BOON - Sport - DVTK

2016.02.22. 11:42

DVTK vs. Bp. Honvéd - A Diósgyőr győzelmébe a sportpszichológus is belejátszott

Miskolc - A Budapest Honvéd volt a DVTK ellenfele szombaton délután a hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen.

Miskolc - A Budapest Honvéd volt a DVTK ellenfele szombaton délután a hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen.

Az első tavaszi találkozón, Felcsúton szerephez jutott kezdő tizenegyből két embert kihagyott a diósgyőriek szakvezetője: James és Bognár helyére Egerszegi, illetve Bacsa került be, utóbbiak éppen előbbiek cseréi voltak a Puskás Akadémia FC elleni összecsapáson. Egervári Sándor tétmérkőzésen debütált az Andrássy úti stadionban mint hazai vezetőedző, a nézők azt remélték, hogy az egykori szövetségi kapitány sikeresen tud bemutatkozni előttük. A DVTK piros-fehér mezben szeretett volna pályára lépni, ez úgy tűnt, hogy így is lesz egészen addig, amíg egy órával a kezdés előtt a Kassai játékvezető nem döntött másképpen: érzése szerint ez a színösszeállítás keveredést okozott volna a fővárosiak narancssárga szerelésével, így arra kérte a házigazdákat, hogy váltsanak mezt, emiatt Liptákék feketében vonultak ki a meccsre.

A gólvonalról és kapufa

A Diósgyőr és a Honvéd is nyomás alatt kezdhetett neki ennek a kilencven percnek abból a szempontból, hogy mindkét csapat vereséggel nyitotta az évadot és nem tett volna túl jót a játékos lelkeknek, ha a második fordulóbeli mérkőzés sem a vártak szerint alakul. Az már a találkozó elején kiderült, hogy a kispestiek egyik fegyvere a nagybedobás lesz, de láthatóan felkészültek erre az elemre a hazaiak. A kapuk nem forogtak komoly veszélyben az első negyedórában, pusztán Radosnak volt egy kijövetele, valamint Eleknek egy beadása, amely után a labda kiment az alapvonalon túlra. Ami nem ment együtt, az ment egyedül, Bacsa gondolta azt, hogy bele kellene vinni valami váratlant, valami egyedit a csatába, ami meg is hozta a vezetést a Diósgyőrnek. Később, " target="_blank">a találkozó utáni sajtótájékoztatón Egervári Sándor elmondta, a szakmai stábon kívül „Dórika” (Csáki Dorottya), a sportpszichológus is foglalkozik a játékosokkal, így ebben a találatban neki is megvan, megvolt a maga része.

Megduplázta

Tény, az előny pozitívan hatott a DVTK-ra, felszabadult lett tőle a csapat, a 22. percben például Novothny emelését követően Bobál vágta ki a labdát a gólvonalról. Hat perccel később Lipták fejelte a bal oldali kapufára a játékszert, de ami nem jött be ekkor, bejött újabb ennyi idő múlva: a vendégek a saját kapujuk előtt adták el a labdát, Novothny és Bacsa pedig köszönte, s a Diósgyőr saját nevelésű támadója megduplázta együttese előnyét. Bacsa egyébként ezelőtt a meccs előtt két gólon állt a bajnokságban, még az ősszel volt eredményes a Vasas, valamint az MTK ellen. Bár a szurkolói létszám és hangulat nem idézte mondjuk a 2011/2012-es idényt, de azért már volt, hogy belejött a közönség is a buzdításba, különösen az ultrák. A 41. percben ismét rezdült a Honvéd hálója, a partjelző azonban lest intett, amikor Bacsa a felfutó Okukához játszott (ő pedig Novotnyhoz passzolt, aki a kapuba lőtt), utólag bebizonyosodott, hogy téves ítélet született.

Válogatott szinten

Rossi edző kettőt is módosított a szünetben, biztos volt, hogy a Honvéd addig fog hajtani, amíg csak esélye lesz a pontszerzésre. A kockázat azonban veszélyeket is hordoz magában, ezt a budapestiek sem tudták elkerülni: egy vendéglátó kontra végén Nemes találta magát a fővárosiak 16-osán belül, és fölé lőtt. Talán, ha nagyobb a rutin, akkor…de nem… Meg kell jegyezni az ezt megelőző pillanatokat is, amikor Elek és Barczi remekül hozta ki a labdát kis területről határozott, jó passzokkal, különben a csapatkapitány a szombati mérkőzés nagy részében is válogatott szinten futballozott, sokat vállalt és a párharcai többségét megnyerte. A 61. percben is bebiztosíthatta volna győzelmét a Diósgyőr, ez elmaradt, a 2-0 addig vitte előre és tartotta életben a Honvédot, amíg nem sikerült a szépítés. Az összecsapás utolsó 20 percében inkább a Rossi-gárda irányított, de nem tudták többször átjátszani a hazai hátsó alakzatot, melynek megerősítésére Tamás is érkezett. A DVTK, amikor arra lehetősége nyílt, játszott már az idővel is (ennek leginkább Rados itta meg a levét, ugyanis sárga lapot kapott cipőfűzőkötés közepette), kevés energiát fordított a támadásépítésre, volt úgy, hogy kispesti magas labdánál Griffiths tisztázott a saját 16-osának előterében. Nyert a sikert akaró piros-fehér alakulat, ám azt egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy a DVTK elhagyta a veszélyes zónát a táblázaton, különösen azért, mert a Vasas is győzött, ehhez még szükséges pár, hasonló végeredménnyel megvívott mérkőzés.


Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK vs. Budapest Honvéd

2 – 1 (2 – 0)

Miskolc, 2991 néző. V.: Kassai (Tóth II., Szpisják.

Diósgyőri VTK: Rados – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes – Koman, Egerszegi, Elek – Bacsa, Novothny, Barczi. Vezetőedző: Egervári Sándor.

Budapest Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovrics, Bobál D., Kamber, Ignjatovics – Nagy G., Hidi, Vernes – Szilágyi Eppel. Vezetőedző: Marcos Rossi.

Gólszerző: Bacsa (1-0) a 17., Bacsa (2-0) a 33., Kamber (2-1) a 69. percben.

Sárga lap: Ignjatovics a 23., Szilágyi a 28., Ikenne-King a 47., Kovács G. a 71., Nagy G. a 74., Gazdag a 76. , Tamás M. a 81., Rados a 88. percben.

Csere: Ignjatovic helyett Ikenne-King a 46., Szilágyi helyett Prosser a 46., Novothny helyett Griffiths az 59., Botka helyett Gazdag a 64., Barczi helyett Tamás M. a 70., Koman helyett Bognár a 90+2. percben.

Egervári Sándor: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőt végig uraltuk, a gólokon kívül is voltak lehetőségeink. A második félidő elején növelhettük volna az előnyt, de sajnos ezek a helyzetek nem végződtek góllal. Az utolsó fél órában magunkra húztuk a Honvédot, aki egy ívelősebb futballba kezdett, amellyel a saját 16-osunkra szorított be bennünket. Összességében örülök a megszerzett három pontnak, többet hoztunk ki magunkból, mint az előző mérkőzésen, és remélem, hogy a következőn még többet fogunk, megpróbálunk felzárkózni a középmezőnyhöz.

Marco Rossi: – A meccs elejétől fogva próbáltunk kezdeményezni, de egy óriási hibából kaptunk egy gólt, a védők nem léptek ki az emberre. Mi hoztuk össze a második hazai gólt is, ilyen hibát még a kölyök futballban sem lehet elkövetni, és ezzel óriási előnyt adtunk ellenfelünknek. A szünetben strukturális változásokat hajtottunk végre, megszereztük a szépítést, de sajnos már nem tudtuk kihozni a mérkőzést döntetlenre.


A gólok története

18. perc: Elek passzával Bacsa a 16-os jobb oldali sarkától egészen a túloldali kapufával egy magasságba jutott el néhány csellel, majd ballal, 10 méterről visszalőtte a labdát a bal alsó sarokba, 1-0.


34. perc: Nemes beadása után Bacsa elől mentettek a védők, de a labda maradt az alapvonal közelében. Bacsa visszatámadott, Vernes felszabadítását követően a játékszer Novothnytól Bacsa elé került, aki 4 méterről a hálóba helyezett, 2-0.


69. perc: Prosser beadása után Bobál D. volt erőszakos, nála maradt a labda, keresztbe lőtt a diósgyőri kapu előtt, a másik oldalon Kamber érkezett és közelről a DVTK kapujába továbbított, 2-1.


Az NB I állása

1. Ferencvárosi TC 21 18 1 2 44- 8 55

2. Újpest FC 21 9 8 4 29-20 35

3. Debreceni VSC-TEVA 21 9 7 5 34-22 34

4. Szombathelyi-Swietelsky Haladás 21 8 8 5 18-20 32

5. Videoton FC 21 10 1 10 23-21 31

6. MTK Budapest 20 8 6 6 25-21 30

7. Paksi FC 20 8 6 6 24-21 30

8. Budapest Honvéd 21 6 6 9 25-27 24

9. Diósgyőri VTK 21 6 5 10 22-32 23

10. Vasas 21 6 1 14 20-35 19

11. Puskás Akadémia FC 21 4 7 10 24-33 19

12. Békéscsaba 1912 Előre 21 3 4 14 18-46 13


Miskolc - Parádés szóló után született meg a Diósgyőr első 2016-os bajnoki találata. A diósgyőri drukkerek fergeteges szurkolását győzelemmel hálálták meg Bacsa Patrikék. Nézze meg Ön is a DVTK vs. Bp. Honvéd mérkőzés fotóit és videóit.

Miskolc - Győzelemmel debütált a Diósgyőri Stadion kispadján Egervári Sándor a DVTK vezetőedzőjeként. A borsodi alakulat főleg az első félidőben kergette az őrületbe a Bp. Honvéd védelmét. Ön szerint ki volt a fekete mezben játszó "piros-fehérek" legjobbja a kispestiek ellen?

Miskolc - A Diósgyőr - Budapest Honvéd bajnoki előtt már egy órával főszerepbe kerültek a sporik, ugyanis Kassai Viktor játékvezető nem engedélyezte a DVTK számára a piros-fehér szerelés viseletét.

Budapest/Debrecen/Miskolc - Tizennyolcról húsz pontra növelte előnyét az éllovas Ferencváros a labdarúgó OTP Bank Ligában, ugyanis a szombati 21. fordulóban kétgólos győzelmet aratott a Puskás Akadémia felett, míg a második Újpest 1-1-es döntetlent játszott az MTK Budapesttel.

Miskolc - „Többet hoztunk ki magunkból, mint az előző mérkőzésen” - nyilatkozta Egervári Sándor, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Budapest Honvéd elleni, 2-1-es győzelemmel zárult hazai bajnoki után.

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 21. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Budapest Honvéd együttesét fogadta szombaton 15.00-tól az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!