Sport

2016.10.12. 19:08

Lemondott a bajnok Miskolc Steelers vezetőedzője

Miskolc - Száraz Zsolt 2013-as visszatérése után búcsút intett az acélos klubnak.

Miskolc - Száraz Zsolt 2013-as visszatérése után búcsút intett az acélos klubnak.

A napokban még családi nap keretében ünnepeltek, azonban utána a közösségi oldalon a Miskolc Steelers – idén magyar bajnoki címet szerzett – vezetőedzője arról tájékoztatott, hogy elváltak az ő, valamint az egyesület útjai.

– Még elég friss ez az állapot, nehéz megélni, hogy pár napja még a bajnokcsapat utánpótlását vezetve az arany­érem megszerzése volt a cél – mondta lapunknak Száraz Zsolt. – Nehéz volt meghozni a döntést, de úgy érzem, helyesen döntöttem, mikor felajánlottam a lemondásomat. Úgy gondolom, ha egy edző nem kapja meg a vezetés bizalmát és támogatását a csapattal és játékosokkal kapcsolatos döntéseiben, akkor el kell gondolkozni a folytatáson és fel kell állnia, ha az egyesület érdeke úgy kívánja. Én felajánlottam a lemondásomat, és úgy gondolom, a végeredmény igazolja, hogy ez elkerülhetetlen és indokolt volt.

Nagy munka volt

A szakvezető egyebekről is beszélt:

– Mikor 2013-ban ismét elvállaltam a Miskolc Stee­lers vezetését, 15 miskolci és ugyanannyi szlovák játékossal találkoztam, akik két vereség után a másodosztály végén álltak – jegyezte meg Száraz Zsolt. – Nem tudtam mást ígérni, csak azt, hogy ezek a játékosok mindent meg fognak tenni a pályán, akár kikapunk, akár nyerünk. Úgy gondolom, ez a mentalitás most is jellemzi a Steelerst. Nagy munka volt… Egy divizió I ezüsttel, három arénaarannyal és egy magyar bajnoki címmel, illetve egy bajnokesélyes utánpótlással, valamint 50 fős utolsó edzéssel „búcsúztam” el a Miskolc Steelers csapatától. Rengeteg tehetséges fiatalt ismertem meg az elmúlt időszakban, szorítani fogok nekik, hogy valóra váltsák az álmukat az amerikai futballban. Még nem gondoltam át a továbbiakat, de természetesen az amerikai futball nem fog kimaradni továbbra sem az életemből. Többször megfogadtam egy időszak végén, hogy most kipihenem azt, de mindig valamilyen módon megtalált a feladat. A fogadalom most is megvolt, de bajnok edzőként tartozom annyival azoknak, akik mindig mellettem álltak, hogy közel maradok a sportághoz. Természetesen fogunk még találkozni egymással a közeljövőben. Hogy hol és mikor, az idővel kiderül.

Mindezzel kapcsolatban megkerestük Nádi Gyulát, az egyesület alelnökét, aki a következőket mondta:

Szerepet játszott

– Volt egy kis feszültség, nem a vezetőség és Zsolt között, amelyről nem éreztem azt, hogy teljes mértékben megoldhatatlan lenne – fogalmazott a klubvezető. – Emiatt Zsolt felajánlotta a lemondását, s ugyan szóba került, hogy a junior szezon végéig esetleg folytassa a munkát a csapattal, a játékosokkal való konzultáció után úgy döntöttünk, elfogadjuk a lemondást. Azért azt mindenképpen el kell mondanom, hogy a Miskolc Steelers minden eddig megszerzett érmében, bajnoki címében szerepe volt Száraz Zsoltnak, kiválóan, nagy szakmai alázattal dolgozott azért, hogy előbbre jussunk, hogy eredményeket érjünk el. Mint nálunk mindenki, így ő is a szabadidejét áldozta az amerikai futballra, az egyesületre, amiért hálásak vagyunk és köszönjük. Az élet útjai kifürkészhetetlenek, volt már olyan, hogy elváltak útjaink, ám egy idő után ismét egymásra találtunk…

- ÉM-MI -


A pálya

A Miskolc Steelersnél most sem „áll az élet”, ugyanis a korosztályos csapat a junior bajnokságban, a Kelet csoportban szerepel. A gárda legutóbb 34-18-ra verte az Újpest Bulldogst, következő összecsapását október 22-én vívja, az ellenfél hazai pályán a Wanderers lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!