Sport

2015.10.29. 16:31

Magyar Kupa - FC Tiszaújváros: Katona triplájával verték meg a magyar Intert

Tiszaújváros - A legjobb 8 közé jutásért zajló Magyar Kupa-párharc első felvonását szerdán játszották az újvárosiak.

Tiszaújváros - A legjobb 8 közé jutásért zajló Magyar Kupa-párharc első felvonását szerdán játszották az újvárosiak.Szlovák, nigériai, brazil, bolgár, francia, kameruni és magyar nemzetiségű játékosokkal érkezett a Tisza partjára a Budapest I. osztályban szereplő vendégcsapat a Magyar Kupa-összecsapás első felvonására. No meg egy maroknyi szurkolótáborral, amely dobbal szerelkezett fel, de ez az eszköz feltűnt a lelátó másik oldalán is, hazai drukker kezében.

Kezdett kidomborodni

Az Inter nem állt vissza saját térfelére, már a labdakihozatalt igyekeztek zavarni, ami azért némileg meglepő volt. Ennek is köszönhető, hogy az első két lövést a budapestiek jegyezték, a dél-borsodiak ekkor még keresték ennek a sokmozgásos, -letámadásos futballnak az ellenszerét. A nézők azon bosszankodtak, miért passzoltak akkor is hátra Sigérék, amikor adódott volna jobb lehetőség előrefelé is, azt viszont konstatálhatták, hogy negyedóra után egyre több labdát szereztek kedvenceik a pálya középső harmadában. A legszikrázóbb párharcok Molnár L. és Oti között adódtak, egyikőjük sem féltette magát. Ügyes helyzetfelismerés hozta meg a hazai vezetést, ez nyugtató lehetett Fodorék számára. A félidő második felére kezdett erőben fogyni a budapesti együttes, amelynek játékosai sokszor meggondolatlanul is elrúgták a labdát, de volt, hogy technikai hiányosságaik bukkantak elő, könnyű passz után pattant el tőlük a játékszer. A második Tisza-parti találatnál csak csendes szemlélők voltak a látogatók, kezdett kidomborodni a házigazdák taktikai, technikai fölénye, intelligenciája. Egy-két kemény belépő mutatta, hogy kezdi elveszíteni a fonalat az Inter, ha az Újváros pontosabb, a játékrész hajrájában még gólt, gólokat érhetett volna el.

Veszélyesen kezdte a második felvonást is a CDF SE, az akarásuk nem veszett el negyvenöt perc és a szünet alatt sem. A TFC-nél két friss ember érkezett a folytatásra, akiktől azt remélte Bocsi Zoltán, hogy plusz energiákat tudnak belepakolni a mérkőzésbe.

Nem lehetett hátradőlni

Annyiban ismétlődött az első félidő eleje, hogy ismét feleslegesnek tűnő hazaadások borzolták az újvárosi érzelműek idegeit, illetve mezőnyfölényt harcoltak ki a fővárosiak, szerencsére az akcióik végén rossz megoldásokat választottak. Sok volt a cél nélkül elrúgott labda, a higgadtság, a jó gondolat hiányzott. Tóth Cs-nek is akadt dolga a kapuban, ami figyelmeztető volt, jelezte a dél-borsodiaknak, hogy nem lehet még hátradőlni. Katona mélázott egy ígéretesnek indult akció után, nagyobb határozottsággal bevághatta volna a harmadik találatot. Érthető volt Bocsi Zoltán elégedetlensége, a 73. percben Bussy és Oluwashinát kellett ápolni, mert összefejeltek a hazai 16-oson belül, mind a ketten le is mentek az oldalvonalon túlra. A TFC egy kis focival – amilyenből adott ízelítőt az első félidőben – magabiztos előnyt csikarhatott volna ki, amely aztán egy szép akció kísérletében, a 82. percben meg is valósult. Az Újváros csak az összecsapás bizonyos periódusaiban futballozott jól, de így is háromgólos, magabiztos előnyt szerzett a november 18-án esedékes visszavágóra.


Jegyzőkönyv

Termálfürdő FC Tiszaújváros – Inter CDF SE 3-0 (2-0)

Tiszaújváros, 500 néző. V.: Nazsa (Kelemen, Szert).

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Horváth T., Hajdu, Fodor, Molnár F. – Sigér, Kerekes, Bussy – Hussein, Katona, Molnár L. Edző: Bocsi Zoltán.

Inter CDF SE: Nagy A. – Oti, Tóth S., Xavier, Chinonso – Oluwashina, O. Kingsley – Stefanov, Etiosa, Zámbó – S. Kingsley. Edző: John Moses.

Csere: Xavier helyett Egbela a 32., Hussein helyett Kovács Sz. a 46., Kerekes helyett Angyal a 46., Oti helyett Dickson az 55., Zámbó helyett Anosike a 61., Horváth T. helyett Polényi a 63. percben.

Sárga lap: Oluwashina a 41., Bussy az 50., Egbela a 64., Chinonso a 87. percben.

Gólszerző: Katona (1-0) a 23., Katona (2-0) a 35., Katona (3-0) a 82. percben.

Jók: Katona (a mezőny legjobbja), Fodor, Hajdu, Bussy, illetve O. Kingsley, Etiosa.


Bocsi Zoltán: – Az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen ezzel a 3-0-val jó esélyekkel készülhetünk majd a visszavágóra. Küzdelmes meccs volt, egy gyorsan elvégzett szabadrúgást használtunk ki, majd rúgtunk egy mezőnygólt. A második félidőben kicsit fásultabban futballoztunk, de a végén még így is meg tudtuk szerezni a harmadik találatot egy szervezetten, taktikusan játszó csapat ellen.

John Moses: – Jól játszottunk ma, csak a gól hiányzott a csapatból. Elkövettünk három hibát és ezt kihasználta ellenfelünk. Abszolút pozitív felfogással készülünk a visszavágóra, ha a Tiszaújváros képes volt három gólt szerezni, akkor mi is képesek leszünk rá hazai pályán.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!