BOON - Sport - DVTK

2016.11.07. 10:28

Bp. Honvéd vs. DVTK - Utolsó helyezetthez illő játékkal maradtak alul

Miskolc - A DVTK-nak a Honvéd ellen egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt, viszont kapott két gólt.

Miskolc - A DVTK-nak a Honvéd ellen egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt, viszont kapott két gólt.

A labdarúgó NB I 15. fordulójában, szombaton délután a Budapest Honvéd vendége volt a Diósgyőri VTK együttese. Mivel utóbbi gárda a tabella utolsó helyén szerénykedik, így az elmúlt hetek jó játéka, az előző három meccsen szerzett 4 pont akkor lett volna igazán értékes, ha a Honvéd ellen sikerült volna még hozzátenni valamit az évad eddigi szerény terméséhez.

Négy helyen

Csakhogy az elmúlt hetekben kezdőként pályára lépett csapatát négy helyen is megváltoztatta Horváth Ferenc, a DVTK szakvezetője, igaz, mindegyikre kényszerű oka volt. Az öt sárga lapja miatt eltiltását töltő Lázár helyett Oláh B. került a hátsó alakzatba, és ő volt az, aki az „újak” közül a legjobb teljesítményt nyújtotta. A kézsérülése miatt a cserepadra sem került irányító, Bognár helyett Nikházi kapott lehetőséget, de nem igazán tudott élni ezzel. A „hazai játékosok” szerepeltetésre vonatkozó, pénzzel erősen motivált MLSZ-ajánlás miatt két külföldinek számító labdarúgó, Rados és Vela maradt ki (Rados a hírek szerint még nem számít hazai játékosnak, ugyanis a szövetségtől még nem érkezett meg az ezt elismerő jelzés), így Antal kapus és Eperjesi futhatott ki a kezdésre Horváth Ferenc döntése alapján. Nem tűnt acélosnak a DVTK összetétele, ahogy a kispadé sem, hiszen a sok sérülés miatt (Ugrai, Halmai, Ternován, Tamás M., Karan, Mahalek) három olyan fiatal is idekerült, akik nem sok bizalmat kaptak a múltban (Kitl legutóbb szeptember 10-én, 27 percet játszott az NB I-ben, Boros tavaly augusztusban, Szabó Balázs pedig 2013-ban lépett pályára élvonalbeli meccsen), de ők végül csereként sem jutottak szóhoz.

Bognár nélkül

Az első félidőben kiderült, hogy Bognár nélkül a DVTK támadásban olyan, mint a ringlispíl álló helyzetben, ugyanis a piros-fehérek részéről nem volt, aki elindítsa a körhintát, nem volt olyan, aki helyzetet alakítson ki, így senkinek sem sikerült kaput eltaláló lövést összehoznia. Jellemző módon a legnagyobb lehetőség az volt, amikor Eperjesinek a méterekkel a Novothny mögé érkező beadására a csatár visszalépegetett, majd a semmilyen helyzetből, estében a kapu mellé küldte a labdát. De ebben veszély egyáltalán nem volt, igaz, a hazaiak játékában sem sok. Honvéd-játékos sem találta el az első játékrészben a kaput, de legalább voltak ígéretes lehetőségeik a piros-feketéknek (Baráth fejese, Lanzafame szabadrúgása, Nagy G. lövése, Botka emelése). A lassú, körülményes, megvárom, amíg hibázol játék közepette közeli, biztonsági passzokat, kockázatvállalás nélküli jeleneteket láthattak a nézők, akiket a gyenge produkció mellett még az időjárás is sújtott, ugyanis kellemetlen, novemberi eső hullott az égből.

Fordulás után

Az első félidőben a labdát többet birtokló hazai együttes még nagyobb nyomást próbált gyakorolni fordulás után: Nagy G. már a 47. percben betalálhatott volna, majd az 54.-ben Baráth esett el a 16-oson belül Eperjesi szorításában, de Kassai játékvezető nem ítélt 11-est. Aztán a 67. percben Koszta a meccs addigi egyik legnagyobb helyzetét hagyta ki, 16 méterről a bal felső sarok fölé lőtt, majd egy minutummal később Hidi bombájánál Antal kapus védett, ez volt a meccsen az első kaput eltaláló lövés…

Ekkor már régen látszott az, hogy az öt védővel játszó Diósgyőrnek az egyetlen esélye a pontszerzésre az, ha lehozza kapott gól nélkül a meccset. Ez a remény a 73. percben szállt el, amikor egy beadás után kilyukadt a DVTK védelmének közepe és a kapu előtt üresen lévő három támadóval szemben Antal kapus bepánikolt, és bár jól terelte Kosztát az alapvonal felé, végül feleslegesen a szerelési kísérlet mellett döntött, és ennek eredményeként 11-eshez jutott a Honvéd. Természetesen ebből büntetett a hazai csapat, a folytatásban a DVTK pedig képtelen és esélytelen volt az 1 pont megszerzésére, és amikor Antal két védése után nem sokkal másodszor is kapitulált a védelem, még a legoptimistább vendégszurkolók is rálegyinthettek a meccsre és elkönyvelhették a Diósgyőr idei kilencedik vereségét.

