Helyi közélet

2013.11.29. 13:53

Hangszerekkel rajzolt hangoskép

Miskolc - A best of albumnak is tekinthető St.Martin&Syrinx nem csak hangzásában kínál újat.

Miskolc - A best of albumnak is tekinthető St.Martin&Syrinx nem csak hangzásában kínál újat.Több mint húsz éve fogja ecsetként hangszerét, s rajzolja bele magát az instrumentális zenét szerető közönség életébe St.Martin, akinek november végén jelent meg tizenegy dalt szerepeltető új nagylemeze. Az előző kiadványok temperamentumos, lüktető hangulata után az új albumon felcsendülő régi dallamok ismertségük ellenére is kivételes élményt nyújtanak a hallgatóság számára, ezúttal ugyanis a pánsíp titokzatos, lelki ráncokat is kisimító gyengéd hangján szólalnak meg. ”Régóta szerettem volna már egy hasonló lemez megjelenését - vallja St.Martin. A szaxofon mellett a pánsíp a legkedvesebb hangszerem. Eddig csak a háttérben hangzott kellemes cifrasága, de ezennel a szaxofon lesz az, ami színesít.”

Karácsonyi dal

A best of albumnak is tekinthető St.Martin&Syrinx nem csak hangzásában kínál újat. Különlegessége egy karácsonyi dal, melynek szövegét maga a zenész írta, s amelyet egy kedves kicsi lánnyal, Az ének iskolájából is ismert Tabatabai Nejad Flórával közösen énekelnek el. „A huszonegyedik CD-m tanúsítvány- fogalmaz az elismert művész- hiteles szignó a mögöttem, immáron ölbe tett kézzel nézelődő IDŐ mutatványa! Eltöltött éveim színesen megélt eredménye.”

A hangszerekkel rajzolt hangosképnek Miskolcon december 29-én, este 7 órától a Művészetek Házában lehetnek részesei az érdeklődők, akik St.Martinnak köszönhetően egyedülállóan különleges gondolatokkal, hangulatokkal és dallamokkal búcsúztathatják az óévet.

SzA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában