Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.08. 13:27

Múzeummal gazdagodott Újfehértó

Újfehértó - Felújították a belvárosi épületet, hamarosan fogadja látogatóit Újfehértó belvárosában a múzeum.

Újfehértó - Felújították a belvárosi épületet, hamarosan fogadja látogatóit Újfehértó belvárosában a múzeum.Egy a Helytörténeti Gyűjtemény épületének felújítását célzó sikeresen megpályázott támogatás nyomán csaknem 5 millió forinttal indulva sikerült az újfehértói Fő téren lévő régi épületet felújítani, amiben hamarosan fogadja látogatóit a múzeum.

A sajtó előtt ismertette a projekt számai a város első embere. Nagy Sándor elmondta: a forrásokból megerősítették az alapot, a homlokzati vakolatot felújították, kibővítették a csapadékvíz csatornát, akadálymentes parkolót, rámpát hoztak létre, belül ugyancsak akadálymentes a közlekedés, a tetőszerkezetet javították ki a szakemberek.

Nem várt akadályok is nehezítették a kivitelezést, hiszen a tér felőli falat újra kellett építeni. Emiatt, valamint a kivitelezés árának ÁFA tartama miatt az önkormányzat a pályázati pénzt összesen 2 millió 392 ezer forinttal egészítette ki. A projekt célja az volt, hogy méltó teret adjon a kiállításoknak, gyűjteményeknek, a településre látogatók megismerjék a város és környéke történelmét, a vaskori leletektől, a tegnap történelméig bezáróan.

-A helyi értékek és hungarikumok feltárását bemutató fejlesztés keretében a városlakók számára is folyamatosan változó attrakciókkal kívánnak szabadidős programokat biztosítani mondta az intézményvezető Pappné Sármány Antónia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!