Labdarúgó NB I – Lazovics duplájával Videoton-siker az MTK ellen

Danko Lazovic, a Videoton játékosa ünnepli gólját a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Videoton FC - MTK Budapest bajnoki mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2016. november 26-án.
Danko Lazovic, a Videoton játékosa ünnepli gólját a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Videoton FC - MTK Budapest bajnoki mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2016. november 26-án. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Felcsút – A Videoton Danko Lazovics két góljával legyőzte a vendég MTK-t szombaton a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Videoton FC – MTK Budapest 2-0 (0-0)

Felcsút, 1498 néző, v.: Farkas Á.

gólszerző: Lazovic (70., 90.)

sárga lap: Hadzsic (6.), Lazovic (29.), Vinícius (45.), Juhász R. (67.), Kovács I. (79.), illetve Poór (16.), Vogyicska (31.), Ramos (43.)

Videoton:

Kovácsik – Nego, Vinícius, Stopira, Szolnoki – Juhász R., Hadzic – Géresi, Scepovic, Lazovic (Bódi 92.), Feczesin (Kovács I. a szünetben)

MTK:

Petkovic – Poór, Vass Á., Vukmir, Baki – Borbély B. (Katona 63.) – Korozmán (Szatmári I. 81.), Kanta J., Vogyicska (Szatmári L. 76.), Ramos – Torghelle

Mindkét együttes óvatosan kezdte a találkozót, az első negyedórában mindössze Lazovic zabadrúgása jelentett némi veszélyt az MTK kapujára. A folytatásban aztán felpörögtek a csapatok: a 19. percben előbb Lazovic helyzeténél kellett nagyot védenie Petkovic kapusnak, majd az ellentámadás végén Vogyicska lövése alig kerülte el a Videoton kapuját. A 25. percben Korozmán beadását Ramos nem tudta néhány méterről a kapuba továbbítani, majd nem sokkal később Lazovic szabadrúgása csattant a kapufán. A szünetig hátralévő időben visszavettek a lendületből a csapatok, így az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

A fordulást követően a Videoton birtokolta többet a labdát, Scepovic, majd Géresi sem tudott a kapuba találni. A 70. perc hozta meg a hazaiak vezető találatát: Scepovic visszasarkalt labdáját Lazovic bombázta az MTK kapujába. Három perccel később Géresi duplázhatta volna meg a fehérvári előnyt, de Nego beadását a vendégkapus kezébe fejelte. A hazaiak továbbra is fölényben játszottak és egy újabb Scepovic-Lazovic összjáték után, utóbbi biztosította a Videoton győzelmét.

– MTI –Sporthírek