Sport

2015.12.11. 15:11

MKC: A réseket fogják támadni

Mezőkövesd - Pénteken este Budapesten vívják idei utolsó mérkőzésüket a mezőkövesdiek férfi kézilabdázói.

Mezőkövesd - Pénteken este Budapesten vívják idei utolsó mérkőzésüket a mezőkövesdiek férfi kézilabdázói.A piros-fehérek az NB I-es bajnokság keretében 18 órától a PLER-Budapest vendégei lesznek.

Bármi történhet

– A Gyöngyös elleni játékunkat a ritmustalanság jellemezte – vonta meg a szerda esti találkozó mérlegét Skaliczki László vezetőedző. – Nem mozgott a csapat: kívánnivalót hagyott maga után az összjáték színvonala, a labdasebesség, a stabilitás. Mindezek azért történtek, mert formán kívül vagyunk, és mert a lehetőségeink nem olyanok, mint a riválisainké. A bölcs mondás szerint azonban navigare necesse est, azaz hajózni muszáj, ennek jegyében nekünk is muszáj játszani, két napon belül másodszor. A játék–utazás–játék sokat kivesz belőlünk, erre azonban nem lehet hivatkozni, hiszen a sorsolás másokat is ugyanerre „kényszerít”.

Videóztak

A mesteredző ezután rátért a PLER elleni taktikára, csokorba szedte elképzeléseit:

– Közhely, de a labda nélküli mozgásokat kell forszíroznunk, és a réseket kell támadnunk, s nem szabad középen „túróznunk”. Ezek fajsúlyos játékszervezési, irányítástechnikai kérdések, amelyek érintik a felállt védelemmel szembeni harcot, az átlövő­kapacitást, ebben pedig gyengék vagyunk, 7–9 méterről ritkán teremtünk gólveszélyt. Ha a felsoroltak nem működnek, akkor jöhet a lerohanás, ez még kihúzhatja a csapatot, de a B.Braun ellen ezt a fegyvert is elpazaroltuk. Azt mondtam a fiúknak, hogy fővárosi fellépésünkön mindenki érezze át a mecc­s fontosságát. Oldjuk meg a védekezést, ez az alap, és ha ez a kívánságunk teljesül, akkor szoros összecsapást játszhatunk, bármi történhet. A hevesiektől csak 21 gólt kaptunk, vagyis nem ezért veszítettünk. Jó lenne, ha a PLER-től sem kapnánk többet, és támadásban szednénk össze magunkat.

Az MKC tagjai a csütörtököt a regenerálódással töltötték és videóztak, a PLER gyengeségeit kockázták ki.

ÉM-KT

Csak a kupában

A Mezőkövesdi KC pénteken befejezi idei NB I-es szereplését, és legközelebb csak 2016 februárjában lép pályára. Viszont a Magyar Kupa negyedik fordulója keretében (a legjobb 4+2 közé jutásért) december 16-án 18 órától a Ceglédi KKSE-t fogadják a városi sportcsarnokban. A továbbjutásról ez az egy találkozó dönt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!