Tiszaújváros hírei

2012.11.20. 10:23

Először kapta két lány a támogatást

Tiszaújváros - Az „Ifj. Márkus Gábor Alapítvány a Magyar Triatlonsportért” idei  támogatását Dudás Eszter (Uniqa-Team Újbuda) és Vízi Viktória (TVK-Mali TK) érdemelte ki.

Tiszaújváros - Az „Ifj. Márkus Gábor Alapítvány a Magyar Triatlonsportért” idei  támogatását Dudás Eszter (Uniqa-Team Újbuda) és Vízi Viktória (TVK-Mali TK) érdemelte ki.A november 16-án, a tiszaújvárosi Garden Panzióban megtartott program Péter Attila kuratóriumi tag felvezetését követően a tiszaújvárosi  olimpiai reménység,  Ifj. Márkus Gábor sportpályafutásáról szóló emlékfilm megtekintésével vette kezdetét, mely után ezúttal sem volt könnyű megszólalni.

Néhány perc elteltével Lehmann Tibor kuratóriumi tagtól megtudtuk, hogy a 23 éven aluli tehetséges sportolók felkészülését, versenyzését 14 esztendeje támogató alapítványhoz az országos kategóriában hét, közel egyformán tartalmas pályázat érkezett. A kurátorok döntése értelmében az egyebek mellett a BMGE színeiben a főiskolai világbajnokságon 11. helyezett, a magyar felnőtt ranglistán harmadik helyen álló 20 esztendős Dudás Eszter (Uniqa-Team Újbuda) kapta meg az anyagi támogatást.

A hagyományok szerint a TVK-Mali Triatlon Klub sportolói közül is évente odaítélik ezt a jelentős anyagi juttatással járó elismerést. Ebben az évben az ifjúsági Európa-bajnokságon csapatban 5. helyezett Vízi Viktória lett a „befutó”.

A két versenyző Suhajda Mónika alapító tagtól és Máli Jánostól, a kuratórium elnökétől vehette át az emlékplakettet és a vele járó pénzjutalmat.

Dudás Eszter és Vízi Viktória egyaránt úgy fogalmazott, hogy egyszerre megtisztelő és motiváló az az elismerés és lehetőség, melyet az alapítványtól kaptak. Érdekességként, először fordult elő, hogy két lány íratkozhatott fel a bőr emléktáblára.

A díjazottaknak elsőként az alapítvány nevét viselő kiváló sportoló édesapja, dr. Márkus Gábor TVK-Mali Triatlon Klub elnöke gratulált és további sikeres pályafutást kívánt nekik.

Bráz György, Tiszaújváros polgármestere a tehetség és a szorgalom kettősségét emelte ki a siker zálogaként. A városvezető elmondta, hogy a település a triatlonnak, a világversenyeknek köszönheti, hogy az évek során Európán túl is komoly ismertségre tett szert. Ezért nem volt kérdés, hogy az önkormányzat a jövőben is a Triatlon Nagyhét és a világkupa mellé áll. 

A háromszoros olimpikon Kuttor Csaba, aki jelenleg az Uniqa-Team Újbuda elnöke, és Dudás Eszter edzője, annak idején sokat utazott, versenyzett együtt az 1998-ban vétlen közlekedési balesetben elhunyt Ifj. Márkus Gáborral. Elmondása szerint  sporttársa kivételes emberi és versenyzői erényeit példaként lehet állítani a mai fiatalok elé.

A korábbi díjazottak közül elfogadta a meghívást a debreceni Pocsai Balázs, a tiszaújvárosi Török Dániel és Gályász Dániel, akik ma is büszkék arra, hogy az ő nevük szintén ott szerepel az emléktáblán.

A kuratórium eddigi tagjai közül Török Alfréd és Kaszás József lemondott tisztségéről, akik helyét az alapítók jóváhagyásával Borbély Miklós, a bajai Mogyi SE elnöke és Szűcs István miskolci újságíró foglalhatta el.

Az alapítók és a kuratórium tagjai elfogadták az alapítvány nemrégiben elkészített emblémáját is, melyet a mindenkori díjazottak a verseny-ruházatukon hordhatnak az adott esztendőben. 

Magyar Lajos az alapítók nevében arra hívta fel a figyelmet, hogy az alapítvány  még sikeresebb működése érdekében - a marketing mellett - a pénzügyi vonalat is célszerű lenne tovább erősíteni. 

A feleségével együtt érkezett Dudás GyörgyDudás Eszter édesapja – nem mulasztotta el, hogy megköszönje a támogatást, valamint azt a családias hangulatot, mely igazán emlékezetessé tette számukra is az estét.

dr. Márkus Gáborné Jutka asszony a hivatalos program végén minden jelenlevőt meginvitált egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött könnyű vacsorára.

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!