Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.10.22. 14:16

A "jelölés napja" Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és az Artep Kft. együttműködési megállapodása alapján október 22-én tartották Nyíregyházán „a jelölés napját”. <dia width="900" height="700" alt="A jelölés napja Nyíregyházán 2008.10.22."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A__jel_l_s_napja__Ny_regyh_z_n_2008_10_22_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A jelölés napja Nyíregyházán 2008.10.22." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/31632/a-----jel--l--s-napja-----ny--regyh--z--n" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

13.00 és 17.00 óra között az első száz érkező kerékpárját mikropontos eljárással díjmentesen megjelölték és rendőrségi nyilvántartásba vették szerdán koradélután Nyíregyházán.

Technikai háttérinfó:

A DataDotDNA, és a DataTraceDNA jelölési technológia a jelenleg egyik legfejlettebb lopás ellenes technológia, melynek során mikropontok, valamint nanotechnológia alkalmazásával gyakorlatilag bármilyen értékes ingóságot (gépjárműveket, ékszereket, szobrokat, festéket…stb.) egyedi, meghamisíthatatlan azonosítóval tudnak ellátni.

Az eljárás során spray formában, illetve szabad szemmel alig látható un.

mikropontok formájában viszik fel az adathordozót a jelölni kívánt területre, amit később kézi mikroszkóppal vagy speciális szkennerrel tudnak leolvasni. A jelölés nem tüntethető el az eltulajdonított tárgy feldarabolásával, de még égetésével sem - tájélkoztatott Fülöp Gergely r. főhadnagy, szóvivő, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!