Tündérszépek

2020.12.23. 14:00

Így kezeld a közösségi oldalaid

Mivel napjainkban az emberek nagy része a közösségi médiából tájékozódik az, amit a közösségi oldalaidon megosztasz, nagy mértékben hatással van a jövőbeni megítélésedre.

Kiss Daniel

Forrás: Shutterstock

Egyetlen poszt az egekbe repíthet, de beletaszíthat a legmélyebb gödörbe is.

Íme néhány követendő alapszabály:

1. Amit nem mutatnál meg a nagymamádnak, a tanáraidnak, a főnöködnek vagy egy bírónak, azt NE posztold ki. Elhisszük, hogy totál szexi voltál azon az estén, amikor elmentél a haverokkal bulizni. De. Amennyiben van a fotódon bármi, ami nem tökéletesen illendő – értjük ezalatt azt, hogy nem illik bele abba a kategóriába, hogy: „nem bánnám, ha így látna a konzervatív nagymamám” –, akkor valószínűleg az a legjobb, ha a telefonodban tartod és nem a közösségi oldalaidon.

2. Abban az esetben, ha van a képen eldobható műanyagpohár vagy bármilyen alkoholos ital, az NEM mehet ki. Egy jó tanács: tüntess el az oldalaidról minden olyan fotót, ami akkor készült, amikor még kiskorúként szeszesitalt fogyasztottál! Nagykorúként persze már törvényes, de rossz képet festhet rólad.

3. Hölgyeim, van egy rossz hírünk: értjük, hogy imádjátok a párotok és van az a kép rólatok, amikor olyan aranyosan csókolóztok. Mégis, gondoljatok azokra a kislányokra, akik felnézhetnek rátok, vagy a zsűrire, akik ránézhetnek a a közösségi oldalaitokra mielőtt odaítélik a címet. Nem gond, ha megmutatjátok a párotokat egy-két fotón, de ne essetek túlzásba és mindig maradjatok az illendőség határain belül.

4. Állítsd be úgy a profilod, hogy mindig jóvá kelljen hagyod azt, ami kikerül rá. Ilyenkor kapsz egy értesítést, ha valamit posztolnak az oldaladra, vagy meg lettél jelölve más posztjában. Ezeket jóváhagyhatod vagy elutasíthatod mielőtt megjelennének.

5. Frissítsétek a biztonsági beállításaitok és tegyétek priváttá az oldalaitokat. Ne csak a verseny, de a személyes biztonságotok miatt is. Ijesztő emberek vannak a világban és nekik nem kell tudniuk minden személyes információt rólatok. Állítsátok be a profilotokon, hogy jóvá kelljen hagyni a követéseket.

6. Mindig a visszafogottabb dolgokra essen a választásod. Ha nem tudod biztosan, hogy posztold-e vagy sem, inkább ne tedd. Előbb küldd el a szüleidnek vagy egy idősebb, felelősségteljes felnőtt ismerősödnek, akiben megbízol és kérd ki a véleményét. Ebben a technológiával átszőtt világban mindig az alapján ítélnek meg, hogy mit mutatunk meg a nagyvilágnak. Mindig gondolnod kell az imidzsedre, amikor az internetre posztolsz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!