Sport

2015.12.04. 09:01

DVTK: Egyelőre nem téma, hogy mi lesz, ha nem nyernek Újpesten

Miskolc - Az Újpest ellen már csak a győzelem jelentheti a terv esetleges teljesülését.

Miskolc - Az Újpest ellen már csak a győzelem jelentheti a terv esetleges teljesülését.Mint arról már több alkalommal is beszámoltunk: a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapat szakvezetőjének, Bekő Balázsnak feladták a leckét a 14. forduló után a klub vezetői azzal, hogy arra jutottak, a vezetőedző alatt ingó kispad csak úgy maradhat szilárd, ha az esztendő utolsó 5 bajnokiján legalább 8–9 pontot szerez az együttes.

Mivel három mérkőzésen eddig csak két pont volt a termés, így az utolsó két játéknapon már csak a győzelem jelenthet üdvösséget. Ehhez most szombaton idegenben az Újpestet kellene legyőzni, a jövő héten pedig itthon a Békéscsabát. Egyik sem tűnik egyszerűnek, de maradva a soron következő feladatnál, azt az Újpestet kellene legyűrni, amelyik az elmúlt 5 fordulóban úgy maradt veretlen, hogy négyszer nyert, és legutóbb éppen akkor kapott ki, amikor a Diósgyőr utoljára nyert, vagyis október 17-én. Az előző hetek eredményei alapján nem a DVTK számít a fővárosban megrendezendő meccs esélyesének, azaz vastagon benne van a pakliban, hogy a tervteljesítés már most szombaton dugába dől.


[poll id="1055"]


Mi lesz, ha…

És hogy mi lesz ebben az esetben, cserél-e szakvezetőt az utolsó meccsre a diósgyőri vezetőség, ha nem sikerül a jelenlegi szakvezetőnek és csapatának teljesítenie az előirányzott pontok összekaparását, és hogy a Békéscsaba elleni, már-már létfontosságúnak tűnő meccs előtt új impulzus adására új szakvezetőt ültetnek-e a kispadra? Ezekről a DVTK sportigazgatóját, Árki Gábort kérdeztük.

– Picit korainak tartom a kérdést, hiszen az esély még megvan a terv teljesítésére – válaszolta a vezető. – Kétségtelen, hogy az Újpest jobban áll, mint mi, de ebben a mezőnyben szinte bárki legyőzhet bárkit. Hogy mást ne mondjak, ebben az idényben már a Diósgyőrnek is sikerült nyernie az Újpest ellen. Ami nem jelent semmit, hiszen ez egy másik meccs lesz, még akkor is, ha a szereplők nagyjából ugyanazok. Viszont mentálisan lehet meríteni a két csapatnak a diósgyőri meccséből. Bízunk benne, hogy sikerül Újpesten begyűjteni a három pontot.


[poll id="1023"]


Ha nem…

Arra a felvetésünkre, hogy egyrészt a csapat sportigazgatójaként nem is tehet mást, mint hogy ezért szorít, de mint felelősséggel dolgozó sportvezetőnek alternatívákat is kell készítenie, minden esetre felkészülve, így felelt Árki Gábor:

– Amikor pár hete a 8–9 pontos tervet kölcsönösen elfogadtuk, abban maradtunk, hogy az őszi szezon végén értékeljük a szakvezető munkáját. Ha Újpesten nem sikerül nyerni, akkor ez a terv nem válik valóra, és az egy új helyzetet eredményez. Ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Békéscsaba elleni, idei utolsó bajnokira nem Bekő Balázs készíti fel a csapatot. Hiszen egy esetlegesen érkező új edzőnek szüksége van némi időre, és nem hiszem, hogy sokan vállalkoznának arra, hogy amikor csak egy meccs van hátra az évadból, munkába álljanak egy csapatnál.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!