó akusztikát hozott. Így könnyű volt elképzelni, hogy milyen félelmetes lenne, ha megtelne diósgyőriekkel, és milyen jó lenne, ha már lenne ilyen Miskolcon, akár az MVSC pályán, akár Diósgyőrben. Azt viszont nehéz volt vizionálni, hogy a tervek szerint 2018-ra megépülő, 15 000 fő befogadására alkalmas Diósgyőri stadion kelt-e majd valamikor ilyen hatást. Mondjuk akkor, ha olyan mumus érkezik majd, mint a Paks, amelyet a DVTK-nak pályaválasztóként legutóbb négy éve sikerült legyőznie.

Kapura veszélytelen

A mostani meccs első félideje sem sok jót ígért a gólszerzési lehetőségeket figyelembe véve. Mert bár a két csapat derekasan küzdött, bátor támadójátékról egyik oldalon sem lehetett beszélni. A DVTK azt folytatta, amit a Honvéd elleni vereséggel megkezdett és amit a Haladás elleni győzelemmel folytatott, kapura szinte veszélytelen játékot. A piros-fehéreknek 45 perc alatt annyit sikerült összehozniuk, hogy a 16. percben Nono Villar egyetlen kaput eltaláló lövése után, Lipták beadását követően Bacsa fejelt Elek „szorítása” közben a kapu mellé. 12 perccel később ugyan a DVTK kapujába került a labda, de mégsem szerzett vezetést a vendégegyüttes, mert az alapvonali játékvezetői asszisztens, Németh Ádám – aki egy hete Debrecenben, a hajrában Vela 16-oson belüli fellökését nem látta szabálytalannak, és nem mondta be a 11-est – „benézte” azt, hogy Bertus szabadrúgása után, a Papp K. által felfejelt labdával Rados kapus beesett a gólvonal mögé. Nem sokkal később a hálóőr bravúrosan védte Koltai fejesét, majd a 39. percben, egy paksi kontra végén Kecskés jó elfutását és középre lőtt labdáját Eperjesi mentette ziccerben.

Fordulás után

A második játékrész elején Hahn perdített a DVTK kapuja mellé, a folytatásban Bacsának volt egy ígéretes kiugrása, majd megint Hahn veszélyeztetett. Aztán, ami nem jött össze mezőnybeli építkezésből, az összejött egy pontrúgásból, Nono Villar szöglete után Lipták fejeséből szerzett előnyt ezen a mindkét csapat számára fontos bajnokin a DVTK. A 65. percben Rados kapus hárított egy megpattanó lövést, aztán jött egy kis keménykedés. Egy kontakt után Elek fogta meg Szakály nyakát (kettejük újkori kapcsolata a legutóbbi Diósgyőr – Paks bajnokiig nyúlik vissza, a tavalyi évadzáró meccsen ugyanis a Tolna megyei játékos szabálytalansága miatt sérült meg a diósgyőri csapatkapitány úgy, hogy csaknem kimaradt a magyar válogatott Eb-keretből, és a kontinensbajnokságon csak epizódszerep jutott a felkészülési meccseket kihagyó védekező középpályásnak), majd a reklamáló paksit Lipták taszajtotta meg. A játékvezető – aki addig spórolt a zsebhez nyúló mozdulatokkal, pedig lett volna indok rá, hogy ezt ne tegye – ekkor vette elő először a lapokat, mindkét diósgyőrit megsárgázta, ami azzal jár, hogy sem Elek, sem Lipták nem játszhat a következő bajnokin a Vasas ellen, mert mindkettőjüknek ez volt az ötödik ilyen figyelmeztetése a szezonban, így ez automatikus eltiltást eredményez.

Másodszor

A folytatásban változatlanul jól védekezett a Diósgyőr, és megpróbált kontrákra játszani, de ígéretes lehetőségei ebből csak a hajrában adódtak, amikor a Paks már nagyon ment az 1 pontot jelentő egyenlítésért. A vendégek meddő próbálkozására volt válasz Vela elfutása és lövése, Lipták védőről szögletre pattanó kísérlete, és Ugrainak a „szokásos” alakítása. Ami időpontjában, eredményében is idézte a múlt hetit: a becserélt csatár összehozott egy 11-est a hosszabbításban, és ezúttal is a 92. percben talált a kapuba, de nem holmi snassz büntetőből, hanem akciógólt szerezve – miután az elhibázott 11-ese után a kipattanót értékesítette.

