Kiégett ház

2020.04.08. 17:30

Ötgyermekes család háza égett

Lakhatatlanná vált egy családi ház vasárnap délután.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Családi ház égett vasárnap késő délután Tiszalúcon, egy anya és öt gyereke vált otthontalanná.

Dr. Hudák Andrea, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság irodavezetője arról adott tájékoztatást, hogy egy ház teljes tetőszerkezete, valamint egy szoba berendezései égtek. A szerencsi tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat, egy gázpalackot is kihoztak, amelyet nem ért hőhatás. Az épület lakhatatlanná vált.

Mint a ház tulajdonosa, Csóka Tímea elmondta, a gyerekekkel az udvaron nyársaltak, egyszer bementek a házba, akkor vették észre, hogy valami füstöl. A gyerekeket kimenekítette, és szólt a rokonainak. Mire visszaért, már a tető lángolt. A tűzoltók hamar jöttek, eloltották a tüzet. Biztosításuk nem volt, ezért bármilyen segítséget szívesen fogadnának.

Fotó: Tóth Balázs

– Öt kisgyerekkel maradtunk fedél nélkül, a következő napokban édesapámnál húzzuk meg magunkat. Az volna a legfontosabb, hogy a tetőt vissza tudjuk építeni, ezért építőanyagnak vagy más segítségnek nagyon örülnénk – fogalmazott Csóka Tímea.


Segítség

Aki pénzadománnyal tudja segíteni a családot, az Tiszalúc egyik alapítványán keresztül tudja majd megtenni:

Élni, Egészségesnek Maradni Alapítvány, 3565 Tiszalúc, Széchenyi u. 5. Bszla.: 11734004-20366027.

(A borítóképen: Csóka Tímea a leégett ház előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!