Sport

2016.05.10. 20:10

Ezer méteren egyest megy a diósgyőri kajakos

Miskolc, Szeged - A jövő héten kezdetét veszi az „éles harc” a kajakosok és a kenusok között.

Miskolc, Szeged - A jövő héten kezdetét veszi az „éles harc” a kajakosok és a kenusok között.

Beköszöntött a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy elindul a kajak-kenus évad a versenyzők számára. Május 11. és 13. között Szegeden rendezik meg az I. felnőtt olimpiai válogatót, valamint ifjúsági rangsorolót. Az eseményen ott lesz Viola Viktor, a Diósgyőri KKSC versenyzője, kenusa is, akiről Slisz Béla klubelnök-edző az alábbiakat mondta lapunknak:

– Viktor február 22-től március 21-ig Dél-Afrikában, Pre­toriában edzőtáborozott, ahol elvégezte a kiszabott munkát – fogalmazott a szakember. – Volt egy változás is, ugyanis korábbi társa, az újpesti Fekete Ádám úgy döntött, hogy mással, a velencei Petkó Andrással ül össze, amit elfogadtunk. Gond nincs, Viktornak egyesben kell bizonyítania, és akkor bizonyosan lesz párja.

Még nem tett le

A jövő heti megméretésen – a történtek miatt – így csak C-1 1000 méteren lesz ott a startnál Viola Viktor. Amint az ismert, az olimpiai kvótát ebben a számban Vajda Attila szerezte meg, azonban az nem névre szól, így aki Szegeden, valamint a május 18–19-i duisburgi pótkvalifikációs viadalon nyer, az készülhet Rióra.

– Ebben a pillanatban nem tettünk le az ötkarikás lehetőségről, de borzasztóan kemény a verseny – ismerte el Slisz Béla. – A szövetség szeretné hamar lezárni a folyamatot, minél korábban kialakítani a brazíliai keretet, hogy az a társaság már csak az olimpiára koncentráljon, a többiek pedig az egyéb feladatokra. Viktor előtt is vannak különböző lehetőségek, vagy a Világkupán, vagy az U23-as világbajnokságon indulni akar. A fizikai állapota megfelelő, csinálja a kiírt penzumot, nem szabad lazítani, ha beletesz apait-anyait, akkor minden úgy fog kijönni, ahogyan gondolja, gondoljuk. Maraton? Azzal egyelőre nem foglalkozunk.

- ÉM-MI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!