Ez a gól azt jelentette, hogy „zsinórban” második győzelmét aratta a DVTK, hogy ebben az évadban másodszor nyert ilyen „nagy” különbséggel, két góllal, hogy ez volt az idény második olyan meccse, amelyiken nem kapott gólt, és ami mindettől fontosabb, a most megszerzett három ponttal elmozdult a kieső helyről. Újabb előre lépésre a következő bajnokin azonban kevés a remény, hiszen a „győztes csapaton ne változtass!” elv tarthatatlan a két alapjátékos Elek és Lipták hiányában, a listavezető Vasas elleni meccs előtt a legnagyobb gondot az jelenti, hogy kiből kellene belső védőt csinálni, és a belső védőhármasba, illetve az ötfős hátsó alakzatba kit kellene beújítani.



Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Paksi FC

2-0 (0-0)

Mezőkövesd, 1769 néző. V.: Szőts (Ring, Szalai).

Diósgyőri VTK: Rados (5) – Vela (6), Eperjesi (6), Lipták (7), Jagodinskis (6), Nemes (7) – Daushvili (6) – Nono Villar (6), Elek (6), Bacsa (6) – Novothny (5). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Paksi FC: Kemenes (7) – Kulcsár (6), Lenzsér (6), Gévay (5), Szabó J. (6) – Papp K. (6) – Koltai (6), Kecskés (5), Bertus (5), Szakály D. (5) – Hahn (6). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Csere: Kecskés helyett Vernes (-) a 63., Bacsa helyett Bognár (-) a 64., Novothny helyett Ugrai (-) a 77., Szakály D. helyett Jelena (-) a 85., Nono Villar helyett Nikházi (-) a 85. percben.

Sárga lap: Lipták a 65., Gévay a 66., Elek a 66., Ugrai a 81., Koltai a 93. percben.

Gólszerző: Lipták (1-0) a 60., Ugrai (2-0) a 92. percben.

Horváth Ferenc: – Nem volt egy jó mérkőzés, de elég nagy volt a tétje. Égetően szüksége volt mindkét csapatnak a pontokra, és ezért mindkét együttes nagyon biztonságos focit játszott. Várható volt, hogy ha gól születik, akkor megváltozik a játék képe. Örülök, hogy mi rúgtuk ezt, és hogy ez egy olyan meccs volt, amelyen nem kaptunk gólt. Úgy gondolom, megérdemelten nyertük meg ezt a meccset. Az első félidőben Rados mozdulatáról annyit, hogy sok olyat rúgtunk már mi is, amit nem adtak meg, mondhatnék ezer olyat, amivel a mi csapatunkat sújtották. A második játékrészben mindkét együttes dűlőre akarta vinni a meccset, és emiatt volt nagy jelentősége annak, hogy ki szerzi az első találatot. Ez nekünk sikerült, és utána stabil védekezésből kontrázhattunk. Fegyelmezetten, jól játszott a csapat, de a Paks ellen nem egyszerű jó mérkőzést játszani. Végig koncentráltak voltak a játékosok, a pontrúgásokra készültünk, a magassági fölényt megpróbáltuk kihasználni, ebből esett az első találat.

Csertői Aurél: – Sajnos, úgy néz ki, hogy a jó játék kevés. A mai meccsen akkor tudtunk volna nyerni, ha 3 gólt rúgunk. Megvoltak a lehetőségeink, de 4 a 3, 4 a 2 elleni szituációkat az NB I-ben pontosabban kell lejátszani. Helyenként jól fociztunk, de ezért nem jár három pont. Igazából mi uraltuk a játékot, de nem váltottuk gólra a lehetőségeinket. Tisztában vagyunk a magyar foci történéseivel, ma olyan gólokat kellett volna lőnünk, amitől kiszakad a háló. Az első félidő vitatott jelenetét nem tudom értékelni, olyan helyen voltam, ahonnan láttam pontosan, de úgy tudom, hogy ez szabályos gól volt. Nincs ezzel baj, de hogy ha 11-est kaptunk, mert észreveszi a negyedik játékvezető, akkor a gólt is vegye észre.


