Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.16. 14:32

Havazás - Szabolcs megye egész területéről fogadja az áram nélkül maradt családokat Nyíregyháza

Nyíregyháza, 2013. március 16., szombat (MTI) - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egész területéről fogadja Nyíregyháza az áram nélkül maradt családokat - közölte a megyeszékhely önkormányzatának sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. március 16., szombat (MTI) - Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egész területéről fogadja Nyíregyháza az áram nélkül maradt családokat - közölte a megyeszékhely önkormányzatának sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.Rendes Sándor elmondta: Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester személyesen kereste fel azokat a családokat, amelyek a pénteken megnyitott szálláshelyeken töltötték az éjszakát.

A tapasztalatok szerint Nyíregyházáról és vonzáskörzetéből is igénybe vették a felajánlott segítséget. Mivel még szombaton sem garantált a megye számos településén és Nyíregyháza néhány külterületi városrészének egyes utcáiban az áramszolgáltatás helyreállítása, a polgármester elrendelte a kialakított szálláshelyek további nyitva tartását - ismertette a szóvivő.

Jelenleg öt nyíregyházi kollégiumban, a Westsik Vilmos, a Wesselényi Miklós, a Zrínyi Ilona és a Bánki Donát középiskolák kollégiumaiban, valamint a Nyírszőlősi Általános iskoláéban biztosítanak elhelyezést a rászorultaknak - tette hozzá.

A katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjének korábbi közlése szerint szombatra virradó éjjel a megyében harmincan vették igénybe a kijelölt melegedőhelyeket. A nyíregyházi Ózon panzióban térítésmentesen 25-en kaptak elhelyezést, Bujon négy, Nagyhalászban egy embert helyeztek el ilyen módon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szombat délelőtt még mindig 50 ezer fogyasztói helyen nem volt áramszolgáltatás.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!