szon-sportoldal

2013.01.15. 11:01

Atlétika - A serdülők a sorban az elsők

Nyíregyháza - A serdülők nyílt viadalával indul a téli versenyszezon a Nyíregyházi Főiskola atlétikai csarnokában. A vasárnapi megmérettetésen a korosztály legjobb megyei és máshonnan érkezett sportolói vesznek részt, hiszen nyílt versenyről van szó.  Bakosi Péter is ugrik a vasárnapi versenyen.

Nyíregyháza - A serdülők nyílt viadalával indul a téli versenyszezon a Nyíregyházi Főiskola atlétikai csarnokában. A vasárnapi megmérettetésen a korosztály legjobb megyei és máshonnan érkezett sportolói vesznek részt, hiszen nyílt versenyről van szó.  Bakosi Péter is ugrik a vasárnapi versenyen.A nyitottság nemcsak a földrajzi korlátoknak, hanem a korosztályoknak is szól, vagyis a serdülőnél idősebb atlétákat is szívesen látnak az indulók között. Így aztán biztosra vehető, hogy a magasugrók mezőnyében ott lesz Bakosi Péter, az immár U23-as korosztályhoz tartozó nyíregyházi versenyző is. A Nyírsuli sportolójának idén a nyári korosztályos Európa-bajnokság lesz a fő versenye, ehhez ezúttal nem kiküldetési szintet kell teljesíteni, hanem stabil, jó versenyeredményeket szállítani. Az első lépés vasárnap tehető lesz, aztán jönnek az újabb megmérettetések (közben pedig az egyetemi vizsgák...), külföldi fellépéseken is.

Ami pedig a vasárnapi nyílt serdülőversenyt illeti, az alábbi versenyszámokban osztanak érmeket: 60, 300 és 1000 méter, 4x1 körös váltó, magas- és távolugrás, súlylökés, míg ezeken kívül meghívásos viadalok lesznek 50 és 800 méteren valamint hármasugrásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!