Szikszó hírei

2017.05.31. 10:10

„Nem tudják Pesten, hogy hol van Baksa?”

Szentistvánbaksa - A szentistvánbaksai polgármester szerint munkával lehet v­­alamit elérni.

Szentistvánbaksa - A szentistvánbaksai polgármester szerint munkával lehet v­­alamit elérni.

„A napokban jött egy fiatalember, megállt a hivatal előtt és kereste a polgármestert. Az egyik hölgy a virágokat tette rendbe éppen, és rám mutatott. Odajött, megkérdezte, hogy: ön a polgármester? Merthogy ő a polgármestert keresi.

Lambériáztam éppen abban a házban, amit az önkormányzat vett meg, ő pedig meg volt lepődve. Megkérdezte többször, de a végén csak elhitte” – mesélte egy szuszra Rontó István, Szentistvánbaksa polgármestere, aki ottjártunkkor egy permetezőt csatolt le a hátáról.

Nekem, ami tapasztalatom van és volt, mindig igyekeztem átadni.” Rontó István

Utánanéznek

– Vártuk a pályázatokat, azt, hogy sikeresek lesznek. Reméltük, hogy ránk is gondolnak, erre a kistelepülésre. Mert egy kicsit zavar, hogy hét éve semmi. Lehet, hogy nem tudják Pesten, hogy hol van Szentistvánbaksa? – kérdezte. – Rákérdeztem az egyik államtitkárnál, azt üzenték, hogy utánanéznek. Ha már utánanéznek, az annyit ér, mint halottnak a csók. Nyilván nem minden település egyforma, de azért a település ne legyen már hátrányban. Mondom ezt független polgármesterként.

Rontó István arról is beszélt, hogy a Start közmunkaprogram náluk jól működik.

– A létszám csökken, ami azt jelenti, hogy az emberek megértették, amit közmunkával keresnek, azzal családot nem tudnak eltartani. Hová lettek? Elmentek dolgozni! – jelentette ki.

Jó tanító

– A közmunka jó tanító. Mondok egy példát! Olyan közmunkásom is volt, aki nem tudott sepregetni. Komolyan mondom. Megkérdeztem tőle, hogy sepreget hátrafelé. A válasz az volt, hogy nem akarom összejárni. Nekem, ami tapasztalatom van és volt, mindig igyekeztem átadni. Az emberek idővel rájönnek arra, hogy úgy tudnak egyről a kettőre jutni, ha odaállnak és csinálják. A munkával lehet valamit elérni!

Rontó István beszélt arról is, hogy szeptember 2-án lesz a településen a nagy sikerű Céklafesztivál, míg előtte, augusztus elején a „Szentistván” nevű települések idei találkozója, azaz a Szent Király Szövetség találkozója, ahol Baksa is jelen lesz Szentistvánon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!