A gólok története

60. perc: Nono Villar végezhetett el szögletet a bal oldalról, aki a rövid oldalra ívelte be a labdát, az érkező Lipták pedig 3 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 1-0.

91. perc: Ugrai a 16-oson belül a jobb oldalon próbálta fedezni a labdát két védő között, akik közül Gévay ugrott a diósgyőri támadó hátára, és ettől a DVTK játékosa elesett, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A büntetőt Ugrai végezte el, akinek a bal alsó sarokra tartó lövését Kemenes kivédte, ám a kapusról kiperdülő labdára Ugrai ért oda leghamarabb, és 5 méterről a ketrecbe pöckölte a lasztit, 2-0.


OTP Bank Liga, 17. forduló:

A tabella:

1. Vasas 17 9 4 4 27-17 31 pont

2. Videoton FC 17 9 3 5 37-18 30

3. Ferencváros 17 8 5 4 33-24 29

4. Budapest Honvéd 17 8 4 5 27-17 28

5. Swietelsky-Haladás 17 7 4 6 20-20 25

6. Mezőkövesd Zsóry FC 17 6 6 5 19-21 24

7. Újpest FC 17 5 8 4 27-25 23

8. Debreceni VSC 17 5 5 7 20-23 20

9. Diósgyőri VTK 17 5 3 9 23-33 18

10. MTK Budapest 17 4 6 7 10-19 18

11. Paksi FC 17 3 8 6 15-23 17

12. Gyirmót FC 17 3 4 10 8-26 13



A 18. forduló programja (december 3.):

  • Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencváros 15.30
  • MTK Budapest-Újpest FC 15.30
  • Vasas-Diósgyőri VTK, Bozsik-stadion 15.30
  • Gyirmót FC-Budapest Honvéd 15.30
  • Paksi FC-Swietelsky Haladás 15.30
  • Debreceni VSC-Videoton FC 18.00
  • DVTK vs. Paks fotókon és videókon

    Miskolc - A diósgyőri drukkereket nem kellett félteni Mezőkövesden sem, egy-kettőre belakták a matyóföldi stadiont és hazai pályát varázsoltak a DVTK számára. Lipták Zoltánék sem maradtak a szurkolók adósai, hiszen a győzelemmel hálálták meg a 90 percen át tartó buzdítást, a meccs végén pedig következhetett a pacsizás és a közös éneklés. Mutatjuk a fotókat és a videókat a Diósgyőri VTK vs. Paksi FC meccsről.


    Ön szerint ki volt a DVTK legjobbja a Paks ellen?

    Miskolc - A múlt heti Haladás elleni meccs után ismét jelesre vizsgázott küzdeni tudásból a Diósgyőri VTK. A mezőkövesdi "hazai pályán" beleadtak apait-anyait Horváth Ferenc legényei a Paks ellen és erőfeszítésüket ismét siker koronázta meg a hatpontos meccsen és nem mellékesen már a kilencedik helyen áll a Diósgyőr az NB I-ben. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja Mezőkövesden?

     

    Videó: Közösen ünnepeltek a diósgyőri focisták a szurkolókkal Mezőkövesden

    Miskolc - Hatalmas csatát hozott a kiesési rangadóvá avanzsált Diósgyőri VTK - Paksi FC mérkőzés. A férfias küzdelemben végül a piros-fehérek szerezték meg a győzelmet és hosszú idő után elmozdultak a kiesőhelyről Elek Ákosék. A meccs után így volt okuk az ünneplésre a diósgyőri drukkereknek és játékosoknak.

     

    „Nem volt egy jó mérkőzés, de elég nagy volt a tétje”

    Mezőkövesd, Miskolc - „Úgy gondolom, megérdemelten nyertük meg ezt a meccset” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Paksi FC elleni 2-0-ás győzelmet követően.

     

     

    BOON-ÉLŐ – DVTK vs. Paks 2-0 (0-0)

    Mezőkövesd, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 17. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az új Diósgyőri Stadion építése miatt „idegenbeli hazai pályán” fogadta a Paksi FC csapatát szombaton 15.30-tól Mezőkövesden, a Mezőkövesd Városi Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!