Tündérszépek 2021

2021.02.09. 19:00

Tetoválást csak felnőttnek

Körültekintően válasszon szakembert, aki tetováltat!

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Figyeli és követi a szakmát, a trendeket – mondta Erősné Peimli Mónika, a Monnie Ink tetoválószalon tulajdonosa. Eredetileg nem a kozmetikai tetoválásokra specializálódott, hanem testtetoválásra, ez később került a szolgáltatási palettára, mert igény volt rá.

Púderes vagy szálas

A természetes megjelenéshez szépen kidolgozott szemöldök kell, amely illik az arc formájához, megadja a keretét. A mai divat már egészen más, mint húsz évvel ezelőtt, mert ma már a lágyabb vonalak dominálnak. Púderes hatású vagy szálas tetoválást kér a legtöbb vendég, vagy a kettő keverékét. Az erősen bevésett, vékony szemöldök már nem divat. Nem javasolja, sőt lebeszéli róla a hölgyet, ha ilyet szeretne – hangsúlyozta Mónika. Most egyértelműen a vastag, dús szemöldök, a minél természetesebb hatású hódít. Régen az is szokás volt, hogy a testtetováláshoz használt festékkel készítették, ami azonban csak lézerrel távolítható el. Az eljárás fájdalmas, hosszadalmas és költséges is. Ha évekkel később a hölgy más színt vagy formát szeretne, nehezen kivitelezhető. A kozmetikai tetováláshoz használt anyagok azonban két-három év alatt kikopnak vagy felszívódnak. Gyakori napozás esetén hamarabb is. Azért jó, mert a változó divatnak, ízlésnek vagy életkornak megfelelően újra lehet készíteni. Lehet azonban hátrány is, hiszen nem tart örökké, idővel változhat a színe, mégis ezt ajánlja mindenkinek Mónika.

Az fontos, hogy mi áll jól a vendégnek, az első konzultáció alkalmával ezt is tisztázzák. Általában aszimmetrikus a két szemöldök – szinte mindenkinél –, ezért nem lehet két teljesen egyformát rajzolni, alkalmazkodni kell a természetes ívhez. A színárnyalat kiválasztása is fontos, a bőr és a haj színéhez igazítják általában a szakemberek – emelte ki Mónika. Ha ez megvan, akkor kezdődhet a munka. Általában két alkalom szükséges a tökéletes eredmény eléréséhez.

A szépségkirálynő-jelöltek általában a felnőttkor kezdetén járnak, ezért számukra nem ajánlja a szakember sem a hagyományos, sem a kozmetikai tetoválást. Mónika úgy fogalmazott, hogy „18 éves kor alatt semmiképpen”. Az is lényeges, hogy ha megszületett az elhatározás, akkor körültekintően válasszon szakembert az ifjú hölgy. Kérjen referenciafotókat a már elkészült szemöldök-, szemhéj- vagy szájtetoválásról – javasolta. A szemhéj és a száj tetoválása jóval ritkább kérés. Az eljárás kellemetlen, de zsibbasztással elérhető, hogy szinte fájdalommentes. A szemhéjnál is két típus közül – vonalas vagy satíros – választanak a vendégek. Szájnál különös figyelmet, szakértelmet és pontosságot igényel a bőr és száj színéhez alkalmazkodó árnyalat kiválasztása.

(A borítóképen: Szemöldöktetoválást készíteni nagy precizitást igényel)


Jelentkezz te is!

A jelentkezés egyszerű: ha 16 és 29 év közötti lány vagy, csak töltsd ki a jelentkezési lapot a tunderszepek.hu-n! Saját fotókkal is nevezhetsz, de akkor sem kell lemondanod a versenyről, ha nincs saját képsorozatod, hiszen ingyenesen elkészítjük a portfóliód. Ezután keresni fogunk, ha bekerültél az első fordulóba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!