BOON - Megyei kézilabda

2016.04.16. 10:03

Dobogóst fogad az ÓAM-Ózdi KC

Ózd - A férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjának 22. fordulójában Ózdon lép pályára az ÓAM-Ózdi KC a Nyíregyházi KC együttese ellen szombat este.

Ózd - A férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjának 22. fordulójában Ózdon lép pályára az ÓAM-Ózdi KC a Nyíregyházi KC együttese ellen szombat este.

Bő egy hónap szünet után játszik ismét hazai bajnokit az ÓAM-Ózdi KC férfi kézilabda-csapata. Az NB I/B-s bajnokság 22. fordulójában a piros-kékek szombaton 18 órától a táblázat harmadik helyén álló Nyíregyházi KC-t látják vendégül. Az elmúlt két idegenbeli mérkőzésen a csapat begyűjtötte a lehetséges négy pontot, de mivel a 4-7. helyezett csapatok között jelenleg csupán egy egység a különbség, ezért nagyon fontos lenne a hazai siker a szabolcsiakkal szemben.

- Mindenképpen győzelmi reményekkel megyünk fel a pályára, attól függetlenül, hogy a két csapat egymás elleni mérkőzése mindig háromesélyes - mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője. - A keretünk minden egyes játékosa tudja, hogy emberként kell küzdenie ahhoz, hogy szombaton este begyűjtsük a két pontot a Nyíregyházával szemben. Az ellenfelünk egy nagyon jó, egységes gárda, amit az eredményeivel és a jelenlegi dobogós helyezésével már be is bizonyított ebben a bajnokságban. Erre azonban nem lehetünk tekintettel, hiszen nekünk is komoly céljaink vannak, ehhez pedig szükségünk van a győzelemre.

A védekezés hatékonysága és ziccerek kihasználása dönti el a találkozó gólsűrűségét, szoros mérkőzésre és győzelemre készülünk. Az elmúlt két idegenbeli fellépésünket sikerrel vettük, de ebből egyáltalán nem szabad kiindulni. Ebben a bajnokságban nincs könnyű meccs, ezt már a saját bőrünkön is tapasztaltuk, nem is egyszer. A Nyíregyháza két remek sorral rendelkező, nagyon komoly ellenfél, de a szerencse eddig rendszerint melléjük állt. A szoros meccsekből rendre jól jöttek ki, időszerű, hogy Ózdon megtörjük ezt a sorozatukat.

A dobogóért harcoknak

A Nyíregyháza ősszel megalapozta a jó szereplését a férfi kézilabda NB I/B-ben, és a szabolcsiak tavasszal is tartani tudják a dobogós helyezésüket. Még harcban vannak az ezüstéremért, hátrafelé pedig egyelőre kevés pillantást kell vetniük, mert az üldöző boly jelentős távolságra van tőlük. Ettől függetlenül a bajnoki hajrát sem vehetik könnyelműen, mert szeretnék megtartani az érmes pozíciójukat. Ózdra is győzelmi reményekkel érkeznek, de szombaton délután szoros és nehéz csatára számít a Nyíregyháza.

- Az eredeti célkitűzésünk a dobogós hely megszerzése volt, amit annak ellenére sikerül tartanunk, hogy tavaszra jelentősen átalakult a keretünk – árulta el Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC vezetőedzője. - Több kulcsjátékosunk eligazolt tőlünk: Mekaruval, Tóth Balázzsal és Tumidalskyval jóval nagyobb erőt képviselnénk, de a támogatói körrel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy újabb három éves ciklusban kell gondolkodni, hogy az élvonalbeli szereplés feltételeit megteremtsük.

Ugyanakkor azt is látni kell, hogy ebben a bajnokságban az első hét csapat közel azonos tudású, borzasztóan kiegyenlített a mezőny, sőt a táblázat második feléhez tartozó együttesekkel sem életbiztosítás játszani. Szombaton újabb rangadó következik, hiszen ősszel is nagyon szoros csatát játszottunk az Ózddal, amely csak az utolsó három percben dőlt el a javunkra. Az ellenfelünk remek csapat, minden posztra két közel azonos képességű játékosa van, ráadásul a felkészülésünket sérülések is hátráltatták. Valamivel rövidebb a kispadunk is, ezzel együtt győzni szeretnénk szombaton, de ehhez pontos, és jó játékra lesz szükségünk.

Az ózdi sportcsarnokban a szombati rangadón Nagy Ferenc és Túrúczy József sporttársak fújják majd a sípot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!