Aluinvent-DVTK: Egylabdás meccsen nyert a Győr

Jovanovic 19 pontot gyűjtött, de ez is kevés volt
Jovanovic 19 pontot gyűjtött, de ez is kevés volt
Győr, Miskolc – Egy ponttal kikapott a DVTK csapata, így a szombati harmadik összecsapás dönt a fináléba kerüléséről.

A női kosárlabda NB I rájátszásában, az elődöntő második meccsén szerdán este Győrben lépett pályára az Aluinvent-DVTK csapata a CMB CARGO UNI Győr vendégeként. A két együttesnek a fináléba jutásért lejátszott első, miskolci rendezésű, izgalmas, jó színvonalú csatáját a két sérült centerét nélkülöző Diósgyőr nyerte, 9 pontos különbséggel. A hónapokra kiesett Horti és Brewer a szerdai bajnokin is hiányzott, ennek ellenére a piros-fehérek bíztak abban, hogy lezárhatják az elődöntőt egy győzelemmel. Másban volt érdekelt a zöld-fehér gárda, bár ebben a szezonban még nem nyertek meccset a Diósgyőr ellen (a bajnoki alapszakaszban oda-vissza győzött a DVTK, a Magyar Kupa miskolci elődöntőjében is jobbnak bizonyultak, és ugye múlt szombaton is ők örülhettek).

A szombati első mecc­s egyébként „beindította” a jó kosárlabdát értő, szerető diósgyőri drukkereket, aki tudott, akinek lehetősége volt, elutazott Győrbe, így a labdafeldobáskor félszáz piros-fehér szurkoló, dobszó rigmusa közepette kezdett erős biztatásba.


dksk_ultras1
Fotó: Szabó Krisztián/dvtk.eu


A pályán

Mindkét szakvezető ugyanazt a kezdőt küldte fel a pályára, mint múlt szombaton, és bár a DVTK számára nem kezdődött jól a meccs, mert miután Hodgest orrba vágták, Goree két akciógólt ért el (4-0), a folytatás sokkal jobban sikerült. Előbb csak fordított a vendég együttes (4-5), majd Szécsi két góljával vezetgetett, amíg Horváth L. a meccs első triplájával nem egyenlített (9-9). Innen viszont hármasával szedte a lépcsőfokokat a DVTK, Czank és Hodges is trojkát jegyzett, majd hazai időkérés után Bálint is, Jovanovic pedig faultos kosarat ért el (9-21). Utóbbi nagyon sok támadólepattanót szedett össze, és védekezésben is kimagaslót nyújtott, nem mellékesen pedig termelt rendesen. A vendégeknél gondot csak az okozott, hogy Szécsinek az ötödik percben már a második támadófaultját fújták be, de az első etap végén így is 10 pont volt a DVTK előnye (13-23).

A második játékrész Hodge­s duplájával indult, aztán túlnyomóan hazai találatok következtek, mert a Diósgyőr védekezése messze volt az első negyedben látottaktól. Emiatt a 14. percben DVTK-időkérés következett, ugyanis az előny a felére elolvadt (24-29). A visszatérés után Jovanovic 12 pontra növelte saját termését, majd a Chaney által elkövetett sportszerűtlen hibát Ra­sheed használta ki úgy, hogy előbb két büntetőt vágott be, majd egy triplát (24-36). Így kezdhette újra a kapaszkodást a Győr. És nem csinálták rosszul, amikor a Diósgyőr kezdőcsapatának négyötöde a kispadon pihent, Goree-ék fokozatosan csökkentették hátrányukat (31-37). A vendégek közel négy percen át nem tudtak a gyűrűbe találni, amikor büntetőhöz jutottak, akkor is csak másodikra találtak be. A negyedet Hodges foglalta keretbe, mert a végén is ő volt eredményes, hosszú idő után láthattunk ismét diósgyőri akciógólt (34-40).

