Sport

2016.04.03. 19:41

Remeklő miskolciak Egerben

Eger - Három borsodi pilóta is a legjobbak között végzett a szezonnyitó, 11. Eger Rallye-n.

Eger - Három borsodi pilóta is a legjobbak között végzett a szezonnyitó, 11. Eger Rallye-n.

Grzyb Grzegorz és Hundla Robert nyerte meg a 11. Eger Rallye-t. A magyar és a szlovák bajnokság szezonnyitóján tehát egy lengyel páros volt a leggyorsabb. Nem sokkal, raliban talán felfoghatatlanul kis különbséggel, fél másodperccel. A magyar bajnok Herczig Norbert lett a második, aki az ORB értékelésében győzelemmel kezdett, címvédőhöz méltó teljesítménnyel teljesítette a kétnapos viadalt.

- Nagyon boldog vagyok, hogy minden úgy sikerült, ahogyan elterveztük. Remek időben, kiváló pályákon, rengeteg néző előtt autózhattunk, egy nagyszerű hétvégét futottunk a Skodával. Ott tartunk, mint tavaly: mindenki mindket szeretne legyőzni, de hosszú még a bajnokságság, ezért egyáltalán nem dőlhetünk hátra – értékelt az egri szezonnyitó után Herczig Norbert.

Az élmezőnyhöz tartozó borsodi pilóták is remek hétvégét futottak Egerben: második helyen zárt Hadik András és Kertész Krisztán. Az R5-ös Ford Fiestával induló egység szombaton még vezetett is egy rövid ideig, végül azonban meg kellett elégedniük az ezüstéremmel.

- Tudtuk, hogy mire számíthatunk, a pályákat jól ismertük, az autót pedig szerencsére remekül sikerült beállítani – értékelt a célban Hadik András. – Az elsőtől az utolsó pillanatig tettük a dolgunkat, örülök, hogy sikerült jól, ponterősen kezdeni az idényt. Ilyenkor kevésbé fárad el az ember, már most várjuk, hogy április végén hazai pályán versenyezhessünk.

Értékes bronz

A korábbi háromszoros magyar bajnok Kazár Miklós az R5-ös Ford Fiestát behozta a harmadik helyre. Szerettek volna előrébb végezni, de ezen a hétvégén ennyi volt bennük. Kazárék így is értékes pontokat szereztek a nyolc állomásból álló bajnokság nyitányán.

- Jóval előrébb végeztünk így, mintha a tavalyi autónkkal indultunk volna – tette hozzá a többszörös magyar bajnok. – Kezdünk összebarátkozni az R5-össel, és úgy érzem, hogy a következő versenyeken fel tudjuk majd venni a harcot az élmezőnnyel. A Skodát nagyon nehéz lesz legyőzni, de azon leszünk, hogy sikerüljön. Hosszú még ez a bajnokság, ezért ezt a mostani dobogós helyünket is értékesnek tartom.

A 11. Eger Rallye-n régi fényében tündöklött Spitzmüller Csaba. A kiváló pilóta harmincadik szezonját egy abszolút ötödik pozícióval kezdte, Balogh János pedig a Mitsubishivel a 3-as géposztályt nyerte meg. Egerben egyébkén öt bajnoki osztályban, több mint kétszáz páros versenyzett a mögöttünk hagyott két napban. Az országos ralibajnokság április utolsó napjaiban Miskolcon folytatódik.

- ÉM-ME -


Eredmények

A 11. Eger Rallye végeredménye:

1. Grzyb Grzegorz, Hundla Robert (Ford Fiesta R5) 1:12:02,8

2. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) +0,5

3. Valousek Pavel, Havelková Veronika (Skoda Fabia R5) +10,3

4. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +27,8

5. Melichárek Jaroslav, Melichárek Erik (Ford Fiesta WRC) +30,2

6. Ondrej Tomas, Gömöri Ádám (Skoda Fabia WRC) +42,4

 

Az ORB egri végeredménye:

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 1:12:03,3

2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +27,3

3. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) +57,1

4. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +1:18,8

5. Spitzmüller Csaba, Béres László (Mitsubishi Lancer EVO X) +1:19,7

6. Botka Dávid, Bazsó Attila (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +1:29,5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!