szon-sportoldal

2013.02.06. 11:44

Egy dobókörben a bajnokokkal

Diszkoszvetés - Hamarosan véget ér Szikszai Róbert számára a dél-afrikai edzőtáborozás, ahol a sportág nagyságaival is találkozhatott.

Diszkoszvetés - Hamarosan véget ér Szikszai Róbert számára a dél-afrikai edzőtáborozás, ahol a sportág nagyságaival is találkozhatott.

Míg az itthoni edzésekhez a réteges öltözködés vagy a fedett pályás gyakorlás a javallott, addig van olyan nyíregyházi sportoló, aki ezidő alatt nyárias körülmények között készülhet az idei feladatokra. Szikszai Róbert, a Nyírsuli junior válogatott diszkoszvetője több mint két hete edzőtáborozik a magyar atlétikai válogatott dobószakágával a dél-afrikai Potchefstroomban, ahol ideálisak a viszonyok.

– Remek körülmények közé csöppentünk, az időjárás is nagyszerű, engem zavar is egy kicsit a nagy meleg, de Robit szerencsére nem, és ez a fontosabb – mondta a Dél-Afrikában telefonvégre kapott Kerekes László, aki Szikszai Róbert edzőjeként ugyancsak tagja a válogatott küldöttségnek.

– Szívesen venném, ha Magyarországon állna az az egyetemi sportkomplexum, amely az edzéseink helyszínéül szolgál. Napi két tréningen veszünk részt, mondjuk a szálloda és a pálya elég messze vannak egymástól, de busszal hoznak-visznek bennünket, így minden problémamentes. Volt egy versenyünk is, amelynek a szervezésével akadtak gondok, Robinak például háromszor kellett bemelegítenie, mire sorra kerülhetett, de így is 56,53 méteres dobással rukkolt elő.

Kerekes László elmondta még, tanítványát feldobja, hogy olyan kalapácsvető nagyságokkal készülhet együtt, mint az olimpiai bajnok Pars Krisztián vagy a junior világbajnok Pásztor Bence. A hely szelleméről pedig annyit: más nemzetek dobói is edzőtáboroznak Potchefstroomban, az észt olimpiai arany- (2008) és bronzérmes (2012) diszkoszvető, Gerd Kanter valamint az olimpiai harmadik (2008) lengyel Piotr Malachowski is azon a pályán, abban a dobókörben készül ezekben a napokban, mint a Vasvári Gimnázium tizenkettedikes diákja. A huszonnégy tagú magyar delegáció vasárnap érkezik haza Dél-Afrikából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!