Sport

2016.10.22. 12:45

Minél jobb osztályzatot szeretne a Mezőkövesd Zsóry FC

Mezőkövesd - Nehéz házi feladatot kapott a mezőkövesdi csapat, de remélik, hogy ez nem lesz megoldhatatlan.

Mezőkövesd - Nehéz házi feladatot kapott a mezőkövesdi csapat, de remélik, hogy ez nem lesz megoldhatatlan.

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulója keretében a második helyen álló Swietelsky Szombathelyi Haladást fogadja a Mezőkövesd Zsóry FC csapata. A nagy érdeklődéssel várt összecsapást szombaton 18 órától játsszák a mezőkövesdi stadionban.

Jó a hangulat

Pintér Attila vezetőedző együttese a két csapat közötti első találkozón Sopronban 1-1-es döntetlent ért el. Azóta matyóvárosiak soros ellenfele húsz, a kövesdiek pedig tizenegy pontot gyűjtöttek. Legutóbb egyaránt győztek az együttesek: a Haladás a botladozó Ferencvárosi TC-től hazai környezetben bizonyult jobbnak, a Mezőkövesd Zsóry FC pedig a jó formában lévő Gyirmótot verte vendégként. A kövesdiek háza táján a hosszabbításban elért sikernek köszönhetően jó a hangulat, jelenleg a nyolcadik helyen állnak Hudákék, igaz, a mezőny nagyon sűrű.

Mindent megtesznek

– Mindig is jó hangulat uralkodott a csapat háza táján – mondta Pintér Attila vezető­edző. – Ez azért is van így, mert a játékosok mindent megtesznek a sikerekért. Amikor az együttesünk pályára lép, önmagához képest mindig megpróbálta megtenni azt, amit meg kellett tennie. Az egy dolog, hogy ez hogyan sikerült.

A mezőkövesdiek vezetőedzője, ezután rátért arra, hogy a mezőny első felében végző szombathelyiekkel szemben általában a hazai élcsapatoknak meggyűlt a baja.

– Meg kell nézni az utóbbi két évet, hogy miként szerepelt a Haladás – folytatta Pintér Attila. – A Videotont is megverték annak idején, most pedig a Ferencvárost. Tele vannak saját nevelésű fiatal játékosokkal, akik átérzik, hogy mit jelent a Szombathelyért futballozni. Remek közönségük van, amely mindent elkövet a csapatért. Most különösen jó szombathelyi játékosnak és szombathelyi szurkolónak lenni, főleg az ilyen eredmények után. Nem kis leckét adtak fel számunka a hétvégére, de ezt szeretnénk minél jobb jeggyel megoldani. Abban biztos vagyok, hogy a csapatom ennek érdekében mindent meg fog tenni, úgy, ahogyan idáig is megtette.


Várható kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Tujvel – Vági, Hudák, Szeles, Gohér – Mevoungou, Bacelic-Grgic – Molnár G., Nicorec, Strestik – Diallo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!