Diósgyőr: van még kosárlabda, meglepetés, valamint mámor

Diósgyőr: van még kosárlabda, meglepetés, valamint mámor
Miskolc – Sikerült a bravúr: két sérült alapembere nél­kül is meccset nyert az elődöntőben a Diósgyőr.

A női kosárlabda NB I rájátszásában, a két nyert bajnokiig tartó elődöntő első mérkőzésén szombaton este az Aluinvent-DVTK a CMB CRAGO UNI Győr csapatát fogadta. A meccs kezdése előtt a hazai szurkolótábor előbb Horti, majd Brewer nevét skandálta, a két center nem léphetett, nem tudott pályára lépni, mert bár mindketten jelen voltak a találkozón, de komoly sérüléseik miatt mankóval közlekedtek.

Faultgondok

A lehető legjobb ötösével, jól és eredményesen kezdett a DVTK, a vendégek technikai hibáját kiövetően Czank egy büntetője után kétszer is remek asszisztot adott Jovanovicnak, ami közé egy Goree-dupla ékelődött (5-2). A hazai szurkolótábor tudta, hogy elkél a segítség a kedvenceknek, és az átlagosnál is erősebben biztatták a csapatot, majd amikor Szécsi is megszerezte első találatát, győri időkérés következett (9-4). A 6. perc elején Jovanovic második faultja után Szabó P. jött be és nem sokkal később gólt is szerzett, majd Hodges középtávoliját követően Varga Zs. triplája ért célba (15-9). Aztán kezdtek faultgondjai lenni a Diósgyőrnek, Szécsi is megkapta a másodikat, így Jovanovic után ő is a kispadra került, Rasheed után pedig Bálint is a pályára. Hodges hármasára (18-12) válaszul, a játékrész hajrában előbb büntetőkből zárkózott a Győr, majd Laklóth középtávolijával, aztán Goreenak olyan centergóljával, ami előtt támadóhibát elkövetve két hazai védőt is felborított, de ez a játékvezetőket nem zavarta (18-16).

_MG_7061

A második negyed elején Czank duplája után Bálint is betalált (22-16), majd a frissen beállt Horváth B. adott asszisztot Hodgesnek, de erre Radocaj részéről jöttek a válaszok, és a 14. percben egyenlő lett az állás (24-24). Nem sokkal később a győriek egyik legjobbjának, Goree­nak fújták be a harmadik személyi hibáját, ment is a kispadra, miközben négy pont fórt szorgoskodott össze a hazai gárda. De a folytatásban Varga Zs. két triplát is bevert, és mivel a meccs során először álltak jobban a vendégek, hazai időkérés következett (28-30). Ami után Radocaj szerzett trojkát, majd válaszként Rasheed (31-33). A távoliak után középtávoliak értek célba, majd a 18. percben Likhtarovich egyenlített büntetőkből (35-35), aztán az ő hármasával vette vissza a vezetést a DVTK (38-37), és ez a különbség a remek dobópárbajt lezáró második játékrész végén is megvolt (43-42).

Fordulás után

A remekül játszó Jovanovic duplájával indult a harmadik játékrész, de a 24. percben újra egyenlő volt az állás (47-47). Nem sokkal később Szécsi lesapkázta Radocajt, utóbbi megütötte a hazaiak centerét, de ez nem számított faultnak a játékvezetőknél, lehet, hogy azért nem, mert a pályán kívül történt… 49-49-nél Horváth B. is „trojkás” lett, így ő is hozzájárult ahhoz, hogy a meccs izgalmas, változatos, jó színvonalú legyen. Aztán a 29. percben, amikor Szécsi már négy faulttal ült a kispadon, Goree is összeszedte a negyedik személyi hibáját, technikait kapott, mert miután a földre került, ott verte magát és közben reklamált. A káprázatosan játszó Likhtarovich alakította 60-55-re az eredményt, és ezt még egy triplával fokozni tudta, amelyre a szintén jól játszó Radocajnak volt válasza a harmadik negyed végén (63-57).

A palánk alatti besegítő védekezés jól működött a Győrnél a negyedik menet elején, és mivel a DVTK több mint három percen át nem tudott gól elérni, így jött a hazai időkérés (63-61). 6 perc volt hátra a meccsből és zúgott a „mindent bele” a lelátóról, amikor Likhtarovich végre betalált. Mint kiderült: a büntetőivel lavinát indított el, jött Szécsi, majd a Győr időkérésében sem volt fék, mert a meccs meglepetésembere, a kiemelkedően teljesítő Varga Zs. sportszerűtlen hibával tért vissza. Ebből Likhtarovich bedobott két büntetőt, majd jött Jovanovic centergólja (71-61). A csarnok majd szétrobbant, és amikor a 38. minutában Szécsi ismét gólt szerzett és 12 lett a két csapat között, örömmámorban úsztak a piros-fehér drukkerek. De még nem volt vége, a hajrában gyönyörű találatok születtek mindkét oldalon, miközben a DVTK őrizte tisztes előnyét. A dobópárbajt, a remek meccset, a nagy érvágáson keresztülment Diósgyőr nagy küzdőszellemről tanúbizonyságot téve nyerte meg, és ezt a hazai publikum úgy köszönte meg, hogy az utolsó percben felállva tapsolt.

– Berecz Csaba –Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – CMB CARGO UNI Győr
82-73 (18-16, 25-26, 20-15, 19-16)

Miskolc, 1100 néző. V.: Pálla, Fárnyó, Tőzsér.

Aluinvent-DVTK: CZANK (6/3), LIKHTAROVICH (20/6), HODGES (16/6), JOVANOVIC (20), SZÉCSI (10). Csere: Szabó P. (2), Rasheed (3/3), Bálint (2), Horváth B. (3/3). Szakmai igazgató: Miguel de Jesús López Alonso.

CMB CARGO UNI Győr: RADOCAJ (14/3), Laklóth (5/3), Chaney (6), GRIGALAUSKYTE (11/3), GOREE (16). Csere: VARGA ZS. (17/3), Horváth K. (-), Horváth L. (4), Koch (-), Török (-). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Miguel de Jesús López Alonso: – Ezen a mérkőzésen mindkét csapat kiváló teljesítményt nyújtott, látványos kosárlabdát játszott, olyat, ami tetszett a közönségnek, és ez nagyon fontos szempont. Ezen a napon apró különbségek döntöttek, a gyors indítások, a védekezésbeli váltások. De a lényeg, hogy ez egy élvezetes meccs volt, erre van szükségük a nézőknek és nem másra.

Völgyi Péter: – Gratulálok az ellenfélnek, bár egy kicsit már unom, hogy mindig gratulálnom kell Maikel Lópeznek… Ellenfelünk jól játszott, sokszor könnyű helyzetekből dobtak kosarat, mi nem voltuk elég fegyelmezettek. Támadásban nem volt gond, a védekezésen kell változtatni a következő meccsre. Másfajta kosárlabdát, gyorsabbat játszott most a DVTK, azért kaptunk ki, mert a második félidőben ezt nem bírtuk.

A két nyert meccsig tartó párharc állása: 1-0, az Aluinvent-DVTK javára. A következő meccset a csapatok Győrben játsszák szerdán, 18.00-tól.


A másik elődöntőben: Uniqa Sopron – PINKK Pécsi 424 77-39 (22-12, 20-9, 20-10, 15-8).

A két nyert meccsig tartó párharc állása: 1-0, az Uniqa Sopron javára. A következő meccset a csapatok Komlón játsszák kedden, 19.00-tól.


hirdetés


hirdet�s