Sport

2018.06.23. 16:10

BL-győztes avatta a pályát Sárospatakon

Sárospatak - Húszmillió forintból újult meg a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium kültéri kézilabda­pályája.

Sárospatak - Húszmillió forintból újult meg a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium kültéri kézilabda­pályája.

A Győri Audi ETO KC-val Bajnokok Ligája-győztes Pál Tamara avatta fel pénteken délelőtt a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium (ÁVG) megújult kültéri kézilabdapályáját.

Különleges nap

– Ez a nap különleges, bár a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium életében idén minden nap különleges, hiszen idén ünnepli az intézmény fennállásának 25. évfordulóját – mondta köszöntőjében dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – A gimnázium felnőttkorba ért. Ennek az intézménynek nem csupán az az erőssége, hogy nevel és sikeres generációkat indított és indít útnak, hanem az is, hogy a már évek óta sikeres Arany János Tehetséggondozó Program mellett a sportban is sikereket tud felmutatni.

– Az ország 3500 intézménye közül 46 iskolát választott ki a Magyar Kézilabda Szövetség, ahol felújították a kézilabdapályákat – mondta Tóth Tamás, az ÁVG igazgatója. – Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a kiválasztottak közé kerültünk, de az érdem azoké, akik évek óta nap mint nap tesznek azért, hogy a sárospataki kézilabda neve ismert legyen az országban. Nagy köszönet illeti ezért egyebek mellett Pap Józsefet, az iskola testneveléstanárát és Vinnai Istvánt, az iskola dolgozóját, akik játékosként és edzőként is sokat tettek Sárospatak kézilabdasportjáért. Az ő munkájuk is benne van abban, hogy a kültéri kézilabdapályánk közel 20 millió forint értékben megújult és vadonatúj műanyag burkolatot kapott.

A győztes emlékei

Pál Tamara, a Győri Audi ETO KC mindössze tizen­nyolc esztendős BL-győztes irányítója elmondta az avatáson, nem először jár Sárospatakon. Még több mint egy évtizeddel ezelőtt egy szivacskézilabda-tornán vett részt és akkor játékosként vereséget szenvedett a sárospataki csapattól.

Az avatóünnepség végén a sárospataki kézilabdázók mutattak be ízelítőt repertoárjukból.

- BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!