Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.18. 11:49

Százhúsz alkalommal csöpögött a vére

Nyírtelek - Sosem néz szúrós szemmel a nővérkékre, ha lejár a pihenőideje, önként keresi a véradóhelyet.

Nyírtelek - Sosem néz szúrós szemmel a nővérkékre, ha lejár a pihenőideje, önként keresi a véradóhelyet.Döbbenetes adat. Fizikai képtelenség olyan intenzitással vért adni, ahogy a szív diktálja, a józan ész egyértelműsíti: milyen időközönként is lehet donorként jót cselekedni. Ezért óriási dolog, hogy Ficze István 120. alkalommal csapoltatta meg magát önként. Katonaként harminchét esztendeje adott először vért, azóta pedig véresen komolyan veszi az emberséges cselekedetet a Nyírteleken élő jótét lélek.

– Továbbra is szeretem ezt a közeget, nem véletlenül húz vissza a szívem. Aranyosak a nővérkék, tettrekész a kollektíva, ez az a hely, ahol mindenkinek van egymáshoz néhány kedves szava. Ha igaz a statisztika, akkor több mint 350 embert mentettem meg a legdrágább folyadékkal. Többször elmondtam már, hogy „A+” vagyok, azaz a vércsoportom „A”, a jellemem pozitív.

A Magyar Vöröskeresztnél és a Nyíregyházi Területi Vérellátóban is jól ismerik Ficze Istvánt, aki amikor megjelenik, garantáltan derűs percek következnek.

– Lejárt a pihenőidőm, az 56 nap, és ezúttal a rendőrségi véradást választottam. Minden elismerésem azoké, akik ezen a területen dolgoznak. Amióta a nagyobb cégek megszűntek, a maszek korszakban egyáltalán nem egyszerű meggyőzni a cégeket a véradás fontosságáról. Felemelő számomra, hogy donortársaimmal sok családnak adunk reményt az élethez.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!