Tiszaújváros hírei

2012.04.24. 11:20

„Aranyos” borsodi lányok

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében renedzték meg Tatabányán a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervek Országos Terepfutó Bajnokságát.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében renedzték meg Tatabányán a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervek Országos Terepfutó Bajnokságát.A sportrendezvényen az elmúlt időszak legnagyobb számú mezőnye indult, az országból 46 rendvédelmi szerv küldte el 404 versenyzőjét. A rendezők a Turul Emlékmű körüli erdős nehéz terepen jó talajú pályát jelöltek ki. A B.-A.-Z. MRFK versenyzői a rendkívül nagy létszámú és igen erős mezőnyben remekül helytálltak és értékes pontokat szereztek.

Az idei bajnokságon a legkiemelkedőbb eredményt a női nyílt kategória (4000 m) versenyzői érték el. A 64 fős, népes mezőnyben az Ali Dóra, Kis Alexandra és Szűcs Judit Anett összeállítású trió megnyerte a csapatversenyt és így a lányok a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel. Korábbi belügyi versenyek alkalmával borsodi versenyzők még nem büszkélkedhettek ilyen eredménnyel, hiszen ezt a korosztályt általában a rendészeti szakközépiskolák és a főiskola fiatal versenyzői nyerték meg. Ali Dóra egyéni 5. és Kis Alexandra egyéni 7. helyezésével az összetett csapatverseny pontszámait is szépen gyarapította.

Igazi csemegének számított a férfi nyílt kategória (6000 m) versenye, ahol olyan versenyzők indultak, akik még akár nemzetközi szinten is jegyzett eredményre képesek. Ezért is dicséretes Téti Gábor 16. helyezése, amely a csapat részére is pontszerző hely volt.

A borsodi versenyzők az összesített pontversenyben 46 szerv közül a 10. helyezést szerezték meg.

A csapat tagjai, nők: Ali Dóra (Tiszaújváros), Kis Alexandra (Kazincbarcika), Szűcs Judit Anett (Miskolc), Szabadosné Kormos Marianna (Miskolc), Szabó Piroska (Kazincbarcika), Prókai Mária (Miskolc). Férfiak: Téti Gábor (MRFK), Jónás István (Ózd), Szalánczi Zoltán (Tiszaújváros), Kovács Máté (Tiszaújváros), Dr. Lövey István (MRFK), Kállai Zoltán (MRFK), Béres József (MRFK), Lukács Ferenc (MRFK), Oláh Péter (Kazincbarcika).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!