Fordulás után

A térfélcsere utáni első kosarat is Hodges szerezte, de ebben a játékrészben keményebb csaták zajlottak a labdákért, és ez a fajta meló sokkal jobban ízlett a hazaiaknak. Ha Czank nem kapart volna össze két duplát, már korábban egyenlő lehetett volna a meccs, így csak a 24. percben, a jól játszó Goree 18 (!) pontjával lett egál (46-46). Ekkor vendég időkérés következett, de a ponterős hazai center felment húszra, így 24 minuta elteltével ismét vezetett a Győr (48-46). A folytatásban Rasheed hármasa és Jovanovic palánk alattija ért célba (48-51), aztán Szécsi kapta meg a negyedik személyi hibáját. Párpontos fór­ját egészen a negyed végéig őrizte a DVTK (49-55), de a 30. percben Radocaj egyenlített (57-57), majd Grigalauskyte gólja már a fordítást jelentette (59-57).

A záró tíz perce elején sorra maradtak ki a dobások mindkét oldalon, viszont gyűltek a faultok a táblán. Előbb Szécsi pontozódott ki, majd Jovanovic kapott technikait, mert mérgében földhöz vágta a labdát, amikor már a sokadik, vele szemben elkövetett szabálytalanság után maradt néma a síp. Aztán jött egy Varga Zs. dupla, amivel négy perc kosárcsend végére tett pontot (61-57). A DVTK előbb büntetőkből jött közelebb, majd egyenlített, aztán Horváth B. ziccerpasszát Likhatro­vich emelte be, jött is a győri időkérés (61-63). Miután újra játékba került a labda, Goree egyenlített, majd Laklóth hármasa után DVTK-pauza volt műsoron (66-63). A pontszegény negyed hajrájában Likhtarovic két büntetője és Jovanovic centergólja után hazai időkérés következett (66-67). 58 másodperc volt vissza ekkor, és az őrült, egylabdás meccs vége lőtt 4 másodperccel a mezőny legjobbja, Goree betalált, ezzel a Győr megszerezte a győzelmet (68-67). Így lesz harmadik meccs szombaton Miskolcon.

– Berecz Csaba –


Jegyzőkönyv

CMB CARGO UNI Győr – Aluinvent-DVTK
68-67 (13-23, 21-17, 25-17, 9-10)

Győr, 350 néző. V.: Kapitány, Jakab, Söjtöry.

CMB CARGO UNI Győr: Radocaj (9/3), Laklóth (3/3), Chaney (7/3), Grigalauskyte (6), GOREE (26). Csere: Horváth L. (5/3), Varga Zs. (8), Horváth K. (4). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Aluinvent-DVTK: Czank (11/3), Likhtarovich (9), Hodges (9/3), JOVANOVIC (19), Szécsi (4). Csere: Bálint (3/3), RASHEED (12/6), Horváth B. (-), Szabó P. (-). Szakmai igazgató: Miguel de Jesús López Alonso.

Kipontozódott: Szécsi a 33. percben.

Völgyi Péter: – Megdolgoztunk ezért a győzelemért. Régen látott, jó hangulatú meccset sikerült megnyernünk.

Miguel de Jesús López Alonso: – Kemény mérkőzés volt, sajnos az első negyedben mutatott jó játékunkat és előnyünket nem tudtuk megtartani a végéig. Az energiánk elfogyott az utolsó negyedre, és bár harcoltunk az utolsó másodpercekig, hittünk a győzelemben, de a harmadik meccs dönt a döntőbe kerüléséről.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

A két csapat a következő mérkőzést szombaton 18.30-tól játssza a miskolci városi sportcsarnokban.


A másik elődöntő eredményei:

1. mérkőzés: Uniqa Sopron – PINKK-Pécsi 424 77-39 (22-12, 20-9, 20-10, 15-8)

2. mérkőzés: PINKK-Pécsi 424 – Uniqa Sopron 47-67 (23-12, 9-24, 6-16, 9-15)

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharcot 2-0-ra nyerte a Sopron.

A bajnoki döntő első meccsét április 19-én, kedden Sopronban játsszák.