Labdarúgó NB I – A Honvéd könnyedén győzte le a sereghajtó Diósgyőrt

Budapest – A Budapest Honvéd 2-0-ra legyőzte szombaton sereghajtó vendégét, a Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)

Bozsik Stadion, 1575 néző, v.: Kassai

gólszerzők: Lanzafame (74., 11-esből), Koszta (84.)
sárga lap: Lovric (56.), Lanzafame (80.), Baráth (86.), Gazdag (89.), illetve Dausvili (72.), Novothny (81.)

Budapest Honvéd:

Gróf – Botka, Lovric, Kamber, Baráth – Nagy Ge. (Vasiljevic, 93.), Gazdag, Hidi, – Koszta, Prosser (Eppel, 69.), Lanzafame (Hajdú, 88.)

Diósgyőri VTK:

Antal – Oláh (Bacsa, 79.), Lipták, Jagodinskis – Eperjesi, Dausvili, Elek, Nemes – Nono (Vela, 59.), Nikházi (Makrai, 85.), Novothny

Nagy lendülettel kezdett a Honvéd, szinte azonnal kapujához szegezte ellenfelét. Az első negyedórát követően a Diósgyőr kijött a szorításból, a játék pedig kiegyenlítetté vált. A játékrész hajrájában újra a kispestiek előtt adódott néhány kisebb lehetőség, de nem tudtak élni ezekkel.

A fordulást követően is a fővárosiak futballoztak veszélyesebben, majd a félidő közepén a vendégek kapusa összehozott egy büntetőt, amelyet Lanzafame értékesített. A hajrában a Honvéd továbbra is felülkerekedett riválisán, a Diósgyőr erejéből még helyzetre sem futotta. A hazaiak a 84. percben végül Koszta révén biztosították be győzelmüket.

– MTI –