BOON - Sport - DVTK

2016.09.09. 10:37

Gyirmót vs. DVTK - Kit verjen meg a Diósgyőr, ha nem az NB I újoncát?

Miskolc - A labdarúgó NB I 8. fordulójában szombaton 18 órától Gyirmóton játszik a Diósgyőr.

Miskolc - A labdarúgó NB I 8. fordulójában szombaton 18 órától Gyirmóton játszik a Diósgyőr.

A magyar labdarúgó-válogatott vb-selejtezőjére való felkészülés miatt legutóbb augusztus 21-én játszott bajnoki találkozót a DVTK, akkor hazai környezetben – 4 vesztes összecsapást követően – 1–1-re végzett a listavezető Vasassal. Azon a mérkőzésen, miután előtte Pakson elküldték a kispadtól Horváth Ferenc vezetőedzőt, Szamosi Tamás pályaedző dirigálta a piros-fehéreket. Most azonban visszatér minden az „eredeti kerékvágásba”, és eltiltásának letelte után újra a nyáron érkezett tréner meccsel az oldalvonal mellől.

– Jobb lenne a pályára visszatérni, de nem erről van szó… – válaszolta némi humorral a Diósgyőr vezetőedzője. – Nyilván jobb a pálya mellett állni, hogy részt lehet venni a meccselésben, a lelátón rosszabb, mint a kispadon, de az sem egy könnyű állapot. Remélem, tevékeny résztvevője tudok lenni a soron következő mérkőzésnek is.


[poll id="1209"]


Csütörtökön a középpálya

A háromhetes pauzát (amiből rövidesen lesz egy újabb, a válogatott újabb vb-selejtezője miatt) a szakember így kommentálta:

– Biztos, hogy nem a legideálisabb a program, úgy látom, hogy a válogatott szereplésének alárendelünk mindent, amivel nincs semmi probléma – mondta Horváth Ferenc, majd így folytatta: – Volt egy kis időnk, rendezni tudtunk pár dolgot, főleg erőnléti területen, taktikáról azért nehéz beszélni, mert gyakorlatilag a komplett középpályánk ma jött meg a válogatottaktól. Ez tehát egy kicsit nehezebben működött, de amit elterveztünk, azt megcsináltuk. Időközben csatlakozott hozzánk Barney Lord erőnléti edző, aki megkezdte a saját munkáját. Felméri azt, hogy mi az, amin esetleg változtatni kell, segített nekünk az edzéseknél, ami sokat jelent, remélem, hamar lesz látszata is.

A Diósgyőr szeptember 2-án edzőmeccset vívott az NB II-es Balmazújvárossal (0–3), amiből lehet is meg nem is „valamit” leszűrni, hasznosítani… – vetettük fel.

– Ilyen eredmény soha többet nem kell – vágta rá Horváth Ferenc. – Megnéztük, kielemeztük többször is a mérkőzést, volt sok hiba, amit utána megbeszéltünk, illetve egy hektikus állapot: az első félidő jó volt, a második teljesen szétesett, főleg a vége. Ezen változtatni kell, elsősorban fejben, mert minden ott dől el. Hozzá kell tenni azért, hogy ha egy kicsit akarom védeni a csapatot, tényleg csak egy kicsit, hogy előtte két hetet komolyan edzettünk, az ellenfél pedig két teljes csapattal érkezett. Azt előre lehetett vetíteni, hogy nem fogunk parádézni, de azt nem, hogy három gólt fogunk kapni és egyet sem lövünk.

A példa: Feröer-szigetek

Természetesen nem maradhatott el az a kérdés sem, hogy mire számít a vezetőedző a soron következő bajnokin.

– Olyan meccsre számítok a hétvégén, amely előtt a Gyir­mót azt gondolja: kit verjen meg, ha nem a Diósgyőrt? Én abban bízom, hogy az én csapatom pedig azt fogja gondolni: kit verjen meg, ha nem a Gyirmótot? – elmélkedett Horváth Ferenc. – Mindenféleképpen a három pontért utazunk, megalkuvás nélküli játékot várok ezért a három pontért, amire most nagy szükségünk van. Gyakoroltuk azt a rendszert, amiben szeretnénk játszani, ez jól sikerült, ha leg­alább ugyanúgy fogjuk akarni a győzelmet, mint ők, akkor azt gondolom, hogy kiderülhet, hogy minőségileg jobb csapat vagyunk, mint a Gyirmót. Ezért vagyok bizakodó.

