Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.21. 10:02

Barátok közt – szép reményekkel

<span style="font-size: 13px; line-height: 19px;">Labdarúgás - A Lövőpetri folyamatosan lépeget előre: a csapat a bajnoki címre hajt.&nbsp;Nem kifutott eredmény, hogy a megyei harmadosztály kisvárdai csoport őszi idénye után a Lövőpetri trónol a tabella tetején.

Labdarúgás - A Lövőpetri folyamatosan lépeget előre: a csapat a bajnoki címre hajt. Nem kifutott eredmény, hogy a megyei harmadosztály kisvárdai csoport őszi idénye után a Lövőpetri trónol a tabella tetején. Olyannyira nem, hogy a Balogh Gusztáv irányította együttes immár tartósan tűzközelbe küzdötte magát – két éve a harmadik helyet csípte meg, az elmúlt évadban pedig csupán rosszabb gólkülönbséggel szorult a feljutást kiharcoló Vásárosnamény mögé.

Balogh Gusztáv, a Lövőpetri egyesület elnöke,

– Nyugodtan mondhatom, ha lenne egy szponzorunk, akkor már magasabb osztályban szerepelhetnénk, mert volt rá felkérés, de egyrészt rövid idő állt rendelkezésre a felkészülésre, másfelől anyagi lehetőség híján nem lett volna ildomos belevágni – árulta el Balogh Gusztáv, a Lövőpetri egyesület elnöke.

– Noha a településen nagy hagyománya van a futballnak, három esztendeje újra kellett szervezni a csapatot, azóta fokozatosan lépegetünk előre. A játékoskeret lényegesen kicserélődött, de az új igazolások is tudják tartani a színvonalat, sőt reményeink szerint tovább fejlődhetünk. Baráti társaság a miénk, amelyet a játék szeretete tart össze, ami a pályán tükröződik. Az biztos, nem a pénz a meghatározó szempont. Hozzáteszem, a kisvárdai csoport jóval erősebb, mint korábban bármikor, nem lehet mindenkinek tíz-tizenöt gólt rúgni, olykor meg kell szenvedni a győzelemért.

Mindenesetre jelzésértékű, hogy a – második Nyírjákót három ponttal megelőző – Lövőpetri kapta a legkevesebb gólt a teljes mezőnyben, míg a gáőrda frontembere, Koszta Zoltán a huszonegy találattal vezeti bajnoki góllövőlistát.

– Szeretnénk most már megnyerni a bajnokságot, de nagyon oda kell figyelni a Nyírjákó, Nagydobos, valamint a Vitkai elleni meccsekre – figyelmeztetett Balogh Gusztáv. – Tulajdonképpen ezeken a mérkőzésen fog eldőlni a végső sorrend. Úgy néz ki, a keretet együtt tudjuk tartani, és akadnak kiszemeltek is, van olyan is, akivel már megegyeztünk. Természetesen előre nem szeretnénk elkiabálni semmit, a vezetőség persze arra törekszik, hogy megteremtse az esetleges osztályváltás feltételeit.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!