Sport

2016.10.26. 10:43

Magyar Kupa: illusztris, „nagy” vendég Mádon, Nógrádban a DVTK

Mád, Mezőkövesd, Miskolc, Putnok, Tállya - Öt megyei csapat lép ma pályára a Magyar Kupában a legjobb 32 közé kerülésért.

Mád, Mezőkövesd, Miskolc, Putnok, Tállya - Öt megyei csapat lép ma pályára a Magyar Kupában a legjobb 32 közé kerülésért.

Két bajnoki összecsapás között egy kupameccs, vagyis hét közben forduló a kupában. Az előző két NB I-es találkozón négy pontot gyűjtött össze a Diósgyőri VTK gárdája, így a piros-fehérek jó hangulatban utazhattak el – már kedden délelőtt – Salgótarjánba. Az NB III Keleti csoportjában jelenleg 10. nógrádiak elleni csata 13.30-kor kezdődik. Az STC-ben a szurkolók számára több „ismerős arc” is található, hiszen a kameruni Yannick jó pár NB I-es meccsel rendelkezik, míg Lakatos Béla és Kerényi Gábor már viselt diósgyőri mezt, az edző pedig az a Vágó Attila, aki korábban két alkalommal is dolgozott az Andrássy úton.

Van, akiket megnéz

– Biztos vagyok abban, hogy a mi szempontunkból nagyon kellemetlen ellenféllel találkozunk – mondta Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője. – A hazaiak vezetőedzőjét ismerem, van pár játékosuk, akikkel korábban dolgoztam is együtt. A keretükben több volt NB I-es és NB II-es játékos is található, nem az a tipikus NB III-as csapat. Elképzelhető, hogy ki kell cserélnem pár játékost az Újpest elleni találkozóhoz képest, egyrészt azért, mert nagyon mély talajon futballoztunk, másrészt azért, mert vannak olyan labdarúgók, akiket szeretnék megnézni, hogy milyen állapotban vannak. Egyelőre még a hétvégi mérkőzéssel nem foglalkozunk, említettem már korábban, hogy aki nagyon távolra néz, az orra bukik. Most minden energiánkkal a szerdai meccs­re koncentrálunk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy továbbjussunk.

Hír még a diósgyőriek háza tájáról, hogy meghívót kapott hazája válogatottjába a frissen igazolt lett védő, Vitalijs Jagodinskis. A balti együttes legközelebb november 13-án Faróban Portugália ellen vív világbajnoki selejtezőt, s amennyiben Jagodinskis pályára lép, akkor idén már a negyedik DVTK-s futballista ölt válogatott szerelést (Elek, Bognár és Dausvili után). Horváth Ferenc együttesének keretében Boros, Halmai, Karan, Mahalek, Ternován, Ugrai és Tamás sérült, Griffiths és Bukrán pedig a tartalékokkal készül.

Előfordulhat meglepetés, nem szeretek ilyennel találkozni. Pintér Attila

Nincs javítási lehetőség

Megyénk másik élvonalbeli együttese, a Mezőkövesd Zsóry FC több száz kilométerre szerepel otthonától, a Somogy megyei Marcaliban (kezdés szintén 13.30).

– Mindenképpen továbbjutást várok a csapatomtól és a saját játékunkat szeretnénk ráerőltetni ellenfelünkre – osztotta meg mindezt lapunkkal Pintér Attila vezetőedző. – A Marcali az előző fordulóban egy NB III-as Pénzügyőrt búcsúztatott, komolyan kell vennünk az összecsapást, hiszen a kupa más, mint a bajnokság. Erre felhívom játékosaim figyelmét is, hiszen itt nincs javítási lehetőség. A kupában előfordulnak meglepetések, nem szeretek ilyennel találkozni, mindent elkövetünk azért, hogy továbbjussunk, ennek szellemében lépünk pályára. A pályára lépőknek mindent meg kell tenniük azért, hogy méltó módon képviseljék a klubot.

