Diósgyőri piroskák a győri farkasok ellen

Miskolc - Szombaton eldől, hogy a két „győri” csapat közül sikerül-e a „Diósnak” a döntőbe jutnia.

Miskolc - Szombaton eldől, hogy a két „győri” csapat közül sikerül-e a „Diósnak” a döntőbe jutnia.

A női kosárlabda NB I rájátszásában szombaton 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban arról döntenek az Aluinvent-DVTK és a CMB CARGO UNI Győr csapatai – egy várhatóan ismét jó színvonalú, izgalmas összecsapáson –, hogy melyik csapat jut a bajnoki döntőbe. A két nyert meccsig tartó csata ugyanis 1-1-es döntetlenre áll (múlt szombaton Miskolcon a Diósgyőr nyert 9 ponttal, szerdán pedig a Rába partján a Győr, 1-gyel), így amelyik gárda szombaton győzni tud, az a jövő héttől a Sopron ellen küzdhet a fináléban az aranyért.

Hogy ezt a mostani meccset megrendezik, az csak hajszálon múlt, ugyanis a szerdai bajnokin az idő nagy részében a Diósgyőr vezetett, és ha a remekül játszó Goree dobása 4 másodperccel a vége előtt nem köt ki a gyűrűben, vagy az ellentámadás végén, az utolsó előtti másodpercben Likhtarovichot nem blokkolják faultgyanúsan a hazaiak, és eljut a dobásig a diósgyőri játékos, vagy büntetőt ítélnek a javára, most szabadnapjuk lenne a játékosoknak, a szurkolóknak. Így viszont ebben az évadban hatodszor is megmérkőzik egymással a két csapat (ebből csak egyszer, legutóbb nyert a Győr), és a drukkerek kapnak még egy kis kosárcsemegét a diósgyőri szakvezető reményei szerint piros-fehér sikerrel fűszerezve.

Jó esély

– Természetesen nagyon jó esélyünk van arra, hogy másodszor is nyerjünk ebben a párharcban, főleg itthon. Azért dolgoztunk az egész szezonban, és külön erre készülvén az elmúlt napokban, azért videóztunk, elemeztünk, gyakoroltuk a fontos játékelemeket, mert döntőbe szeretnénk jutni. Tudjuk, hogy az elvárások nagyok, de szeretnénk örömet szerezni a szurkolóknak – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK szakmai igazgatója.

Nem csak Goree

A spanyol edzőnek felvetettük, hogy a szerdai idegenbeli meccsen a győriek közül Goree meghatározó játéka volt az, ami a zöld-fehérek javára billentette a mérleg nyelvét, és ezzel összefüggésben azt kérdeztük tőle, hogy az ő semlegesítése kulcsfontosságú-e a mostani összecsapáson.

– Kétségtelen, hogy jól teljesített, de nem egyszemélyes csapat a Győr, rajta kívül is van jó néhány olyan játékos, aki képes gólokat dobni – mondta Miguel de Jesús López Alonso. – Azzal, hogy két magas emberünket, Brewert és Hortit is elvesztettük, ellenfelünk taktikájának fontos eleme lett, hogy támadják a palánk alatti területet, éppen ezért kiemelt feladat, hogy Goreet kibillentsük a komfortzónájából, hogy elérjük, kevésbé hatékonyan tudjon dolgozni.

A palánk alatti játékban viszont nem ez az egyetlen gond, amivel szembesültek az elmúlt meccseken a diósgyőriek, ugyanis a piros-fehérek az első és a második elődöntőben is faultproblémákkal küszködtek, viszonylag hamar több személyi hibát is begyűjtöttek a centerek.

– Csapatunkban minden játékos motivált, és vannak esetek, amikor egyikük-másikuk túlzott energiával megy bele egy-egy szituációba, és ezeket alkalmanként személyi hibaként értékelik a játékvezetők – felelte a diósgyőri szakvezető. – Természetesen fontos eleme a felkészülésünknek az, hogy kicsit higgadtabban reagáljunk bizonyos esetekre, ne izguljuk túl a mérkőzést, a győzni akarásnak ne legyen ilyen hozadéka. Ez minden játékosra igaz, nem csak a centerekre. Fontos, hogy tanuljunk a hibáinkból, de ez most egy másik mérkőzés lesz. Bár a két csapat ugyanaz lesz, de mi többek vagyunk. Azzal, hogy hazai pályán játszunk, és egy népes szurkolótábort tudhatunk majd magunk mögött.



Meccsváró: Tina Jovanovic

Az elődöntő eddigi két meccsén alaposan kitettek magukért a piros-fehér drukkerek, idehaza ezernél is többen biztatták a DVTK-t, idegenben pedig közel százan. Most arra szerveződik akció, hogy minden hazai drukker piros felsőben érkezzen a meccsre, ezzel szimbolizálva a csapattal való összetartozást.

– Utólag is köszönjük azoknak a drukkereknek, akik a hétköznapi meccs ellenére elkísértek minket Győrbe, rajtuk ezúttal sem múlt semmi, nagy támogatást adtak a lelátóról – mondta Miguel de Jesús López Alonso. – Ránk nézvést abszolút igaz az a mondás, hogy a közönség a hatodik emberünk. Hazai pályán kifejezetten be tudják tölteni ezt a szerepet, és Győrben is így volt ez. Ilyenkor a szezon végén az az extra energia, amit át tudnak adni a lányoknak, nagyon jól jön, és ennek a hatása a pályán lévők teljesítményén is érzékelhető.


Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata szombaton 18.30-kor játszik a CMB CARGO UNI Győr ellen, a hazai meccs arról dönt, hogy melyik csapat jut be a bajnoki döntőbe.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!