Tiszaújváros hírei

2019.02.17. 14:23

A gyakorlatban sajátítják el a mérnöki munka fortélyait Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Újabb nyolc miskolci és debreceni egyetemista lépett be a MOL Petrolkémia programjába.

Tiszaújváros - Újabb nyolc miskolci és debreceni egyetemista lépett be a MOL Petrolkémia programjába.

A MOL Petrolkémia Zrt. a régió egyik legnagyobb munkáltatójaként kiemelt figyelmet fordít a szakképzett munkaerő utánpótlására. Ezért döntött úgy vállalatunk, hogy tovább folytatja a tavaly elkezdett duális felsőfokú képzési programjait a Debreceni és a Miskolci Egyetemmel együttműködve – mondta el Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója abból az alkalomból, hogy a most kezdődő keresztféléves képzésen újabb nyolc miskolci és debreceni egyetemi hallgatóval kötöttek szerződést. Egy évvel ezelőtt a Miskolci Egyetem vegyipari gépészmérnöki és a Debreceni Egyetem vegyészmérnöki mesterképzésének 4-4 hallgatója kezdte meg tanulmányait a duális képzésben.

Itt is, ott is

A program során a hallgatók egyetemi ismereteiket gyakorlati tudással egészítik ki. A most kezdődő, négy féléves mesterszintű mérnöki képzésben részt vevő hallgatók is a tanulmányaikat részben az egyetemen, részben pedig a MOL Petrolkémia telephelyén, valós ipari környezetben töltik.

„A MOL Petrolkémia duális képzési programjai korszerű, naprakész tudást biztosítanak a középiskolai tanulók és egyetemi hallgatók számára is. A célunk, hogy oktatási partnereinkkel közösen olyan képzési rendszert alakítsunk ki, amely garantálja, hogy a tanulmányok lezárását követően a munkaerőpiac igényeinek megfelelő tudásanyaggal legyenek felvértezve a pályakezdők. Büszke vagyok, hogy újabb nyolc kiváló kollégával gyarapodott a MOL Petrolkémia csapata” – mondta Zsinkó Tibor.

A ceremónián részt vett dr. Kun Ferenc, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar, valamint dr. Siménfalvi Zoltán, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!