A Mádi FC-t az NB I-es Újpest FC látja vendégül 13.30-tól. Érdekesség, hogy az élvonalbeli lila-fehérek az előző körben az ugyancsak borsodi Felsőzsolcán jártak – és nyertek 4-0-ra. A belépők egységesen 500 forintba kerülnek, a mádiak azonban ingyenesen szurkolhatnak.

– Amikor nekivágtunk a kupasorozatnak, az volt a kívánságunk, hogy egy nagy csapatot hozzunk Mádra. – fogalmazott Szűcs Ádám, a Mádi FC játékosedzője. – Ez maradéktalanul sikerült, hiszen az egyik legnagyobb múlttal rendelkező klub csapata érkezik hozzánk. Természetesen tisztában vagyunk az együttesek közötti különbséggel, de mindenkit biztosítok arról, hogy nem feltartott kézzel vonulunk ki a pályára. A legfőbb elvárásom az, hogy a falu- és a környékbeli szurkolók – az eredménytől függetlenül – büszkék legyenek ránk. Az NB III-as Tállya KSE a Ceglédi VSE-vel küzd meg saját pályáján 13.30-tól. A belépőjegyek 500 forintba kerülnek.

– Ellenfelünket jól ismerjük, mert tavaly még egy csoportban voltunk velük az NB III-ban – nyilatkozta Pachinger János, a Tállya KSE vezetőedzője. – Igaz, hogy kicsit átalakult a keretük, de hazai környezetben mindenképpen megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat. Tudjuk, hogy a kupamérkőzéseken meglepetést is lehet okozni, főleg hazai környezetben, de csak akkor, ha csapatként működünk. Így kitesszük majd a szívünket a pályán.

Az NB III Keleti csoportjában pillanatnyilag ötödik Putnok FC Turán vendégeskedik 13.30-tól.

– Azoknak adok bizonyítási lehetőséget a kupameccsen, akik kevesebbet játszottak eddig a bajnoki összecsapásainkon – nyilatkozta Koszta Péter, a Putnok FC vezetőedzője. – A célunk nem is lehet más, mint a továbbjutás kiharcolása. A Tura a megyei I. osztályban szerepel, de keretében több olyan játékos is van, aki korábban az NB III-ban szerepelt. A párharcot a pillanatnyi forma és a jobb helyzetkihasználás dönti majd el és remélem, hogy a mérleg nyelve a javunkra billen majd.

ÉM-MI, KT, TB


A várható kezdőcsapatok

STC-Salgótarján – Diósgyőri VTK (Salgótarján, szerda, 13.30)

A DVTK várható kezdőcsapata: Antal – Lázár (Eperjesi), Lipták, Jagodinskis, Németh M. – Daushvili, Oláh B. – Nikházi, Bognár, Bacsa – Novothny (Makrai).

Marcali VFC – Mezőkövesd Zsóry FC (Marcali, szerda, 13.30)

A kövesdiek tervezett összeállítása: Dombó – Polényi G., Devecseri, Szeles, Fótyik – Tóth B., Pauljevic – Bacelic-Grgic, Orosz M., Baracskai – Frőhlich.

Mádi FC – Újpest FC (Mád, szerda, 13.30)

A Mádi FC tervezett összeállítása: Mata – Balog, Janikó, Gáll, Szűcs Á. – Szász, Vajda, Bakos, Bodnár – Bohus, Demeter.

Tállya KSE – Ceglédi VSE (Tállya, szerda, 13.30)

A tállyaiak várható kezdőcsapata: Hegedűs – Tóth T., Németh D., Tóth A., Molnár Zs. – Németh B., Horváth B., Mihálszki N., Subert – Horváth N., Mihálszki Cs.

Tura VSK – Putnok FC (Tura, szerda, 13.30)

A PFC várható összeállítása: Tóth A. – Czető, Bocsi, Nyisalovits, Fehér – Fábián, Illés, Zimányi Á., Csirszki – Kovács B., Dávid F.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!