Sport

2016.08.27. 11:31

A Szuperligában startol majd el a SalgÓzd TK

Ózd - A férfi teke legmagasabb osztályában ismét lesz (félig) ózdi csapat.

Ózd - A férfi teke legmagasabb osztályában ismét lesz (félig) ózdi csapat.

Korábban nagy sikereket élt meg az Ózd VFTC, hat esztendővel ezelőtt az élvonalban bronzérmes volt a klub, ezután pedig a nemzetközi NBC-kupában képviselték az ország és a város színeit. Az elmúlt időszakok azonban nem a sikerekről szóltak, hiszen a csapat előbb búcsúzott az élvonaltól, majd az NB I-ből is kiesett, a tavalyi szezonra pedig meg is szűnt.

Stréer, Rendes, Bialaszek

Ezzel párhuzamosan a Salgótarján az ózdi tekecsarnokban játszotta a mérkőzéseit, mivel a nógrádiak pályája nem felelt meg a követelménynek. Az ózdi játékosokkal megerősített gárda előbb az osztályozós szereplést vívta ki, ezután nem sokkal pedig a play-offban a szuperligás tagságot is. Salgótarjánnak tehát szuperligás csapata lett, de nyáron nevet változtatott a klub. A 2016/2017-es szezonban SalgÓzd TK névvel indulnak majd, az ózdi önkormányzat ugyanis anyagi segítséget nyújtott, a hazai meccset pedig továbbra is a borsodi városban rendezik meg. A vegyes csapatban a következő szezonban is megmaradtak az ózdiak, Stréer Tamás, Rendes Miklós és Bialaszek György is pályára léphet majd a Szuperligában.

A SalgÓzd TK – a sorsolás értemében – a címvédő Szeged vendégeként kezdi az új bajnokságot a jövő hét végén, szeptember 10-én pedig hazai pályán először a Ferencváros ellen mutatkozhatnak majd be.

- ÉM-ME -


A többiekről

Megyénk másik két csapata is készül a soron következő bajnokságra. A Kazincbarcikai VTSE az NB I-ben, a Sajóbábony pedig az NB II-ben lesz érdekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!