Sport

2016.02.29. 11:50

MVSC pozitívum: legalább ki tudtak állni

Miskolc - A női röplabda NB I 21. fordulójában ezúttal a Vasas győzte le a Vasút csapatát Miskolcon.

Miskolc - A női röplabda NB I 21. fordulójában ezúttal a Vasas győzte le a Vasút csapatát Miskolcon.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Vasas Óbuda meccset rendeztek Miskolcon, a Csokonai utcai csarnokban, szombaton este. A bajnoki előtt nem is az volt a kérdés, hogy ki szerez pontokat, hiszen ég és föld a különbség a két csapat játékoskerete között, hanem az, hogy egyáltalán lesz-e meccs. Ugyanis az MVSC szűk keretét sérülések és betegségek tizedelték a héten, volt olyan nap, amikor csak hárman voltak jelen az edzésen. A tatai „légiósok”, kölcsönjátékosok (Mészáros, Kovács G., Sinai) nem tudtak eljönni erre az összecsapásra, sérülése miatt Szajkó sem, Tomán pedig a tanulást választotta a röplabda helyett, így rá a jövőben nem számíthatnak.

A felsoroltakon kívül Kocsis és Zsofnyák kisebb sérüléssel bajlódott az elmúlt napokban, Urbán pedig betegséggel, de ez a hármas végül vállalta a játékot, így lettek éppen hatan, egy csapatra valóan a miskolciak, és ki tudtak állni egy csere nélküli meccsre, a Vasas ellen.

4-0-val

A találkozó kezdetén összesen 26 néző foglalt helyet a lelátón, és az elején még az eredményjelző sem működött, emiatt „láthatatlanul” szerzett vezetést – némi meglepetésre – a hazai gárda. A fővárosiak mintha még a buszon szunyókáltak volna, úgy kezdték a meccset, hálóba szervával, a hálóba nyúlással, több arasznyi tévedéses, pontatlan ütés előkészítéssel. Aztán amikor Urbán a hálóba nyitott, elkezdett feljönni a Vasas, az első technikai időnél már ők álltak jobban, elsősorban azért, mert a nyitásfogadásaikkal sok gondot okoztak a hazaiaknak (6-8). Nem sokkal később, 7-13-nál az MVSC időkéréssel próbálkozott, de a magasabb fokozatba kapcsolt Vasas ellen ez sem segíthetett (8-16), és az első szettet, a kezdeti szunnyadástól eltekintve simán hozták a piros-kékek (9-25).

Miklai tizenegye

A második játszma elején Miklai állt a nyitóhelyre és az első technikai időig ott is maradt, ezen a hazai időkérés sem tudott változtatni, ami az ötödik vendég pont után szakította meg a játékot (0-8). A folytatásban még három Miklai-nyitást láthattunk, majd egy újabb MVSC „időt”, ami után Kocsis csinálta meg a zöld-fehérek első szettbeli pontját (1-11). A miskolci együttes tagjai ijedtek és tanácstalanok voltak, sokszor nem tudták, melyiküknek kellene mozdulnia a két emberük közé érkező labdára, ha pedig lereagálták az esetet, akkor nem tudtak időben odaérni a sistergős vendég bombákra (2-16). A 22. Vasas pont után a hazaiak összehozták a játszma második olyan pontját, ami nem az ellenfél hibájából született, és ebből még egyet tartogattak a menet végéig (6-25).

5-5-ig

A harmadik játékrész elején volt a leginkább tartása az MVSC-nek, ekkor játékban is villantak egyet-kettőt (5-5), de amikor a vendég feladók jól előkészítették ütésre a labdát csapattársaiknak, akkor már nem volt pardon (5-8). Folyamatosan hízott a Vasas előnye, 7-13-nál volt egy hazai időkérés, de ettől függetlenül ennél a hetesnél leragadt a Vasút (7-16), és csak a második „idejük” után tudtak elmozdulni innen, 7-20-at követően. A nyolcadik „utas” viszont a végét jelentette, innen már csak néhány gyors Vasas pont következett (8-25) azon a meccsen, amelyen a fővárosiak három alapembere közül, Hardy és Vacsi be sem állt, Klein neve pedig a jegyzőkönyvbe sem került be.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Vasas Óbuda

0:3 (-9, -6, -8)

Miskolc, 26 néző. V.: Mezei, Tillmann.


Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Zsofnyák, Kocsis, Nagy Zs., Urbán. Edző: Kerekes Attila.

Vasas Óbuda: Miklai, Rountree, de Sousa, Villám, Nagy E., Bodovics. Csere: Tóth A. (liberó), Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán.


Kerekes Attila: – Nagyon jó kezdés után kicsit megijedtünk saját magunktól, a jó erőkből álló Vasas pedig felőrölt minket.

Jókay Zoltán: – Meglehetősen komolyan vettük a mérkőzést. Ennyi volt benne.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!