Gyakorlatilag nem szól semmi a Gyirmót mellett. Egyetért ezzel? – érkezett az újságírói közbevetés.

– Gyakorlatilag nem, de a Feröer-szigetek mellett sem szólt sok minden… – vágta rá a szakmai munka felelőse. – Úgyhogy bármi megtörténhet, bármilyen meccs lehet, nem szabad őket lebecsülni egy pillanatra sem, mert mindenki megszenvedett ellenük. Úgyhogy nehéz meccs lesz, de bízom abban, hogy sikeres.


[poll id="1124"]


Fel lehet zárkózni

Azt is szóba hoztuk, hogy a mostani és a jövő heti Mezőkövesd elleni meccsnek is az lehet a tétje, hogy a DVTK felzárkózik-e az élmezőny mögé.

– Abszolút így látom – értett egyet Horváth Ferenc. – Valóban két olyan mérkőzés jön, ami a DVTK számára nyerhető, és meg is kell nyerni. Ezt próbáltam sulykolni egész héten a játékosoknak, hogy ha ezt a két találkozót abszolválni tudjuk, akkor komolyat léphetünk előre. Szerezhetünk egy olyan lendületet, amely kitarthat a későbbi mérkőzésekre is. Remélem, a játékosok is addig fognak menni, ameddig bírnak, hogy ezt a 6 pontot begyűjtsük.


A labdarúgó NB I 8. fordulójának programja, szombat

  • 18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd
  • 18.00: Gyirmót FC Győr – Diósgyőri VTK (élő közvetítés: dvtk.boon.hu)
  • 18.00: Videoton FC – Swietelsky Haladás
  • 18.00: Vasas FC – Paksi FC
  • 18.00: Debreceni VSC – Újpest FC
  • 20.30: MTK Budapest – Ferencvárosi TC
  • Az NB I állása:

    1. Vasas 7 5 1 1 11- 5 16 pont

    2. Ferencváros 7 4 2 1 14- 7 14

    3. Swietelsky-Haladás 7 4 2 1 12- 7 14

    4. Újpest FC 7 4 1 2 8- 5 13

    5. Budapest Honvéd 7 3 2 2 9- 5 11

    6. Videoton FC 7 3 1 3 14- 7 10

    7. Debreceni VSC 7 2 2 3 9-11 8

    8. Diósgyőri VTK 7 2 1 4 9-17 7

    9. MTK Budapest 7 1 3 3 2- 5 6

    10. Paksi FC 7 1 3 3 6-10 6

    11. Mezőkövesd Zsóry FC 7 1 3 3 6-10 6

    12. Gyirmót FC 7 – 3 4 3-14 3


    Miskolc - Sok szurkoló számára nem egyértelmű, mitől ultra egy ultra, mi a különbség egy „átlagos” szurkoló, egy „ultra” és egy „huligán” között. A következő interjú elolvasása után talán kicsit közelebb kerülhetünk ahhoz, hogyan lesz valakiből ultra, és miképpen határozza meg ez az egész életét.

    Miskolc - A diósgyőri klubvezető úgy tudja, hogy szeptember 24-ig használhatják a Diósgyőri stadiont.

    Miskolc - A Diósgyőri stadion nélkül maradható DVTK nem tudja minden idei meccsét a megyében lejátszani.

    Miskolc - Új szakemberrel bővült a DVTK szakmai stábja. Barney Lord erőnléti edzőként kapcsolódik be az első csapatnál folyó munkába. Az angol fiatalember nem ismeretlen Horváth Ferenc vezetőedző és Sütő Szilárd utánpótlás szakmai igazgató számára, hiszen néhány éve már dolgoztak együtt.

    Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc - A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága kijelölte az OTP Bank Liga 8-19. fordulóiban sorra kerülő bajnoki mérkőzések kezdési időpontját.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!