Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.22. 07:33

Záhonyi vöröskeresztesek az utasokért

Záhony - A Magyar Vöröskereszt Kisvárdai és záhonyi aktivistái évek óta segítik a határátkelés nehézségeinek kitett utasokat.

Záhony - A Magyar Vöröskereszt Kisvárdai és záhonyi aktivistái évek óta segítik a határátkelés nehézségeinek kitett utasokat.A legnagyobb forgalmú magyar-ukrán határátkelőhelyen a nyári forróságban és a téli zord időszakban is gyakorta kialakulnak hosszú sorok, amikor az utasoknak akár hosszú órákat is várakozással kell tölteniük. Ilyen esetekben a karitatív szervezet munkatársai és aktivistái nyáron ásványvízzel, télen forró teával sietnek az utasok segítségére.

Kezdeményezésüket rendszeresen támogatják a határrendészeti szervezetek is. A napokban Révész Viola, a városi-területi szervezet elnöke a katasztrófavédelem munkatársaival kereste fel a záhonyi határátkelő előtt várakozó, többnyire ukrán nemzetiségű utasokat, akik számára meleg teával kedveskedtek. Korábban a Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium 10/c osztályos tanulói Józan Kornélia osztályfőnök vezetésével szerveztek hasonló akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!