Sport

2015.02.27. 20:24

Aluinvent-DVTK: Kellene a harmadik helyhez a győri siker

A női kosárlabda NB I alapszakaszának utolsó körében idegenben lép pályára a Diósgyőr.

A női kosárlabda NB I alapszakaszának utolsó körében idegenben lép pályára a Diósgyőr.Az élvonal 18. fordulójában szombaton 18 órától CMB Cargo UNI Győr – Aluinvent-DVTK összecsapást rendeznek a kisalföldi városban. A találkozó mind a két együttesnek nagyon fontos, hogy a miskolciaknak miért, arról Miguel del Jesús López Alonsó, a piros-fehérek vezetőedzője beszélt:

– Az itthoni mérkőzést négy ponttal elveszítettük a győriekkel szemben, ezért ha ennél nagyobb különbséggel nyernénk, illetve a többi eredmény a papírforma szerint alakul, akkor a harmadik helyen zárnánk az alapszakaszt, aminek van jelentősége – nyilatkozta a szakvezető. – Nem vár ránk könnyű meccs, hiszen egyrészt idegenben lépünk pályára, másrészt a jelenlegi második helyezettről van szó. Nagyon fontos lesz a védekezés, hogy ne érezze azt a Győr, hogy könnyen, kényelmesen támadhat. Szeretnénk minél kevesebb ponton tartani őket, ebben az esetben könnyebb lenne elérni a számunkra megfelelő különbséget.

Működő gépezetbe

Egy héttel ezelőtt – egy nappal a Miskolcra érkezése után – máris lehetőséget kapott a DVTK új szerzeménye, az ausztrál Abby Bishop, aki egy picit idegenül mozgott társai között. Vajon az azóta eltelt napokban mennyit haladt a beilleszkedésben? – kérdeztük tőle.

– Alig pár óra nyilván kevés volt az összeszokásra, egy, már működő gépezetbe léptem be, amelyben a többiek pontosan tudják a teendőket – jelentette ki a 4-es, 5-ös poszton bevethető kosaras. – Azóta már túl vagyok több edzésen, jobban érzem a mozgásokat, hogy kivel mit kell csinálni. Biztosan lesz olyan mérkőzés, amikor csak tíz percet fogok kapni, lesz olyan, amelyiken húszat, vagy többet, ezt majd az edzőnk eldönti, a lényeg az, hogy a csapat együtt dolgozzon jól.

Sokat jelent

A légiós nem ismeretlen a hazai kosárberkekben, hiszen tavaly Magyar Kupát nyert a PEAC Péccsel.

– Az, hogy játszottam már Magyarországon, sokat jelent, értem a ligát – mondta erre Abby Bishop. – A beilleszkedésben számít az a pár hónap, amit Pécsen töltöttem, néhány játékost személyesen is megismertem, a tavaly itt tapasztaltakat meg tudom osztani a többiekkel.

A mostani riválissal kapcsolatban nem lehet kihagyni azt a tényt, hogy korábban erősítette őket Rasheed Rita, aki már szintén az Aluinvent-DVTK játékosa.

– Jó emlékeim vannak Győrből, de már csak két ember van abból a keretből, akikkel én együtt játszottam – árulta el a Diósgyőr egyik erőssége. – Azóta változott az edző személye, változott a stílusuk, az én időszakomban picit többet vártak tőlünk taktikai értelemben, most jóval többet dobnak.

ÉM-MI


A másfél ezer szurkolóról

Örömteli látvány volt, hogy a múlt szombati, Miskolcon megrendezett Aluinvent-DVTK – Uniqua-Euroleasing Sopron találkozóra kis híján megtelt a sportcsarnok nézőkkel, mintegy 1500-an buzdították a hölgyeket – a legtöbben ebben az évadban.– Nagyszerű élmény volt ilyen hangulatban küzdeni, játszani – osztotta meg ez irányú érzéseit Miguel del Jesús López Alonsó. – Többször is erőt merítettek ebből a lányok, plusz energiákat adott. Reméljük, hogy mindez csupán valaminek a kezdete volt, lesz még ilyen alkalmunk, amikor egymásra talál szurkoló és csapat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!