Sport

2015.11.20. 12:36

Elek és Vanczák Diósgyőrben?

Miskolc - Hazatérne Elek Ákos és Vanczák Vilmos, a diósgyőri labdarúgócsapatban is megfordult két labdarúgó, akik sokszoros magyar válogatottak. Mekkora esély van arra, hogy Diósgyőrben folytassák? – kérdeztük a DVTK sportigazgatóját.

Miskolc - Hazatérne Elek Ákos és Vanczák Vilmos, a diósgyőri labdarúgócsapatban is megfordult két labdarúgó, akik sokszoros magyar válogatottak. Mekkora esély van arra, hogy Diósgyőrben folytassák? – kérdeztük a DVTK sportigazgatóját.Az Észak-Magyarország keddi számában Elek Ákos, a csütörtökiben Vanczák Vilmos nyilatkozott. A két, a diósgyőri labdarúgócsapatban egyaránt megfordult labdarúgó, akik mindketten sokszoros magyar válogatottak, a hazatérésükről is szót ejtettek. Elek Ákos – bár szerződése még egy évig a kínai Changchun Yatai-hoz köti – a jövő évi Európa-bajnokság előtt szívesen játszana Magyarországon, Vanczák Vilmosnak pedig a svájci Sionnál a jövő nyáron jár le a kontraktusa. Valószínűleg minden DVTK szurkoló egyetért azzal, hogy a Diósgyőrben „elférnének”. És, hogy mekkora esély van arra, hogy ez így is legyen, arról a DVTK sportigazgatóját kérdeztük.

– Amióta elment tőlünk Elek Ákos, azóta folyamatosan tartom vele a kapcsolatot, amíg Kínában volt, kéthetente beszéltünk – mondta az Észak-Magyarországnak Árki Gábor. – Amikor a DVTK-tól távozott, már akkor azzal búcsúztunk tőle, hogy visszavárjuk, mert tisztában vagyunk vele, hogy ő egy olyan kaliberű labdarúgó, aki erősítést jelentene a Diósgyőr számára a pályán és az öltözőben egyaránt. Elek Ákos vezéregyéniség lehetne a csapatunkban, ha hozzánk térne vissza. De ez ugye feltételes mód, többszörösen is az. Túl azon, hogy mi is ismerjük a középpályás gondolatát az Eb előtti esetleges itthoni játékával kapcsolatosan, nem ismerjük jelenleg sem mi, sem a labdarúgó, hogy mi erről a véleménye a kínai klubjának, ahová őt még egy évig szerződés köti. De játsszunk el a gondolattal, hogy mi lenne, ha esetleg elengednék. Nos, valószínűleg nem mi lennénk az egyetlen klub, amelyik szívesen látná Elek Ákost. És mivel a magyar játékosok szerepeltetésére vonatkozó szabályok miatt a jó és piacképes játékos iránt nagy a kereslet idehaza, így valószínűleg a mi ajánlatunk versenyezne más klubokéval. És ahhoz, hogy anyagi téren is vonzóak legyünk Elek Ákos számára, bőven erőn felüli vállalást kellene tennünk. Annyi előnyünk van a többi klubbal szemben, hogy Ákos Borsod megyei fiú, ő itt van otthon, kérdés, hogy ez forintokban kifejezve mennyit ér.

Másokkal is

A másik válogatott labdarúgó, Vanczák Vilmos esetleges megszerzéséről is megkérdeztük a diósgyőri klubvezetőt.

– Az ő helyzete picit más, hiszen ő külföldi karrierjének lezárása után térne haza, azért, hogy megtalálja helyét a magyar futballban, ezzel szemben Elek Ákos egy 27 éves piacképes futballista, aki egy jó Eb-szerepléssel akár még a kínainál is jobb ajánlatot kaphat, Nyugat-Európa valamelyik csapatától – mondta a sportigazgató az Észak-Magyarországnak. – De maradva a kérdésnél: Vanczák Vilmossal néhány napja beszéltem és abban maradtunk, hogy amikor a jövő hónapban hazatér szabadságra, leülünk és beszélgetünk vele a jövőjéről. Természetesen egy ilyen rutinos játékost szívesen látnánk csapatunkban, de az csak egy dolog, hogy diósgyőri nevelésű játékos, az egy másik kérdés, hogy a hazaköltözés után a családi döntés alapján hol szeretnének élni. Ennyit a két válogatott játékosról, de annyit mindenképpen szeretnék még elmondani, hogy a két említett futballistán kívül természetesen több labdarúgóval is kapcsolatban, tárgyalásban vagyunk.


Miskolc - Vanczák Vilmos júniusnál hamarabb aligha tud Magyarországra igazolni, még nem tudni, hová. tovább »

Miskolc - Elek Ákos 37. válogatott mérkőzésén ünnepelte a kontinens­viadalra való kijutást. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!