Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.15. 13:30

Markóbokor lakói is lapátolnak

Nagycserkesz - Nemcsak a rengeteg hó, hanem a szél is gondot okoz a Nagycserkeszhez tartozó bokortanyák lakóinak, hiszen a hóátfúvás miatt több helyen is járhatatlanok az utak.

Nagycserkesz - Nemcsak a rengeteg hó, hanem a szél is gondot okoz a Nagycserkeszhez tartozó bokortanyák lakóinak, hiszen a hóátfúvás miatt több helyen is járhatatlanok az utak.- Az önkormányzatunknak egy traktora van, az igyekszik kiszabadítani a hó fogságából a bokortanyákat - mondta el érdeklődésünkre a pénteki 13 órai helyzetet Luzsinszki Lajosné, Nagycserkesz polgármestere. - Hiába tisztítja meg a zetor az utakat, pár óra múlva már ismét mehetne vissza oda dolgozni. Különösen a településtől északra lévő bokortanyák vannak a legrosszabb helyzetben. Markóbokorban a helybeliek is hólapátot ragadtak, mert akkora a hóátfúvás, hogy a közút járműve sem tudta megszüntetni. A község közigazgatás területén 8-10 helyen leszakadt a villanyvezeték. Ezeket a helyszíneket összegyűjtjük, hogy ezzel is segíthessük majd az E.ON szakembereinek munkáját. A településen nincs áram, és így sajnos a telefonokat sem tudjuk feltölteni, pedig a kapcsolattartáshoz az nagyon kellene. Nyíregyházára visszük be a telefonokat feltölteni. A tanyákról szombaton két embert kellene dialízisre vinnie a mentőnek, nem tudjuk még, hogy a jármű be tud-e majd menni a betegekért holnap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!