Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.02. 18:37

Gála az iskola mindennapi életéből Kisvárdán

Kisvárda - Az, ami a színpadon történik, az a mindennapok életéből egy szösszenet. Annak bemutatása, hogy hogyan töltik, –ki–ki érdeklődésének megfelelően– a tanítási órákon túl hasznosan szabad idejüket. A gyerekekért érzett felelősség közös; az iskola, a pedagógus, a szülők együttes munkája.

Kisvárda - Az, ami a színpadon történik, az a mindennapok életéből egy szösszenet. Annak bemutatása, hogy hogyan töltik, –ki–ki érdeklődésének megfelelően– a tanítási órákon túl hasznosan szabad idejüket. A gyerekekért érzett felelősség közös; az iskola, a pedagógus, a szülők együttes munkája.Kisvárda – Március 1–én (pénteken) az év 60. napján, délután 17 órakor kezdődött második alkalommal a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza színpadán a Szent György Görög katolikus Óvoda és Általános Iskola tanulóinak gála műsora.

Színes egyveleg az óvodai és az iskolai életből

A gálán megjelenteket az iskola igazgatója Bartusné Havas Zsuzsanna és a lelki igazgató, Grunda János parokus atya köszöntötte. Többek között szóltak arról, hogy az intézmény alig közel két éves működése alatt, (2011. szeptember 1–től lett egyházi, az addig 4–es, majd Várday István Iskola) a fő cél az, hogy tudatosan vezérelt oktatás által neveljenek. Az értelmi és lelki nevelés mellett a test épen tartása adja a kiegyensúlyozott igényes szellemű gyermeket, s majd felnőttet.

A Szent György gálán mintegy 150 gyerek, huszonnégy műsorszámban mutatta be tehetségét, ügyességét. A Gálára különösen nem készültek a gyerekek és a pedagógusok, olyan jeleneteket, táncokat, mozgásos formákat adtak elő a gyerekek, amelyet az oktató, nevelő munkán kívül szakköri órákon sajátítottak el. Az Angyalkert Óvodások fit ball–labda bemutatót tartottak, de nyuszi–táncot is jártak. Az iskola részéről szavalatok, jelenetek, aerobik tánc mellett, bemutatkozott a két drámacsoport is, a kezdő: Csicseri, és a haladó: Csillagfény drámacsoport. De volt furulya és fuvolajáték, valamint énekszámok.

Megyei bajnokok bemutatója

Tornász leányok rendszeres résztvevői a megyei és országos tornaversenyeknek. A IV. korcsoportos leány tornászok ebben a tanévben is megyei bajnoki címet szereztek. Nem csak csapatban hozták el az aranyérmet, hanem az egyéni összetett verseny első és második helyezését is. A 2013. január 23–án Nyíregyházán megrendezett Torna Diákolimpia Megyei Döntőjéről I. helyezést értek el.

Pedagógusok bábjátéka

A záró kép előtt meglepetés következett, egy olyan műsor, amelyet pedagógus kollegák állítottak össze. A Csengettyű nevű bábcsoportja tagjai pedagógusok. A bábcsoport az idén alakult. Különlegességük, hogy Pataki Beáta vezetésével Pappné Tóth Viola és Pongóné Bíró Zsófia tervezték és készítették a díszletet, varrták a bábokat régi ruhadarabokból. Történetük címe: A szeretetre vágyó süni.

A húsznégy műsorszám befejezéseként a fellépők teljes létszámmal, színes feliratokkal felvonulva zárták a mintegy három órás műsort.

A közönség zúgó vastapssal köszönte meg a nebulóknak, a felkészítő pedagógusoknak, a színes, változatos, érdekes, szórakoztató estét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!