Sport

2016.08.31. 12:23

Vegyész RC: Az első hazai egy viszonzás

Kazincbarcika - A Vegyész idei első hazai edzőmeccsén két szerb próbajátékos is pályára lép a barcikaiaknál.

Kazincbarcika - A Vegyész idei első hazai edzőmeccsén két szerb próbajátékos is pályára lép a barcikaiaknál.

Hétfőn két szerb sportoló csatlakozott a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapat szeptember végi bajnoki rajtra készülő keretéhez.

A 28 éves Nebojsa Januzovic és a nála hat évvel fiatalabb Djordje Borovicanin vasárnap érkezett Kazincbarcikára, hétfőn és kedden is a csapattal tréningeztek, és mivel péntekig biztosan maradnak, így a szerdai edzőmérkőzésen is pályára lépnek.

Ugyanis a VK KDS-Sport Kosice érkezik a Vegyész-városba azért, hogy a szlovák együttes viszonozza a barcikaiak múlt heti látogatását. A mostani összecsapás ma 18.00-kor kezdődik az Irinyi-­tornacsarnokban, és ugyanúgy ötszettes lesz, mint a múlt heti, kassai felkészülési találkozó (akkor a szlovákok nyertek 4:1-re).

A tesztelőkről

A két szerb próbajátékos egyaránt nyitásfogadó-ütő, és róluk szerzett első benyomások kedvezőek a barcikai szakvezetés számára, de a szerződtetésükről csak az edzőmeccs utáni napokban születhet döntés. A 198 centiméter magas Januzovic játszott korábban Cipruson és Ausztriában is légiósként, hazájában egyebek között a Vojvodinát és a Ribnica Kralje­vót erősítette. Borovicanin 192 centiméter magas, és legutóbb a Crvena zvezda játékosa volt.

Házon belül

– Péntekig maradnak velünk, és ha az a döntés születik, hogy egyiküknek vagy mindkettőjüknek szerződést ajánlunk, akkor a jövő héten visszatérnek – válaszolta érdeklődésünkre Toma Sándor, a Vegyész RC Kazincbarcika együttesének vezetőedzője, aki a felvetésünkre, hogy a két légiós nem arra a posztra érkezett, ahol Szabó Dávid távozásával űr keletkezett, így reagált: – Az univerzál posztot igyekszünk megoldani házon belül. Árva Milán korábban itt játszott, de amíg Szabó Dávid volt az univerzál, addig ő a szélső ütő, nyitásfogadó szerepkörben kapott lehetőséget. Most ismét univerzál lesz, és így nyitásfogadó-ütő játékosban van hiányunk, erre jelenthetnek megoldást a mostani próbajátékosok.


A Vegyész RC Kazincbarcika mérkőzései

Augusztus 24., felkészülési mérkőzés (Kassa)

  • VK KDS-Sport Kosice – Vegyész RC Kazincbarcika 4:1
  • Augusztus 31., 18.00, felkészülési mérkőzés (Kazincbarcika)

  • Vegyész RC Kazincbarcika – VK KDS-Sport Kosice
  • Szeptember 8–9., I. Don Bosco Kupa felkészülési torna (Kazincbarcika)

  • Résztvevő csapatok: Vegyész, Kaposvár, Komarno (szlovák), Presov (szlovák)
  • Szeptember 17., Dunaferr Kupa felkészülési torna (Dunaújváros)

  • Résztvevő csapatok: Dunaferr, Sümeg, Szolnok, Vegyész
  • Szeptember 24., NB I, 1. forduló (Pécs)

  • Pécsi TE-PEAC C-DOKI – Vegyész RC Kazincbarcika

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!