Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.26. 12:02

Disznótoros télkergetés nyírbátori szelleműzéssel

Nyírbátor - Disznóvágással egybekötött farsangi mulatozás keretében kergette el a telet és a gonosz, ártó szellemeket a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága.

Nyírbátor - Disznóvágással egybekötött farsangi mulatozás keretében kergette el a telet és a gonosz, ártó szellemeket a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága.

– Korán reggeltől a férfi csapat a hentes mellett sürgölődött. A disznó fogásánál megszületett a „Kesztyűs Józsi” nevű ragadványnév, mert az egyik tagtársunk amiatti félelmében húzott kesztyűt, nehogy szagos maradjon a keze. A hölgyek készítették elő a belet, a hagymát, a fűszereket, sütötték a pikáns ízű hagymás vért és a hasaalja szalonnát – idézte fel a mozgalmas napot Vincze István.

– Kimagaslóan látta el feladatát a forralt bor-, pálinka- és teafelelős, fokozva az egész napi, ugratásokkal, froclizásokkal teli vidámságot. Az esti szórakozás alaphangulatát – a Gyenes Józsefné tagtársunk által a farsangi szokások eredetére vonatkozó történeti visszatekintés után – a tréfás jelenetek gazdag tárháza teremtette meg, szellemesen ollózva a gyermekszájtól egészen az anyós viccekig. A javakorabeli pompon lányok elsöprő lendületükkel és légies szökdeléseikkel magukhoz vonzották a férfi tekinteteket, de azon kívül is osztatlan sikert arattak. A Békegalamb együttes férfiből nővé átlényegült tagjainak egyéni bemutatkozásakor a kétes hírű életvitel szarkazmusa áradt. A kissé cammogósra sikeredett körtáncuk láttán szem nem maradt szárazon. A hurka-kolbász vacsorát követő mulatozást csak a tombolasorsolás szakította félbe, melynek fődíját, az Orbán László határőr-népművész tagtársunk által felajánlott karikás ostort ezúttal Petrika Jánosnénak sikerült megnyerni. A cserdítés lehetőségét (többszöri próbálkozás után) átengedte a férfiaknak.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!