A Ceglédnek volna miért visszavágni

Cegléd, Miskolc - Van esély arra, hogy az egyetlen igazi irányító is pályára lépjen a DVTK-ban.

Cegléd, Miskolc - Van esély arra, hogy az egyetlen igazi irányító is pályára lépjen a DVTK-ban.

A női kosárlabda NB I/A 3. fordulójában szombaton 18 órától Ceglédi EKK – Aluinvent-DVTK meccset rendeznek Cegléden. A két csapat közül a Diósgyőr két bajnokin van túl, ugyanis a múlt hétvégi, Vasas elleni, fővárosi győztes bemutatkozásuk (89-54) után hétfőn hazai pályán kikaptak a bajnoki címvédő Soprontól (65-79), ezzel szemben a Cegléd csak egy meccset játszott eddig.

A Pest megyei gárda hazai környezetben egy hete a PEAC Pécset verte 20 ponttal (85-65), a hétközi fordulóban pedig szabadnapos volt. Utóbbi csapat ellen a Diósgyőr is játszott meccset három hete, a kassai felkészülési torna elődöntőjében nagy különbségű DVTK-siker született a pécsiek ellen (91-50).

Hogy összevethetőek-e ezek az eredmények, illetve hogy milyen játékerőt képvisel a mostani összecsapás két résztvevője, erről Stefan Svitek, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője a következőket mondta:

– A pécsiek elleni eredményekből azért az nem következik, hogy 21 ponttal mi fogunk nyerni… Szoros és jó meccset szeretnénk játszani, ellenfelünk hazai pályán biztosan motivált lesz. Extrán kell kosárlabdáznunk, főleg védekezésben, és arra kell törekednünk, hogy a ceglédiek jó játékosait semlegesíteni tudjuk. Mint mindig, most is győzni szeretnénk, de tisztában vagyunk azzal, hogy egy nagyon erős ellenfél vár ránk.

Tavaly döntőt játszottak a Magyar Kupában, a harmadik helyet szerezték meg a bajnokságban, és ennek a csapatnak a magyar magja megmaradt. A ceglédiek nagy előnye, hogy a játékosaik jól ismerik egymást, tudják, hogy ki mire képes, és ezt használni tudják a pályán. Medggyesy személyében jó irányítójuk van, de mezőnyben is vannak jó embereik, és centerhelyen szintén. Olyan légiósokat hoztak, akikkel tovább erősítették a keretüket, komoly céljaik vannak, emiatt nehéz meccs vár ránk.

Tavaly nem sikerült

A Diósgyőrnek lenne mit törlesztenie a Cegléddel szemben, mert az utóbbi években a két csapat meccsén csak ritkán született piros-fehér siker. A tavalyi évadban mindkétszer a Pest megyei együttes nyert, legutóbb a 2015/16-os évadban, a 2016. január 20-án Cegléden lejátszott bajnokin sikerült győznie a Diósgyőrnek (78-68).

A mostani összecsapás esélyeit latolgatva a DVTK-val kapcsolatban a legfontosabb kérdés az, hogy lesz-e a csapatban klasszikus irányító, hogy a három hete a kassai tornán részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Nagy Dórára számíthat-e Diósgyőr.

– Remélem, hogy pár percet tud játszani – felelte Stefan Svitek. – Edzéseken már részt vett, és az biztos, hogy mindenkinek jót tesz, ha visszatér a pályára, hiszen a felkészülési meccseken jól játszott. Az előző mérkőzéseken Szabó Fanni az amerikai Engelman segítségével viszonylag jól megoldotta ezt a posztot, de az látszott, hogy hiányzott az igazi irányító. Akik helyettesítették, megpróbáltak mindent megtenni, és reméljük, hogy ez a probléma megszűnik, és akik eddig itt besegítettek, több játék­időt tudnak a saját posztjukon játszani.

- ÉM-BCS -


Játékosszavak

Zele Dorina, az Aluinvent-DVTK játékosa: – Ellenfelünk amolyan ösztönkosárlabdát játszik, nehéz rájuk készülni, sok függ attól, hogy milyen napot fognak ki. Kulcsjátékosaikat agresszíven kell védeni, ez lehet a kulcsa ennek a meccsnek. Volt egy kis betegségem két héttel ezelőtt, ebből sikerült visszajönnöm, az erőmet visszanyernem. Remélem, hogy nálunk mindenki egészséges lesz, és tudjuk azt játszani, amit szerettünk volna az évad elejétől. A szombati sikerünk pluszt adhat a folytatásra, ezért is fontos ez a mérkőzés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!