szon-sportoldal

2010.09.06. 10:22

Apagyi bravúrgyőzelem Szegeden

<p>Asztalitenisz csapatbajnokságok: az NB I-ben az Apagy SE meglepő sikert aratott az ATSK Szeged otthonában, döntetlent játszott hazai pályán a Nyírbátor, a nyíregyházi hölgyek kiütéssel nyertek Egerben.</p>

NB I., férfi
Nyírbátori ASE–Szolnoki Tisza SE 9–9
A végletekig kiélezett mérkőzésen a „kis” Majoros nagyot alakított, miután 8–9-es állásnál megtette azt, amire senki sem számított: legyőzte a vendégek negyedik számú játékosát. Győztek: Lukács B., Tóth Zs. 3-3, Kiss Zs. 2, Majoros B. és a Majoros B., Lukács B. páros 1-1.
ATSK Szeged–Apagy SE 8–10
Bravúros győzelmet arattak az apagyiak idegenben, amellyel feledtették az első fordulóbeli hazai botlást. A vendégek 4–4 után léptek meg 7–4-re, és bár ezután két, megnyertnek hitt meccset is elvesztettek, a végén sikerült felülkerekedni a szegedieken. Gy.: Hodász, Berecki 3-3, Fodor I. 2, Fodor G. és a Hodász, Berecki páros 1-1.
NB I. A csoport, női
Egri Áfész SC–NAC Benczúr Nyíregyháza 1–17
A Nyíregyháza helyett az extraligában szereplő Eger második számú csapatát kiütéssel győzte le a NAC Benczúr. Gy.: Karádi, Fajcsák, Mura 4-4, Horváth E. 3, a Karádi, Horváth E. és a Mura, Fajcsák páros.

NB II., férfi
Békési TE II–Apagy SE II 14–4
A csupa helyi játékosból apagyi csapat játékosai eredménykényszer nélkül, fejlődésüket szem előtt tartva szerepelhetnek ebben a bajnoki évben. Gy.: Benga, Nagy S., ifj. Oszlánszki L. és a Benga, Nagy S. páros 1-1.
Nyírbátori ASE II–Kisújszállás 11–7
A nyírbátori csapat megfogadta, hogy kiköszörüli az előző heti csorbát, így is álltak a mérkőzéshez, és Szöllősi Tamás vezérletével biztosan hozták a győzelmet. Gy.: Szöllősi T. 4, Szarka 3, Bánhidi 2, a Bánhidi, Szöllősi T. és a Szarka, Tóth G. páros.
Apagy SE II–Egri Áfész SC 5–13
Meglehet, ilyen szoros mérkőzése a mostani bajnokságban már nem lesz több az apagyi csapatnak. Gy.: Benga 2, Nagy S., ifj. Oszlánszki L. és a Benga, Nagy S. páros 1-1.

NB III., férfi
Levelek SE–Vásárosnaményi SZSE 7–11
Az újonc hazaiak szorosabb eredményt is elérhettek volna, de a naményiak jobban be voltak élesítve. Gy.: Német T., Joó Z. 2-2, Márföldi és a Német T., Márföldi páros 1-1, illetve Sztoj, Szilágyi Z. 4-4, Misák 2 és a Sztoj, Szilágyi Z. páros.
Debreceni ABE–Nyírmadai ISE 11–7
A jól sikerült felkészülés után sérüléshullám söpört végig a nyírmadai csapaton, és ez a meccs hajrájában éreztette hatását. Gy.: Pacuk P. 3, Szabó S. 2, Paszternák és a Paszternák, Pacuk P. páros 1-1.
Gyulai AK–ATC Nagykálló 12–6
A még tartalékosan felálló nagykállóiak bemutatkozása nem sikerült a tavasszal még NB II-es Gyula ellen. Gy.: Tamási, Horváth J., Pataki Zs. 2-2.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!