Hozták átlagukat

A piros-fehérek a Honvéd vendégként egy olyan meccsen maradtak alul, amelyen egyetlen, kaput eltaláló lövést sem tudtak bemutatni, miközben ezúttal is hozták a meccsenkénti kétgólos kapott átlagukat. A most mutatott gyenge produkció utolsó helyezetthez illő volt, és lehet mentségeket keresni, találni, de közben a mezőny elmegy a DVTK mellett, a még bennmaradást jelentő, 10. helytől már 4 pontra van a Diósgyőr, ugyanis egyik riválisa, a Paks a Ferencváros otthonából hozott el 3 pontot tartalékos felállásban, úgy, hogy a négytagú védősorában két 18 éves játékos is szerepelt.


Jegyzőkönyv

Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK

2-0 (0-0)

Budapest, Bozsik-stadion, 1575 néző. V.: Kassai (Berettyán, Szert).

Budapest Honvéd: Gróf (0) – Botka (5), Lovric (5), Kamber (5), Baráth (5) – Hidi (5) – Gazdag (4), Nagy G. (5) – Prosser (4), Lanzafame (5), Koszta (6). Vezetőedző. Marco Rossi.

Diósgyőri VTK: Antal (4) – Eperjesi (4), Jagodinskis (4), Lipták (4), Oláh B. (4), Nemes (4) – Daushvili (4) – Nikházi (4), Nono Villar (4), Elek (4) – Novothny (4). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Nono Villar helyett Vela (4) az 59., Prosser helyett Eppel (-) a 69., Oláh B. helyett Bacsa (-) a 79., Nikházi helyett Makrai (-) a 86., Lanzafame helyett Hajdú Á. (-) a 89., Nagy G. helyett Vasiljevic (-) a 93. percben.

Sárga lap: Lovric az 57., Daushvili a 72., Lanzafame a 80., Novothny a 81., Baráth a 86., Gazdag a 88. percben.

Gólszerző: Lanzafame, 11-esből (1-0) a 74., Koszta (2-0) a 85. percben.

Marco Rossi: – Nem azt mondom, hogy tartottunk a DVTK-tól, de tiszteltük őket, mert ez a csapat, ezekkel a játékosokkal nem érdemli meg, hogy az utolsó helyen álljon. Úgy készültünk, hogy nehéz meccs lesz, ezért is öröm, hogy nyertünk. Végig domináltunk a mérkőzésen, szerencsénkre, ha ez annak nevezhető, ellenfelünk meghatározó játékosa, Bognár hiányzott, de hasonló velünk is előfordult már korábban. Boldogok vagyunk, hiszen megérdemelt a győzelmünk.

Horváth Ferenc: – Gratulálok a Honvédnek, megérdemelten nyerték meg a meccset. Egy darabig, 73 percen át jól működött a védekezésünk, mert a hazai csapat nem tudott közel kerülni a kapunkhoz, csak távoli lövéseik voltak. Igaz, a túloldalon mi sem jelentettünk veszélyt a Honvéd kapujára, igazából nem mertünk futballozni. Jó pár fiatal játékos kapott most szerepet, négy helyen kellett megváltoztatni az előző heti kezdőcsapatot, ez látszódott is a pályán.


A gólok története

73. perc: A hazaiak által a felezővonal közeléből, a jobb oldalról az ötösre ívelt labdát nagy helyzetben Lanzafame nem tudta a kapu felé fejelni, a játékszer továbbcsorgott jobbra, ott két hazai játékos közül Kosztához került, aki jobbra kifelé, az ötösön kívülre vitte a labdát. A védő nélküli támadót Antal kapus támadta, de becsúszásával ellenfelét találta el, így a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Lanzafame a kapu jobb oldalába bombázta, 1-0.

85. perc: Eppel a jobb oldalon, a 16-oson belül tette hátra a labdát Gazdagnak, aki tisztán adhatott be az ugyancsak üresen lévő Kosztának, utóbbi pedig 5 méterről a kapu bal oldalába fejelt, 2-0.


OTP Bank Liga, 15. forduló:

A tabella:

1. Vasas 15 9 3 3 24-13 30 pont

2. Videoton FC 15 8 3 4 34-16 27

3. Ferencváros 15 7 4 4 29-22 25

4. Budapest Honvéd 15 7 3 5 24-15 24

5. Swietelsky-Haladás 15 6 4 5 18-18 22

6. Mezőkövesd Zsóry FC 15 5 5 5 16-19 20

7. Debreceni VSC 15 5 4 6 19-21 19

8. Újpest FC 15 4 7 4 24-23 19

9. MTK Budapest 15 4 5 6 9-16 17

10. Paksi FC 15 3 7 5 14-20 16

11. Gyirmót FC 15 3 4 8 7-22 13

12. Diósgyőri VTK 15 3 3 9 19-32 12

A 16. forduló programja (november 19.):

  • Gyirmót FC-Újpest FC 15.30
  • Mezőkövesd Zsóry FC-Videoton FC 15.30
  • MTK Budapest-Debreceni VSC 15.30
  • Paksi FC-Budapest Honvéd 15.30
  • Diósgyőri VTK-Swietelsky Haladás 15.30
  • Vasas-Ferencváros 18.00

  • „Nem mertünk futballozni”

    Budapest, Miskolc - „Egy darabig, 70 percen át jól működött a védekezésünk” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Budapest Honvéd elleni 2-0-ra elveszített idegenbeli mérkőzést követően.

     

     

    BOON-ÉLŐ – Bp. Honvéd vs. DVTK 2-0 (0-0)

    Budapest, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 15. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata idegenben lépett pályára a Budapest Honvéd együttese ellen Budapesten szombaton 15.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!