BOON - Sport - DVTK

2016.09.06. 09:26

DVTK: nem csak Mezőkövesd, akár Nyíregyháza vagy Debrecen is lehet

Miskolc - A Diósgyőri stadion nélkül maradható DVTK nem tudja minden idei meccsét a megyében lejátszani.

Miskolc - A Diósgyőri stadion nélkül maradható DVTK nem tudja minden idei meccsét a megyében lejátszani.

A Diósgyőri stadion még tartja magát. Hiába akarják átépíteni, elbontani, és új létesítményt felhúzni a helyére, 2013 nyarától a betonerődön csak egy seb esett eddig, aminek a 2014-es választások idején, a látványbontás keretében néhány nagyon ritkán használt lelátórész esett áldozatául.

2016. augusztus 11-én járt le annak a többször módosított időpontnak a határideje, amely azt jelölte meg, hogy a Diósgyőri stadion és a Miskolci VSC pályájának rekonstrukciójára kiírt pályázatokat meddig várják. Az erre a pályázatra beérkezett anyagokat ezen a napon ki is bontották, és kiderült, két ajánlattevő volt, de csak az egyik volt olyan, amelyik a 10,9 milliárd forintos értékhatáron belül maradt.

Lapunk értesülései szerint az elmúlt hetekben a kiíró, a Nemzeti Sportközpontok az összegében érvényes ajánlatot tett céggel egyeztetett, különböző kiegészítőkérdésekről és -válaszokról szólt a párbeszéd, azt viszont nem lehet tudni, hogy ebben a „kibontósdi játékban” mennyi van még benne, hogy mikor hirdethetnek győztest, hogy mikor adják át a nyertes pályázónak a területet, hogy meddig maradhat a stadionban a DVTK NB I-es labdarúgócsapata és nem mellékesen a diósgyőri birkózók.

A jövő héten

Utóbbiak, mármint a birkózók, még nem tudják, hogy hová költöznek, a diósgyőri labdarúgóknak pedig a meccseikre kell helyet találniuk. Az MVSC-pálya mint a stadionrekonstrukció része jó esetben is csak a jövő nyártól tudna fogadni NB I-es együttest (már ha a DVTK egyáltalán akar ide menni), így ha a következő napokban, egy-két héten belül el kellene hagyniuk a Diósgyőri stadiont a piros-fehéreknek, akkor a városhatáron túl kellene átmeneti otthont találniuk. Lapunk értesülései szerint elsődleges helyszínként a mezőkövesdi stadion jöhet szóba, bár ez ügyben a két megyebeli klub még nem egyeztetett, tudomásunk szerint a két gárda jövő hét szombati, Diósgyőrben sorra kerülő bajnoki előtt, után ülhet tárgyalóasztalhoz ez ügyben.

De az biztos, hogy ha a feleknek sikerül is megegyezniük, és a Diósgyőrnek Kövesden lenne az új otthona, októbertől nem minden hazai meccsét tudná itt játszani a DVTK. Ugyanis a labdarúgó NB I 14. és 16. fordulójában is egyaránt pályaválasztóként, ráadásul egy időben kell bajnokit játszania a két borsodi gárdának – október 29-én 18.00-tól Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC és Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest, míg november 19-én 15.30-tól Diósgyőri VTK – Swietelsky Haladás és Mezőkövesd Zsóry FC – Videoton FC meccseket rendeznek –, így ezekben az időpontokban a DVTK nem rúg labdába Kövesden. Vagyis nagy valószínűséggel a megyehatáron túl kell megrendeznie a Diósgyőrnek ezeket a mérkőzéseket, Nyíregyházán vagy Debrecenben. Ott, ahol 2014 nyarán már voltak házigazdák, az Európa Liga-meccsek idején.

ÉM-BCS


Ha abból...

Ha abból indulnánk, hogy milyen tempóban haladt eddig a Diósgyőri stadion rekonstrukciója, akkor nem lenne nehéz elképzelni azt, hogy a hivatalosan még be nem jelentett, de közszájon forgó szeptember 24-i, Debrecen elleni hazai meccs helyett mondjuk bő egy hónappal később, október 29-én, a Ferencváros elleni hazai bajnokin búcsúzna a DVTK és szurkolóserege a jelenlegi létesítménytől.


Budapest, Miskolc - Az egyik pályázónak a 10,9 milliárd forint nem lenne elég a DVTK-, MVSC-stadionok projektjére.

Miskolc - Úgy néz ki, hogy végre megtörténhet az előmozdulás a hosszú ideje „álló” projektnél.

Miskolc - Focimeccsek lennének Miskolcon, amennyiben sikeres lesz Budapest 2024-es kandidálása.

Miskolc - Miskolcon is lehet(ne) három csoportmérkőzés három év múlva, amennyiben nyer a magyar pályázat. 2019-ben fiatalok küzdenének a DVTK-stadionban, öt évvel később ötkarikás résztvevők.

Miskolc - Ha elkezdődnek a rekonstrukciós munkálatok a Kubikban, a focistáknak menniük kell.

Miskolc - Vajon tényleg szeptember 24-én rendezik az utolsó bajnoki mérkőzést a Diósgyőri stadionban?

Miskolc - A Miskolci VSC megyei I-es labdarúgócsapata több sporttelep pályáján is „kiköthet”.

Miskolc - Egyelőre még nem a Diósgyőri stadiont bontják, csak az építésére pályázók anyagait.

Miskolc - A héten újabb lépés történhet a Diósgyőri stadion ügyében.

Miskolc - Megjelent a hirdetmény: kiírták a stadion közbeszerzési eljárását.

Miskolc - Csütörtökön délelőtt dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere és Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukció Kft. egyik ügyvezetője tájékoztatta szurkolókat a DVTK Stadion helyzetéről.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!