Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.04. 19:45

A tankerületi igazgató azt mondja, a bútorokat és eszközöket az intézményvezetők ajánlották fel

Nyíregyháza - Többek között bútorokat, számítógépeket, szekrényeket, asztalokat, székeket, nyomtatókat, szőnyeget is a helyi iskolákból vittek a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) irodájába Nyíregyházán – írta meg a Hír24, mely szerint csak a jobb darabokat vitték el: az egyik intézménytől régi típusú monitorok helyett lapmonitorokat kértek.

Nyíregyháza - Többek között bútorokat, számítógépeket, szekrényeket, asztalokat, székeket, nyomtatókat, szőnyeget is a helyi iskolákból vittek a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) irodájába Nyíregyházán – írta meg a Hír24, mely szerint csak a jobb darabokat vitték el: az egyik intézménytől régi típusú monitorok helyett lapmonitorokat kértek. Szerettük volna megtudni, mi alapján választották ki az intézményektől elvitt bútorokat, nem hiányoznak-e az említett eszközök az iskolákból, a pótlásukat, ha szükséges, ki és miből oldja meg, illetve arra is kíváncsiak voltunk, hogy visszakerülnek-e a most elvitt tárgyak az érintett intézményekbe, és ha igen, mikor?

Példaértékű összefogás

Kőhegyi Edit, a KLIK nyíregyházi tankerületi igazgatója lapunknak azt mondta: „A KLIK működtetésében lévő nyíregyházi 12 szakképző intézmény közül héttől érkezett előzetes felajánlás azon intézményvezetők részéről, akik példaértékű összefogással azonnali segítségüket ajánlották fel, hogy a tankerület minél hamarabb tudja az új színtéren elkezdeni a munkáját. Ezúton is köszönöm a segítségüket! Az eszközök minőségét és mennyiségét a felajánló határozta meg, azon tájékoztatás mellett, hogy ideiglenes használatba adja (átadás-átvétel bizonylatával), tekintettel arra, hogy a központ közbeszerzési eljárást folytat le a tankerületek felszerelésének biztosítására. Az intézmények elsődlegesen használaton kívüli eszközöket ajánlottak fel, amelyek vagy raktározva voltak, vagy olyan helyiségekben, ahol azt munkavállaló nem használta (pl. üres álláshely), így nem hiányozhatnak a további feladatellátáshoz.”

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közleményt adott ki a tankerületek kialakításával kapcsolatosan.

„A tankerületek kialakítása törvényileg is önkormányzati vagy kormányhivatali (megyei intézményfenntartó központok) bázisra épült, amely sok helyen példaértékű összefogással valósult meg. Felszerelésükre a központi beszerzések folyamatban vannak, amiket korábban elindítani azért nem lehetett, mert a decemberi átvételt követően kapott világos képet a szervezet arról, hogy hol milyen eszközöket örökölt a feladatátvétellel és a munkatársak átvételével együtt. Az átmeneti időszakban szintén helyi összefogással, jó szándékú eszköz- és bútorfelajánlásokból sikerült számos tankerületi irodát berendezni, melyről természetesen átadás-átvételi dokumentumok készültek az iskolák használaton kívüli eszközeinek ideiglenes felajánlásáról. Sajnáljuk, ha kellő információ hiányában mindez félreértéshez vezetve indulatokat szül egyes esetekben.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!